ΑΓΓΛΙΑ

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 0-0: Όρθιοι οι κανονιέρηδες των δέκα στο Άνφιλντ, όλα ανοιχτά για την πρόκριση

Λίβερπουλ και Άρσεναλ δεν βρήκαν τον δρόμο για το γκολ στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του League Cup
Λίβερπουλ και Άρσεναλ δεν βρήκαν τον δρόμο για το γκολ στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του League Cup AP PHOTO/JON SUPER

Δεν είχε νικητή η πρώτη αναμέτρηση του ημιτελικού του League Cup ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Άρσεναλ, με την ομάδα του Αρτέτα να μένει όρθια στο Άνφιλντ παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα των Reds απ' το 24ο λεπτό.

Ισόπαλο 0-0 έληξε το πρώτο παιχνίδι για τον ημιτελικό του League Cup ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Άρσεναλ. Οι κανονιέρηδες αγωνίζονταν με δέκα παίκτες απ' το 24ο λεπτό, ενώ είχαν και τρεις αναγκαστικές αλλαγές, ωστόσο κράτησαν το μηδέν κάνοντας εξαιρετική δουλειά στον ανασταλτικό τομέα. Η Λίβερπουλ είχε την κατοχή και τις τελικές, όμως μόνο μία εξ αυτών είχε κατεύθυνση προς την εστία και αυτή στις καθυστερήσεις. Η πρόκριση στον τελικό, που περιμένει η Τσέλσι, θα κριθεί την επόμενη εβδομάδα (20/1, 21:45) στο Emirates.

Από τα πρώτα λεπτά του πρώτου μέρους η Λίβερπουλ πήρε την μπάλα στα πόδια της. Μάλιστα, πατούσε συχνά στην περιοχή της Άρσεναλ βγάζοντας δύσκολα όμως τελικές. Στο 6' σ' ένα γύρισμα του ο Μαγκαλιάες λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ. Οι κανονιέρηδες θέλησαν να ανεβάσουν λίγο τέμπο και στο 19' ο Λακαζέτ δοκίμασε το πόδι του απο μακριά.

Στο 24ο λεπτό, η Άρσεναλ έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Ρόμπερτσον έψαξε τον Ζότα, ο οποίος έφευγε στην πλάτη της άμυνας των κανονιέρηδων, ο Τζάκα σήκωσε το πόδι του, χτύπησε στην κοιλιά τον παίκτη της Λίβερπουλ και είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Οι Reds από αυτό το σημείο είχαν την κατοχή, όμως δύσκολα δημιουργούσαν στην εστία του Ράμσντεϊλ και το 0-0 έμεινε έως το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ συνέχιζε να έχει το πάνω χέρι, έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 47' ο Μιναμίνο έκανε μία επικίνδυνη σέντρα-σουτ, ενώ τελική είχε και στο 49' ο Ματίπ. Η Άρσεναλ θέλοντας να κρατήσει το μηδέν ήταν καλά οργανωμένη στα μετόπισθεν. Οι Reds είχαν την κατοχή, αλλά δύσκολα απειλούσαν. Στο 68' ο Τζόουνς με τακουνάκι γύρισε στον Ρόμπερτσον, ο οποίος βρήκε τον Μιναμίνο στην περιοχή. Ο Ιάπωνας έκανε το σουτ, όμως ήταν άστοχος.

Η Άρσεναλ για λίγα λεπτά θέλησε να ξεθαρρέψει. Έψαξε να γίνει απειλητική στην κόντρα. Στο 72' ο Τίρνεϊ έψαξε από τα αριστερά τον Σακά που έκανε την κίνηση στην περιοχή, όμως εκείνος από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Άλισον. Η Λίβερπουλ δεν μπορούσε να έχει τελική προς την εστία και όταν έβρισκε χώρο, επιχειρούσε ακίνδυνα σουτ από μακριά.

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να φέρει την μπάλα στην περιοχή του Ράμσντεϊλ, όμως οι παίκτες της Άρσεναλ έπεφταν δυνατά στις φάσεις και "καθάριζαν" τον όποιον κίνδυνο. Η πίεση αυξήθηκε λίγο πριν από το φινάλε του παιχνιδιού. Στο 90' η μπάλα στρώθηκε στον Μιναμίνο, έπειτα από λάθος απομάκρυνση του κίπερ των φιλοξενούμενων, όμως ο έστειλε ψηλά άουτ την μπάλα προ κενής εστίας. Ο Ιάπωνας είχε κι άλλη τελική στο 90+2' η πρώτη προς την εστία. Η Άρσεναλ με την εξαιρετική της ανασταλτική δουλειά κράτησε το μηδέν και πλέον όλα είναι ανοιχτά στο Emirates.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Ματίπ (76' Γκόμεζ), Αλεξάντερ-Άρνολντ (76' Γουίλιαμς), Μίλνερ (61' Τζόουνς), Φαμπίνιο (75' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Χέντερσον, Ζότα, Φιρμίνο, Μιναμίνο

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Σοάρες (11' Τσέιμπερς), Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Λοκονγκά, Τζάκα, Σακά (81' Ταβάρες), Λακαζέτ, Μαρτινέλι, Ενκετιά (28' Χόλτινγκ)

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ