ΑΓΓΛΙΑ

Τότεναμ - Τσέλσι 0-1: Καθάρισαν την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ με Ρίντιγκερ οι μπλε

Ρίντιγκερ και Λουκάκου πανηγυρίζουν το γκολ του πρώτου κόντρα στην Τότεναμ
Ρίντιγκερ και Λουκάκου πανηγυρίζουν το γκολ του πρώτου κόντρα στην Τότεναμ © 2022 ALASTAIR GRANT / AP IMAGES

Η Τσέλσι νίκησε και στο δεύτερο σκέλος την Τότεναμ στην έδρα της με 1-0 για τον ημιτελικό του Λιγκ Καπ και τσέκαρε το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης για ένατη φορά στην ιστορία της. Ο Αντόνιο Ρίντιγκερ στο 18' σφράγισε την πρόκριση για την ομάδα του Τόμας Τούχελ.

Η Τότεναμ υποδέχθηκε την Τσέλσι στη ρεβάνς του 2-0 του Στάμφορντ Μπριτζ για την ημιτελική φάση του Λιγκ Καπ Αγγλίας, με τους μπλε να επικρατούν με 1-0 και στη ρεβάνς χάρη στο γκολ του Ρίντιγκερ και να τσεκάρουν το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Πλέον η Τσέλσι περιμένει τον αντίπαλό της για τον τελικό της διοργάνωσης. Άρσεναλ και Λίβερπουλ δεν έχουν αναμετρηθεί μέχρι στιγμής, με τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στο Άνφιλντ να διεξάγεται το βράδυ της Πέμπτης (13/01).

Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Τόμας Τούχελ ήταν ανώτεροι και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι "μπλε" πήραν κεφάλι στο σκορ στο 18ο λεπτό με τον Αντόνιο Ρίντιγκερ. Ο Μάουντ εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Γερμανός στόπερ πρόλαβε την έξοδο του Γκολίνι και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Οι παίκτες του Τόμας Τούχελ είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας. Πριν από το γκολ του Ρίντιγκερ έχασε την καλύτερή της στιγμή στο 12' με το άστοχο τετ-α-τετ του Λουκάκου, μέσα από τη μικρή περιοχή. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν δίχως αποτέλεσμα, με εξαίρεση μια υποψία πέναλτι.

Στο 40ο λεπτό, ο Χόιμπιεργκ έκανε μια κίνηση προς την περιοχή με τον Ρίντιγκερ να τον ανακόπτει αντικανονικά. Η αρχική απόφαση του διαιτητή ήταν πέναλτι, ωστόσο με παρέμβαση του VAR, την άλλαξε σε φάουλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και τα έπαιξαν όλα για όλα στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό.

Στο 56ο λεπτό ο Μάρινερ καταλόγισε για μια ακόμα φορά πέναλτι για την Τότεναμ σε μαρκάρισμα του Κέπα πάνω στον Μόουρα, ωστόσο με νέα παρέμβαση του VAR το πήρε πίσω. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Ισπανός κίπερ έδειξε τα αντανακλαστικά του σε προσπάθεια του Έμερσον Ρογιάλ, μέσα από την περιοχή.

Η Τότεναμ βρήκε δίχτυα στο 64ο λεπτό με τον Χάρι Κέιν, έπειτα από τραγικό λάθος της άμυνας της Τσέλσι. Ο αρχηγός των σπιρουνιών ήταν εκτεθειμένος, καθώς τον κάλυπτε μόνο ο Ρίντιγκερ και όχι ο Κέπα που είχε βγει εκτός εστίας.

Μετά από αυτή τη φάση, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με την Τσέλσι να διατηρεί το προβάδισμά της μέχρι το τέλος και να τσεκάρει το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης. Στο 87ο λεπτό το παιχνίδι διακόπηκε, καθώς έπρεπε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε οπαδό, ωστόσ μετά από λίγα λεπτά το παιχνίδι συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά.

Τότεναμ: Γκολίνι, Τανγκανγκά, Σάντσεζ, Ντέιβις, Έμερσον Ρογιάλ, Γουίνκς (81' Σκιπ), Χόμπιεργκ, Ντόχερτι (65' Σεσενιόν), Μόουρα, Λο Σέλσο (71' Χιλ), Κέιν.

Τσέλσι: Κέπα, Κρίστενσεν (66' Σίλβα), Σαρ, Ρίντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο (82' Λόφτους - Τσικ), Κόβασιτς (77' Καντέ), Χάντσον - Οντόι, Μάουντ (66' Ζιγιές), Βέρνερ (66' Αλόνσο), Λουκάκου.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΤΟΤΕΝΑΜ ΤΣΕΛΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ