LIGUE 1

Λιόν - Νις 2-0: Απόλυτοι κυρίαρχοι οι "γκον", μόλις μία τελική οι Νικαιώτες

Οι παίκτες της Λιόν πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Νις για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Γκρουπάμα", Λιόν | Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022
Οι παίκτες της Λιόν πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Νις για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Γκρουπάμα", Λιόν | Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 © 2022 LAURENT CIPRIANI/ASSOCIATED PRESS

Η Λιόν περιόρισε τη Νις σε μόλις μία τελική προσπάθεια και με το 2-0 στο "Γκρουπάμα" απέδειξε ότι μπορεί να την πιάσει στην 3η θέση της Ligue 1.

Η Νις προερχόταν από μία εντός έδρας ήττα από την αδύναμη Κλερμόν και από ταπείνωση της Μαρσέιγ, της ομάδας με την οποία διεκδικεί τη 2η θέση, στο κύπελλο. Το roller coaster συνεχίστηκε, αφού πήρε ένα καλό μάθημα στο "Γκρουπάμα", όπου η Λιόν επικράτησε με 2-0 για την 24η αγωνιστική της Ligue 1 απέναντι σε μια ομάδα που είχε μόλις μία τελική προσπάθεια.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Μουσά Ντεμπελέ στο 8', ύστερα από επανάληψη, με τον Γουόλτερ Μπενίτες να αποκρούει την πρώτη προσπάθεια (αν και ο Λούκας Πακετά σκόραρε με ριμπάουντ). Η μπάλα βρισκόταν διαρκώς στα πόδια των παικτών του Πέτερ Μπος, που παρουσίασαν το καλύτερο πρόσωπό τους τη φετινή σεζόν και έχασαν ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.

Με την έναρξη του 2ου μέρους, ο Καρλ Τοκό Εκαμπί έκανε το 2-0 για τη Λιόν. Η Νις χρειάστηκε να 76 λεπτά αγώνα για να κάνει την πρώτη τελική προσπάθειά της, μια προσπάθεια του Ζορντάν Λοτομπά που δεν προβλημάτισε τον Άντονι Λόπες. Δεύτερη δεν υπήρξε, σε ένα από τα πιο κυριαρχικά παιχνίδια της Λιόν εδώ και πολύ καιρό.

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Ligue 1

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

TAGS LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ