ΛΙΟΝ

Λιόν: Απέκτησε με τη μορφή δανεισμού τον Μπενραχμά

Ο Σαΐντ Μπενραχμά πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ κόντρα στην Άλκμααρ για το Conference League | 11 Μαΐου 2023
Ο Σαΐντ Μπενραχμά πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ κόντρα στην Άλκμααρ για το Conference League | 11 Μαΐου 2023 @2023 KIN CHEUNG/AP IMAGES

Ο Σαΐντ Μπενραχμά αλλάζει ποδοσφαιρική στέγη και πρωτάθλημα, με την Λιόν να έρχεται σε οριστική συμφωνία με την Γουέστ Χαμ και να τον αποκτάει δανεικό μέχρι το τέλος της σεζόν έχοντας οψιόν αγοράς του.

Η Γουέστ Χαμ μπήκε σε διαπραγματεύσεις τις τελευταίες ημέρες της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου για την παραχώρηση των Πάμπλο Φορνάλς και Σαϊντ Μπενραχμά και τελικά έκανε το "2 στα 2" παρά τα πολλά εμπόδια που προέκυψαν στο παρά ένα.

Το απόγευμα της Παρασκευής (02/02) ολοκληρώθηκε το deal με την Μπέτις για την παραχώρηση του Πάμπλο Φορνάλς με κανονική μεταγραφή (υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2029 με τους βερδιμπλάνκος) ενώ λίγη ώρα αργότερα επισημοποιήθηκε και το δεύτερο deal με εμπλεκόμενους τους Λονδρέζους.

Αυτό που αφορούσε τον Σαΐντ Μπενραχμά, με τον 28χρονο Αλγερινό διεθνή εξτρέμ να μετακομίζει στην Λιόν με τη μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι και τους "λιονέ" να διατηρούν το δικαίωμα αγοράς του ενόψει της νέας σεζόν.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των γαλλικών ΜΜΕ, η ομάδα της Ligue 1 συμφώνησε να καταβάλλει το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ στην Γουέστ Χαμ για το δανεισμό του ενώ σε περίπτωση που θελήσει να προχωρήσει στην αγορά του, θα χρειαστεί να βγάλει από τα ταμεία της το ποσό των 14,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σημειώνεται πως ο Μπενραχμά είχε μεταπηδήσει τον Οκτώβριο του 2020 από την Μπρέντφορντ στην Γουέστ Χαμ και όλο αυτό το διάστημα φόρεσε 155 φορές τη φανέλα των σφυριών, πετυχαίνοντας 24 γκολ εκ των οποίων ένα με πέναλτι στον τελικό του Conference League τον περασμένο Ιούνιο που βρήκε την ομάδα του να επικρατεί της Φιορεντίνα και να παίρνει το τρόπαιο.

TAGS ΛΙΟΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ LIGUE 1 ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ