THE SPORTS ECONOMIST

Λημνιός: Η ουρά έμεινε πια για την επιστροφή του

UEFA NATIONS LEAGUE 2022 /  -  (  / EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE 2022 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Επέστρεψε στην Κολωνία ο Δημήτρης Λημνιός διανύοντας πλέον τα τελευταία μέτρα του απαιτητικού διαστήματος της αποθεραπείας από τη ρήξη χιαστών που υπέστη τον Ιούνιο. Η στήριξη, η εμπιστοσύνη, οι προθέσεις και το πλάνο των τράγων.

Πριν ακριβώς έξι μήνες η εικόνα του Δημήτρη Λημνιού, στην τελευταία φάση του αγώνα της Εθνικής στο Nations League κόντρα στην Κύπρο στο Πανθεσσαλικό, σε ανύποπτη τελείως στιγμή, να σωριάζεται στο χορτάρι, να σφαδάζει και με κλάματα να αποχωρεί με φορείο για τα αποδυτήρια, σόκαρε.

Η διάγνωση, δυστυχώς, επιβεβαίωσε (και) τον φόβο που εμπεριείχε το σοκ: ρήξη χιαστών, πολύμηνη απουσία.

Στις 20 Ιουνίου ο 24χρονος ακραίος υποβλήθηκε σε επέμβαση από τον συνεργαζόμενο με την Κολωνία γιατρό, Πέτερ Σέφερχοφ και έκτοτε ξεκίνησε τη διαδικασία αποθεραπείας. Εκτιμήθηκε πως θα χρειάζονταν τουλάχιστον επτά μήνες για να επιστρέψει στα γήπεδα. Πέραν του πολύ πρώιμου, μετεγχειρητικού σταδίου, όλη η διαδικασία έγινε στην Ελλάδα, με πολύ εντατικά και απαιτητικά κομμάτια.

Και παράλληλα τόσο αποτελεσματικά που αποφασίστηκε ο Λημνιός να επιστρέψει στη Γερμανία ώστε η… ουρά που πλέον του μένει να «φαγωθεί» στην Κολωνία.

Εδώ και δύο μέρες λοιπόν ο διεθνής εξτρέμ εντάχθηκε στο προπονητικό καμπ των «τράγων», οι οποίοι μετά από δύο εβδομάδες προετοιμασίας στις ΗΠΑ, συνεχίζουν σε γερμανικό έδαφος τις προπονήσεις τους (ως και παραμονές Χριστουγέννων, ακολουθεί ολιγοήμερη εορταστική διακοπή και επιστροφή σε αυτές με την αλλαγή του χρόνου) εν όψει της επανέναρξης της Bundesliga (20 Ιανουαρίου).

Οι κρίσιμες εξετάσεις και η δεδομένη πρόθεση της Κολωνίας

Οι πρώτες δύο μέρες στην Κολωνία πέρασαν με συνεχόμενα τεστ και ιατρικούς ελέγχους ώστε να προσδιοριστεί χρονικά η ακριβής επάνοδος του Λημνιού. Από την Ελλάδα έφυγε με την βεβαιότητα του εδώ επιτελείου πως θα είναι στο 100% και έτοιμος να μπει σε φουλ προπονητικούς ρυθμούς στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Το επιτελείο των «τράγων» είναι πιο συντηρητικό στις εκτιμήσεις του. Σε κάθε περίπτωση τα πάντα θα αποφασιστούν μετά τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων, αυτό όμως που είναι πανθομολογούμενο είναι πως ο Λημνιός βρίσκεται σαφώς πιο μπροστά σε σχέση με το αρχικό πλάνο. Και δεν είναι το μόνο.

Το δεύτερο έχει να κάνει με την στάση της Κολωνίας, με όλους στο γερμανικό club να στηρίζουν με κάθε τρόπο, εμπράκτως, τον Έλληνα μεσοεπιθετικό από την πρώτη στιγμή του τραυματισμού του, στο κάθε τι που χρειάζονταν. Κάτι που επεκτείνεται και φαίνεται πως επηρεάζει και το στάτους του στο ρόστερ.

Την περασμένη εβδομάδα άλλωστε ο Αθλητικός Διευθυντής της Κολωνίας, Κρίστιαν Κέλερ ξεκαθάρισε δημοσίως πως ύστερα από την ωφέλιμη εμπειρία του περυσινού δανεισμού του Λημνιού στην Τβέντε, πλέον θέλει να τον δει πρώτιστα να επιστρέφει στα γήπεδα και εν συνεχεία να τεσταριστεί παραμένοντας στην γερμανική ομάδα, «αποτελώντας μέρος των σχεδίων μας», όπως χαρακτηριστικά επισήμανε.

Κάτι που σε επίπεδο απόφασης θα ξεκαθαρίσει το επόμενο δεκαήμερο, οπότε και θα υπάρχει σαφέστατο χρονοδιάγραμμα για το πότε το ιατρικό επιτελείο της Κολωνίας κρίνει ως ασφαλέστερη την στιγμή της πλήρους και χωρίς τον παραμικρό περιορισμό ενσωμάτωση του Λημνιού στις προπονήσεις των «τράγων». Θέμα ημερών, όπως και να ‘χει.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ