ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ινσούα στο Sport24.gr: "Μπόκα - Ρίβερ; Φανταστείτε Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός σε τελικό Champions League"

Ινσούα στο Sport24.gr: "Μπόκα - Ρίβερ; Φανταστείτε Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός σε τελικό Champions League"

Ο πρώην αριστερός μπακ της Μπόκα Τζούνιορς και νυν του Παναθηναϊκού, Εμανουέλ Ινσούα, θυμάται στο Sport24.gr ότι είχε χάσει τον ύπνο του πριν το πρώτο clasico της καριέρα του με τη Ρίβερ Πλέιτ και δίνει τα προγνωστικά του για το τελικό του Copa Libertadores.

Φανατικός οπαδός της Μπόκα Τζούνιορς από μικρός. Έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, όταν φόρεσε ως ποδοσφαιριστής τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας. Ο Εμανουέλ Ινσούα ξεκίνησε να βλέπει τα superclasicos από την τηλεόραση.

Τα έζησε κι από την... ανάποδη. Στον αγωνιστικό χώρο. Ο 27χρονος Αργεντινός αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού, μίλησε στο Sport24.gr για τον πρώτο τελικό του Copa Libertadores (10/11, 22:00) στο "Bombonera" ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές δυνάμεις της "χώρας του τάνγκο".

- Εμανουέλ ποιος είναι το φαβορί για να κατακτήσει το Copa Libertadores;

"Η φαβορί στα μάτια μου είναι η Μπόκα Τζούνιορς. Πρώτα, γιατί είμαι οπαδός της Μπόκα από μικρός. Αλλά, επίσης πιστεύω ότι έχει και την ποιότητα να κατακτήσει τον τίτλο".

- Θεωρείς ότι είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον επειδή το ματς διεξάγεται για το Copa Libertadores κι όχι για το πρωτάθλημα; Θα ήταν ίδιο το ενδιαφέρον εάν ήταν clasico της Ουρουγουάης, της Βραζιλίας ή της Κολομβίας;

"Είναι το μεγαλύτερο clasico όχι μόνο στην Αργεντινή, αλλά σε όλη τη Νότιο Αμερική. Τώρα που παίζουν στο Copa Libertadores, το ενδιαφέρον είναι ακόμη μεγαλύτερο. Όλη η χώρα ζει γι' αυτό. Όλος ο κόσμος θα βλέπει αυτό το ματς. Θα ήταν - φαντάσου - όπως το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός σε τελικό Champions League. Στην Αργεντινή είναι το πιο σημαντικό ματς στην ιστορία του ποδοσφαίρου της".

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Πώς αντιμετωπίζεται η ήττα από τον οπαδό της χαμένης ομάδας;

"Η ήττα είναι δύσκολη για τους οπαδούς της χαμένης ομάδας. Τα παιδιά δεν θέλουν να πάνε στο σχολείο, οι μεγάλοι δεν θέλουν να πάνε για δουλειά. Θα είναι ωραίο θέαμα, αλλά για τους οπαδούς της χαμένης ομάδας η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη".

- Πρώτο ματς στο "Bombonera". Ρεβάνς στο "Monumental". Δίνει προβάδισμα σε κάποια ομάδα η σειρά των δύο τελικών;

"Είναι σημαντικό, γιατί σε τέτοιου τύπου ματς είναι καλύτερο να έχεις τη ρεβάνς στην έδρα σουτ. Η Ρίβερ από αυτήν την πλευρά έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα. Αλλά, στο "Bombonera" δεν θα είναι εύκολο. Και η Μπόκα γνωρίζει ότι θα προσπαθήσει να πάρει ασφαλές προβάδισμα από το πρώτο ματς".

- Γενικά αυτά τα ματς έχουν σκληρά τάκλιν. Ένα τέτοιο δέχθηκες κι εσύ από τον Γκαμπριέλ Μερκάδο το 2014. Ο αντίπαλός σου, μάλιστα, δέχθηκε μόνο την κίτρινη κάρτα. Πώς δικαιολογείς την - σε πολλές περιπτώσεις - επιείκεια των διαιτητών;

"Υπάρχει μεγάλη πίεση για τους διαιτητές. Αλλά, έτσι παίζονται αυτά τα ματς. Δεν ήμουν μόνον εγώ που δέχθηκα τέτοιο τάκλιν. Στο superclasico, παίζεις πιο δυνατά. Αλλά, η πίεση στο διαιτητή είναι μεγάλη. Γι' αυτό κι αφήνει μερικές φάσεις".

- Παρά το γεγονός ότι o πρόεδρος της χώρας της Νοτίου Αμερικής και πρώην πρόεδρος της Μπόκα, Μαουρίσιο Μάκρι, ήθελε παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών, αυτό δεν θα γίνει. Λόγοι ασφαλείας - εξαιτίας του ατέρμονου κύκλου βίας στο ποδόσφαιρο της "χώρας του τάνγκο" - κατέστησαν ανέφικτη τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης. Είναι ο πρώτος τελικός στην ιστορία του Copa Libertadores που θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλοξενούμενων. Αλήθεια θα μπορούσε να γίνει ντέρμπι με την παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων;

"Η Αργεντινή δεν είναι ικανή να διοργανώσει ακόμη ματς με την παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών. Εκεί το ποδόσφαιρο το ζεις με πολύ πάθος και δεν θέλει πολύ να ξεφύγεις. Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανυθεί για να μπορέσουμε να παίξουμε τέτοια ματς με φιλοξενούμενους οπαδούς. Πιστεύω ότι ήταν η σωστή απόφαση. Καλύτερα να έχουμε ομαλή διεξαγωγή, έστω κι αν δεν είναι τόσο ελκυστικό να μην μπορούν οι φιλοξενούμενοι να δουν την ομάδα τους".

- Το πρώτο Μπόκα - Ρίβερ που θυμάσαι σαν παιδί;

"Το πρώτο μου superclasico, ήταν ο ημιτελικός του Copa Libertadores το 2004. Νικήσαμε τη Ρίβερ στην έδρα της και περάσαμε".

- Το πρώτο ως ποδοσφαιριστής; Άγχος...;

"Το πρώτο μου superclasico είχε άγχος. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Ήμουν άυπνος όχι μόνο την παραμονή, αλλά δύο εβδομάδες πριν από το ματς. Είναι ανεξήγητο αυτό το συναίσθημα. Όποιος έχει παίξει αυτό το ματς, μπορεί να παίξει οποιοδήποτε ντέρμπι".

SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA)
SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA) EUROKINISSI SPORTS

- Ο παιδικός σου ήρωας στα ντέρμπι της Μπόκα με τη Ρίβερ;

"Ο Ρικέλμε. Το ίνδαλμά μου. Ο καλύτερος όλων. Αυτός που μου έδωσε τις περισσότερες χαρές ως παιδί".

- Η πιο πικρή στιγμή;

"Ο ημιτελικός του Copa Sudamericana, όταν μείναμε έξω. Ήταν η πιο λυπηρή στιγμή μου από τα ντέρμπι με τη Ρίβερ".

- Στην Αργεντινή μπορούν να βγουν να πιουν καφέ δύο παίκτες της Μπόκα και της Ρίβερ, χωρίς να συμβεί το παραμικρό;

"Στην Αργεντινή είναι δύσκολο να πιουν καφέ δυο παίκτες της Μπόκα και της Ρίβερ. Μπορεί δυο ποδοσφαιριστές να είναι φίλοι, αλλά ο κόσμος θα σκεφτεί βλακείες και μπορεί να έχουν πρόβλημα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ