LA LIGA

Λεβάντε - Βαλένθια 3-4: Οι νυχτερίδες θριάμβευσαν στο ντέρμπι με σούπερ ανατροπή

Ο Κάρλος Σολέρ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Βαλένθια κόντρα στην Ρεάλ | 8 Νοεμβρίου 2020
Ο Κάρλος Σολέρ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Βαλένθια κόντρα στην Ρεάλ | 8 Νοεμβρίου 2020 @2020 ALBERTO SAIZ/AP IMAGES

Η Βαλένθια βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά κόντρα στην ουραγό Λεβάντε, όμως με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Γκέδες και Σολέρ έφτασε σε εκτός έδρας θρίαμβο με 4-3 στο τοπικό ντέρμπι και σκαρφάλωσε στην 7η θέση της La Liga.

Το φημισμένο λεβαντίνικο ντέρμπι ήταν απολαυστικό και χορταστικό για τους οφθαλμούς των "ουδέτερων" αλλά το φινάλε είχε μόνο μία ομάδα να χαμογελάει και αυτή ήταν η Βαλένθια.

Η ομάδα του Χοσέ Μπορδαλάς τα βρήκε ζόρικα στο πρώτο ημίωρο όταν και φορτώθηκε με δύο γκολ στην πλάτη απέναντι στην Λεβάντε (21' Καμπάνια, 24' Ρόζερ), στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της La Liga, όμως δεν πέταξε λευκή πετσέτα, τουναντίον αντεπιτέθηκε και ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα με τους τρεις βαθμούς.

Πρωταγωνιστές της σπουδαίας ανατροπής των νυχτερίδων ήταν οι Γκονσάλο Γκέδες και Κάρλος Σολέρ, που αμφότεροι πέτυχαν από δύο γκολ, με τον Γκέδες να φτάνει μάλιστα τα έξι γκολ στη φετινή La Liga και τον Σολέρ τα επτά.

Η Λεβάντε μπόρεσε να βρει και τρίτο γκολ στο ματς με τον Μπάρντι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όμως δεν ήταν αρκετό και έτσι παραμένει τελευταία και χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, με τον ζοφερό απολογισμό των 8 ισοπαλιών και 10 ηττών.

Αντίθετα, η Βαλένθια συνεχίζει την ανοδική της πορεία αφού έμεινε για έβδομο διαδοχικό ματς αήττητη σημειώνοντας μάλιστα την τρίτη σερί νίκη στην La Liga, με τις νυχτερίδες να είναι πλέον στην 7η θέση, πάνω από την Μπαρτσελόνα και μόλις δύο πόντους πίσω από την 4η Ράγιο Βαγεκάνο.

ΛΕΒΑΝΤΕ: Κάρδενας, Πούμπιλ, Ντουάρτε, Βέζο, Κλερκ, Ντε Φρούτος (86' Καντέρο), Πεπέλου (56' Μελέρο), Καμπάνια, Μοράλες (77' Σολδάδο), Ρόζερ, Γκόμες (76' Μπάρντι)

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Σίλεσεν, Πιτσίνι (71' Ιράνθο), Ντιακαμπί, Γκιγιαμόν, Γκαγιά, Κόστα, Σολέρ, Ράτσιτς (88' Μούσα), Τσερίσεβ (60' Ντε Σόουζα), Γκέδες, Ντούρο

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της La Liga

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ