STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-1

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-1
INTIME SPORTS

Χωρίς την μισή βασική του ενδεκάδα, αλλά με σοβαρότητα και τον Γλύκο σε μεγάλη μέρα ο ΠΑΟΚ πέρασε (0-1) από την Λιβαδειά και σφράγισε την δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο

Διπλό το καλό για τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της Κυριακής (14/4) με τον Λεβαδειακό, αφού αφενός ο "Δικέφαλος" επικράτησε με 1-0 στην Βοιωτία και καπάρωσε την δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο και αφετέρου ο Γιώργος Δώνης ξεκούρασε αρκετούς από τους βασικούς του παίκτες που σήκωσαν το μεγαλύτερο αγωνιστικό βάρος κατά την διάρκεια της σεζόν.

Ο Γλύκος κράτησε τον ΠΑΟΚ όρθιο με σωτήριες επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε, ενώ ο Καμαρά με την εισοδό του στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε πνοή στην επίθεση του "Δικεφάλου".

Στα αρνητικά καταγράφεται η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Λόρενς, με δεδομένο ότι αυτή ήταν η έκτη και ο Ιρλανδός είναι, πλέον, πολύ πιθανό να χάσει κάποια από τα ματς των πλέι οφ.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος

Λεβαδειακός (Βέλιτς):Κυριακίδης, Χοσέμι, Ζησόπουλος, Μανωλάς (78' Κουτσόπουλος), Νικολακάκης, Ρομέου (84' Μαχαίρας), Γεωργίου, Κόρμπος, Καγιεχόν (66' Μπουμάλ), Ροτζέριο, Πόι

ΠΑΟΚ (Δώνης): Γλύκος, Σίλντενφελντ, Ιντζίδης, Ετo, Κωνσταντινίδης, Φωτάκης, Λάζαρ (62' Λόρενς), Ρoμπέρ, Κάτσε (46' Καμαρά), Αθανασιάδης (62' Σαλπιγγίδης), Κίτσιου

Κίτρινες κάρτες: Ρομέου, Πόι, Φωτάκης, Λόρενς, Κίτσιου, Κωνσταντινίδης, Σίλντενφελντ

Κόκκινες κάρτες: -

Σκόρερ: Ρομπέρ 50'

Το ματς

Η πρώτη φάση του ματς ήταν ένα σουτ του Ροτζέριο έξω από την περιοχή, που κατέληξε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Γλύκο. Κατά τα άλλα τα πρώτα λεπτά κύλησαν με τις δύο ομάδες να ψάχνονται στον αγωνιστικό χώρο και να μην πλησιάζουν εύκολα στην μεγάλη περιοχή. Στο 10', ωστόσο, ο Λεβαδειακός έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Πόι έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά δεν βρήκε στόχο. Το παιχνίδι άρχισε να έχει ρυθμό και στο 12' ο Ετο έκανε την κούρσα από τα δέξια, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε για τον Ρομπέρ, ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα πρώτα στο κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια έξω.

Ο Χοσέμι στο 16' μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΟΚ έγινε κάτοχος της μπάλας, σούταρε από πλάγια θέση, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ. Στην επόμενη αξιόλογη στιγμή πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο αμυντικός Ισπανός αμυντικός του Λεβαδειακού, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, αλλά μπλόκαρε ο Γλύκος, ενώ ο Φωτάκης στο 26' επιχείρησε συρτό σουτ μετά από διώξιμο του Κυριακίδη με γροθιές, όμως, η μπάλα έφυγε εκτός. Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, όταν μετά από κεφαλιά του Ρομέου η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, στην επαναφορά ο Ροτζέριο ήταν έτοιμος να την στείλει στα δίχτυα προ κενής εστίας, αλλά ο Έτο του πήρε την μπουκιά από το στόμα. Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι την λήξη του ημιχρόνου οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν κινδύνους μπροστά στις δύο εστίες.

Καταλυτική η παρουσία του Καμαρά, σωτήρας ο Γλύκος

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Γιώργος Δώνης θέλησε να κάνει τον ΠΑΟΚ πιο επιθετικό, γι' αυτό και αντικατέστηκε τον Κάτσε με τον Καμαρά. Ο άσος από την Γουινέα, μάλιστα, δημιούργησε την πρώτη καλή φάση της επανάληψης, όταν ελίχθηκε έξω από την περιοχή, σούταρε, αλλά δεν βρήκε στόχο. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, πάντως, δικαιώθηκε για την επιλογή να περάσει στο ματς τον Καμαρά, αφού ο μεσοεπιθετικός του "Δικεφάλου" στο 50' έφτιαξε το γκολ του "Δικεφάλου", μετά από συστημένη σέντρα στον Ρομπέρ, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 0-1.

Ο Λεβαδειακός αντέδρασε άμεσα και στο 51' ο Πόι "τρύπησε" την άμυνα του ΠΑΟΚ, βρέθηκε απέναντι από τον Γλύκο, όμως, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ κατάφερε να αποκρούσει και να σώσει τους φιλοξενούμενους, ενώ ο Ροτζέριο στο 55' έγινε επικίνδυνος, αλλά από θέση βολής στην μικρή περιοχή δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε και αστόχησε. Το παιχνίδι για μερικά λεπτά στην συνέχεια ήταν υποτονικό, με τις δύο ομάδες να κατεβάζουν ταχύτητα. Ο Μπουμάλ, ωστόσο, στο 67' έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, αφού άργησε να κοντρολάρει την μπάλα μέσα στα καρέ του ΠΑΟΚ, τον πρόλαβαν οι αμυντικοί του "Δικεφάλου" και τον ανάγκασαν σε άτσαλο σουτ. Σπουδαία απόκρουση από τον Γλύκο στο 79', μετά από σουτ του Πόι από κοντινή απόσταση που εξουδετέρωσε ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ. Γλύκος και Πόι βρέθηκαν αντιμέτωποι και στο 88', όμως, ο τερματοφύλακας των "ασπρόμαυρων" του είπε και πάλι όχι.

MVP

Ο Γλύκος έκανε φοβερές επεμβάσεις, κυρίως, στο δεύτερο μέρος και κράτησε το θετικό αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ

Η απογοήτευση

Η έλλειψη συγκέντρωσης των παικτών του Λεβαδειακού στην τελική προσπάθεια.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ