STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-1

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-1
Τζιμπούρ INTIME SPORTS

Με γκολ του Τζιμπούρ στο 90+7' ο Ολυμπιακός πήρε την πιο αγχωτική νίκη της χρονιάς, φεύγοντας με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την Λιβαδειά. 14η νίκη σε 17 ματς για τους Πειραιώτες. Ποιος ήταν ο αδύναμος κρίκος και ποιος ο MVP.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε μια ανάσα από την 4η γκέλα του στο φετινό πρωτάθλημα, όμως κατάφερε να φύγει ζωντανός χάρη σε γκολ του Τζιμπούρ στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων.

Οι Πειραιώτες ήταν κυρίαρχοι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχαν την κατοχή, όμως δεν ήξεραν τι να κάνουν την μπάλα και το πιο σημαντικό, δεν ήξεραν πως να φτάσουν και να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Δείτε την Κυριακή στις 21:45, την εκπομπή SUPER BALL, με ρεπορτάζ, σχόλια, συνεντεύξεις και παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην 17η αγωνιστική της Superleague .

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες έδωσαν καλό ρυθμό στην αναμέτρηση, όμως στην επανάληψη ο Λεβαδειακός αποφάσισε να οπισθοχωρήσει και να χαλάσει ουσιαστικά το θέαμα της αναμέτρησης. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ένα επιθετικό μονόλογο χωρίς να δημιουργούν ευκαιρίες και οι Βοιωτοί απλά σπαταλούσαν το χρόνο.

Ο Ζαρντίμ τα έπαιξε όλα για όλα, αφού στο 80' ολοκλήρωσε τις αλλαγές τους έχοντας στην 11άδα Τζιμπούρ, Μήτρογλου, Πάντελιτς, όμως αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής που να δημιουργεί παιχνίδι εκτός του Πίνο (σ.σ. Γκρέκο, Μασάντο, Αμπντούν είχαν βγει αλλαγή).

Τελικά, η λύτρωση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο τέλος. Ο διαιτητής κράτησε καθυστερήσεις στις καθυστερήσεις αφού οι γηπεδούχοι ροκάνιζαν τον χρόνο σε κάθε ευκαιρία, ο Ολυμπιακός κέρδισε ένα φάουλ και έπειτα από εκτέλεση του Πίνο και κεφαλιά του Τζιμπούρ ήρθε το πολυπόθητο γκολ στο 97' (5 ήταν τα επίσημα λεπτά των καθυστερήσεων).

Τα μαρκαρίσματα των παικτών του Λεβαδειακού στην τελευταία φάση ήταν πραγματικά για γέλια, αφού ο Τζιμπούρ ήταν εντελώς αμαρκάριστος στην μικρή περιοχή. Μια φάση είχε μείνει και σ' αυτή τα έκαναν όλα λάθος οι γηπεδούχοι.

Μ' αυτό το αποτέλεσμα, οι Πειραιώτες έφτασαν στην 14η νίκη τους σε 17 ματς πρωταθλήματος και περιμένουν το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο, προκειμένου να δουν αν θα διατηρηθεί η θα αυξηθεί το +8.

Δείτε αναλυτικά το LIVE της αναμέτρησης Λεβαδειακός - Ολυμπιακός

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς

Καιρός: Αίθριος κατά περιόδους

Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρέθυμνο)

Βοηθοί: Βασιλειάδης, Σταυρουλάκης

Οι συνθέσεις των ομάδων

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Κόρμπος, Βασιλείου (86' Ρομέου), Ζησόπουλος, Γεωργίου, Χοσέμι, Ροτζέιρο (92' Μίλιεβιτς), Πόι (71' Ακόστα), Νικολακάκης, Λισγάρας.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Τοροσίδης, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοδέστο, Γκρέκο (46' Πίνο), Αμπντούν (80' Πάντελιτς), Μασάντο (70' Μήτρογλου), Τζιμπούρ.

Γκολ: 90+7' Τζιμπούρ

Κίτρινες κάρτες: 56' Ροτζέριο, Μουλόπουλος / 33' Μανωλάς

Ο αγώνας

Παράσχος VS Ζαρντίμ

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Γιώργος Παράσχος, έχοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Βασιλείου και λίγο πιο πίσω τον Πόι, τον Μάρτινς και τον Νικολακάκη. Από την άλλη, ο Ζαρντίμ ξεκίνησε για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος τον Μέγιερι αντί του Κάρολ που βρίσκεται στο νοσοκομείο, ενώ προτίμησε τον Τζιμπούρ αντί του Μήτρογλου. Αναλυτικά πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες:

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-1
Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-1

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά φάνηκε πως οι δύο ομάδες έχουν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουν φάσεις, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει πιο δυνατά και να παίρνει τον έλεγχο, σ' ένα ματς που είχε καλό ρυθμό. Οι Πειραιώτες απείλησαν για πρώτη φορά στο 11' με σουτ του Τζιμπούρ που κατέληξε άουτ, ενώ η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε μετά από λίγα δευτερόλεπτα, όταν ο Πόι επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Μέγιερι με μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Καλός ρυθμός, αρκετές ευκαιρίες, κανένα γκολ

Όσα έγιναν στο 11ο λεπτό μαρτυρούσαν πως ο Λεβαδειακός δεν πρόκειται να παραδοθεί εύκολα και πως παρά την συντριπτική κατοχή του Ολυμπιακού, οι Βοιωτοί ακολουθούσαν κατά γράμμα την τακτική τους και ήταν έτοιμοι να χτυπήσουν στην πρώτη ευκαιρία.

Στο 22' ο Κόρμπος είχε μια τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όμως το πλασέ του απέναντι από τον Μέγιερι πέρασε άουτ, ενώ το επόμενο λεπτό (23') ο Γκρέκο έστειλε την μπάλα προς τα δίχτυα, όμως ο Νικολακάκης πρόλαβε να την διώξει πριν περάσει την γραμμή.

Το παιχνίδι όπως καταλαβαίνετε ήταν "μία σου και μία μου", αν και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έγινε πιο απειλητικός. Παρόλα αυτά, ούτε το σουτ του Τζιμπούρ από κοντά (27'), ούτε η κεφαλιά του Γκρέκο (31') είχαν ευτυχή κατάληξη και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το 0-0.

Ο ρυθμός έπεσε, τα μάτια μας πόνεσαν

Στην επανάληψη τα πράγματα έγιναν χειρότερα, αφού ο Λεβαδειακός έπαιξε λίγο πιο συντηρητικά και ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε τρόπους να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι "ερυθρόλευκοι" να έχουν για ώρα την μπάλα στα πόδια τους, αλλά να μην ξέρουν τι να την κάνουν και πως θα πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 49ο λεπτό της αναμέτρησης ο Κώστας Μανωλάς έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία όταν η κεφαλιά του από το ύψος του πέναλτι πέρασε λίγο άουτ, όμως από 'κει και πέρα δεν είδαμε άλλη σημαντική ευκαιρία για τους Πειραιώτες.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ τα έπαιξε όλα για όλα και ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 80ο λεπτό, έχοντας στην ενδεκάδα και τον Τζιμπούρ και τον Μήτρογλου και τον Πάντελιτς, ενώ ο μοναδικός δημιουργικός ποδοσφαιριστής ήταν ο Πίνο, αφού είχαν βγει αλλαγή και ο Γκρέκο και ο Μασάντο και ο Αμπντούν.

Παρόλα αυτά, ο Λεβαδειακός ήταν η ομάδα που έχασε την πιο σημαντική ευκαιρία, όταν στο 81' ο Ακόστα έκανε ένα μακρινό σουτ, όμως η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Μέγιερι για δεύτερη φορά στο σημερινό ματς.

"Τρομοκράτης" στο 97'

Το παιχνίδι πλησίαζε προς το τέλος, η αγωνία κορυφωνόταν και οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν την τελευταία τους προσπάθεια. Στο 89' ο Ολυμπιακός αγκάλιασε το πολυπόθητο γκολ, όμως την κεφαλιά του Τοροσίδη έδιωξε εντυπωσιακά πάνω στην γραμμή ο Λισγάρας, διατηρώντας το 0-0.

Και ενώ όλα έδειχναν πως οι Πειραιώτες θα αφήσουν δύο βαθμούς στην Λιβαδειά, ο Πίνο εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά, ο Τζιμπούρ πήρε την κεφαλιά και το 1-0 έγινε τελικά στο 97'. Στην τελευταία φάση του ματς, οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να σώσουν την παρτίδα και να γλιτώσουν την γκέλα.

MVP της αναμέτρησης

Ο Ραφίκ Τζιμπούρ μπορεί να έχασε ευκαιρίες κατά τη διάρκεια του ματς, όμως το γκολ του στις καθυστερήσεις δεν ήταν απλά πολύτιμο, αλλά... όλα τα λεφτά για τον Ολυμπιακό.

Αδύναμος κρίκος

Το στήσιμο του Λεβαδειακού στην τελευταία φάση του αγώνα έμοιαζε με ομάδας ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. Είναι ανήκουστο, σε μια στημένη φάση που αν περνούσε θα χάριζε τον βαθμό στους γηπεδούχους, να βλέπουμε τον Τζιμπούρ εντελώς αμαρκάριστο στην μικρή περιοχή.

Στατιστικά

0 Γκολ 1
0 Ασίστ 1
6 Τελικές Προσπάθειες 15
1 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 3
5 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 5
0 Κεφαλιές 7
7 Αποκρούσεις 1
33 Επεμβάσεις 6
17 Κλεψίματα 4
14 Φάουλ 10
4 Οφσάιντ 2
0 Κόρνερ 10
45 Λάθη 53
1/6 Γεμίσματα 16/47
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ