SERIE A

Λέτσε - Ίντερ 1-2: Απόδραση στο 95' με λυτρωτή τον Ντάμφρις

Λέτσε - Ίντερ 1-2: Απόδραση στο 95' με λυτρωτή τον Ντάμφρις
@2022 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Με τον Ντένζελ Ντάμφρις να της δίνει το φιλί της ζωής στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Ίντερ επικράτησε διά πυρός και σιδήρου με 2-1 της Λέτσε και άρχισε με τρίποντο την πορεία της στη φετινή Serie A.

Λίγες ώρες μετά μετά από το 4-2 της Μίλαν επί της Ουντινέζε, η Ίντερ ήθελε να δώσει απάντηση στη συμπολίτισσά της και το έκανε, έστω και αν χρειάστηκε να δει το... χάρο με τα μάτια της. Η Λέτσε αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από σκληρό καρύδι για την ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι όμως εκείνη πάλεψε μέχρι τέλους για να πάρει το τρίποντο και πέτυχε το σκοπό της στο 90+5', με τον Ντένζελ Ντάμφρις να υπογράφει το 2-1 των νερατζούρι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, στο θρίλερ του "Βία Ντελ Μάρε".

Το ματς

Η Ίντερ άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ματς αφού μόλις στο 2' άνοιξε το σκορ. Ο Ντιμάρκο έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Νταρμιάν πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και έπιασε την κεφαλιά-ασίστ, για να την προωθήσει στα δίχτυα ο Λουκάκου με νέα κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή (απέναντι στην Λέτσε είχε πετύχει και το πρώτο του γκολ στην Serie A, στις 26 Αυγούστου 2019, στην πρώτη θητεία του στους Μιλανέζους).

Η συνέχεια βρήκε τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν το ματς έχοντας κατοχή μπάλας κοντά στο 70%, όμως η Λέτσε είχε δείξει σε κάποιες στιγμές στο πρώτο μέρος ότι μπορούσε να γίνει επικίνδυνη και στο 48' "δάγκωσε" στην αντεπίθεση, με τον Ντι Φραντσέσκο να σερβίρει στον Σισέι και τον δεύτερο να νικάει τον Χαντάνοβιτς με συρτό διαγώνιο πλασέ.

Το γκολ αυτό έφερε έκρηξη ενθουσιασμού στους οπαδούς των γηπεδούχων που είδαν την ομάδα τους να πλησιάζει στην ανατροπή στο 61' με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπίστροβιτς (απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χαντάνοβιτς), με την Ίντερ να ξαναβρίσκει πάντως την αυτοκυριαρχία της και από το 65' και μετά να ασκεί έντονη πίεση.

Στο 69' ο Ντάμφρις έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στο δοκάρι, ακολούθησε στο 71΄ευκαιρία από τον Μαρτίνες και στο 83' μία ακόμα κλασικότερη από τον Λουκάκου, για να έρθει τελικά η λύτρωση για την Ίντερ λίγο πριν την εκπνοή. Συγκεκριμένα στο 90+5', όταν ο Μπαρέλα εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Μαρτίνες πήρε την σκαστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Ντάμφρις πετάχτηκε ως τρέιλερ από πίσω για να μπει με τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-1 για τους νερατζούρι στην Απουλία.

ΛΕΤΣΕ: Φαλκόνε, Γκέντρεϊ, Τσετίν (21' Μπλιν), Μπασκιρότο, Γκάλο, Μπίστροβιτς (74' Λιστκόβσκι), Χιούλμαντ, Γκονσάλες (74' Χέλγκασον), Στρεφέτσα, Σισάι (63' Κολόμπο), Ντι Φραντσέσκο (74' Μπάντα)

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ (88' Κορέα), Ντε Φράι, Ντιμάρκο, Νταρμιάν (68' Ντάμφρις), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς (57' Μικίταριαν), Τσαλχάνογλου (68 Τζέκο), Γκόζενς (57' Μπαστόνι), Μαρτίνες, Λουκάκου

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Τα highlights:

Μίλαν - Ουντινέζε 4-2

Σαμπντόρια - Αταλάντα 0-2

Μόντσα - Τορίνο 1-2

Η βαθμολογία της Serie A:

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ