ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λέτο: "Ένα επίπεδο πάνω από τους άλλους ο ΠΑΟ"

Λέτο: "Ένα επίπεδο πάνω από τους άλλους ο ΠΑΟ"
Λέτο-Παναθηναϊκός

Την άποψη ότι ο ΠΑΟ είναι ένα επίπεδο πάνω από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες εξέφρασε ο Σ.Λέτο

Ο Αργεντινός άσος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένα επίπεδο πάνω από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες και ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές, αποκάλυψε ότι η μοναδική ομάδα στον κόσμο που δεν θα πήγαινε είναι η Μπάνφιλντ, ενώ μίλησε επίσης για τα πρώτα βήματα της καριέρας του, τις... ντρίμπλες που του αρέσουν πολύ, τον Νίνη που "σιγά σιγά θα γίνει ο καλύτερος που θα έχει ποτέ η Ελλάδα" αλλά και για τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σεμπαστιάν Λέτο:

Η πρώτη σου επαφή με τον Παναθηναϊκό πότε έγινε;

Η πρώτη επαφή έγινε λίγο μετά τον τελικό του Κυπέλλου.

Η πρώτη σου σκέψη ποια ήταν;

Σίγουρα ένιωσα έκπληξη. Δεν το περίμενα. Μου φάνηκε λίγο τρελό, διότι ήμουν στους απέναντι. Με ικανοποίησε, διότι είδα ότι με ήθελε μία πολύ μεγάλη ομάδα.

Πότε αποφάσισες να έρθεις στον Παναθηναϊκό;

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να μου βγάλει διαβατήριο. Όταν είδαμε ότι δεν γίνεται τίποτα, η πιο καλή πρόταση που είχα στα χέρια μου ήταν αυτή του Παναθηναϊκού. Το αποφάσισα αμέσως. Η πόλη είναι μία χαρά, η ομάδα πολύ μεγάλη και είπα αμέσως το "ναι".

Τι έπαιξε ρόλο στο να πεις το "ναι" στον Παναθηναϊκό;

Σίγουρα το ότι ο Παναθηναϊκός έχει συνεχείς συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στις οποίες θέλω να δείξω ποιος είμαι, τι κάνω. Δεύτερον, το ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα. Τι άλλο μπορείς να ζητήσεις;

Ποιοι άνθρωποι έπαιξαν ρόλο για να πάρεις την απόφασή σου;

Η οικογένειά μου, η γυναίκα μου, που τα υποφέρει και τα αντέχει όλα, και φυσικά οι μάνατζέρ μου που με στήριξαν στην απόφασή μου να έρθω.

Τι υποφέρει και αντέχει η γυναίκα σου;

Τίποτα, πλάκα κάνω. Της αρέσει πολύ εδώ, έχει φίλες από την Αργεντινή, μία χαρά περνάει.

Φέτος, μέχρι τώρα, έχεις βάλει στον Παναθηναϊκό όσα γκολ έβαλες πέρυσι όλη τη χρονιά. Τι άλλαξε;

Και εγώ νιώθω έκπληξη για το ότι βάζω γκολ φέτος, διότι έχω πετύχει 8-9 γκολ στην καριέρα μου. Νομίζω ότι το μυστικό είναι ότι παίζουμε διαφορετικά και ο προπονητής μου δίνει την ελευθερία των κινήσεων και έτσι μπαίνω πιο εύκολα στην περιοχή. Δεν είμαι γκολτζής, δεν είμαι "εννιάρι". Παίζω διαφορετικά απ'ότι έπαιζα πέρυσι. Για διαφορετικούς λόγους πέρυσι δεν είχα την ευχέρεια να πατάω περιοχή. Τώρα την έχω και μου δίνεται η δυνατότητα να σκοράρω.

Ο κόσμος ενθουσιάζεται με τις ντρίμπλες. Κάποιες στιγμές ίσως το παρακάνεις, το δέχεσαι;

Στη Λανούς όταν ξεκίνησα, ήμουν πάρα πολύ ήρεμος. Ανάλογη ηρεμία νιώθω και τώρα και αυτή είναι μία πολύ καλή στιγμή για μένα. Σίγουρα στο ποδόσφαιρο όπως και στη ζωή υπάρχουν πάντα κάποιες υπερβολές. Μπορείς να περάσεις έναν παίκτη και να δώσεις τη μπάλα αμέσως, μπορείς να περάσεις και τρεις τέσσερις. Εγώ αν ήταν στο χέρι μου θα τους περνούσα όλους! Μου αρέσει πολύ αυτό, αρέσει πολύ και στον κόσμο, αλλά όταν χάνεις τη μπάλα , από καλός γίνεσαι άσχετος! Όμως εμένα μου αρέσει αυτό το πράγμα και αυτό αρέσει και στον κόσμο.

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον Παναθηναϊκό ποιες είναι;

Κάθε φορά στην αρχή είναι πάντα δύσκολη. Δεν ξέρεις πως θα σε υποδεχθεί κάποιος όταν πηγαίνεις σε νέο περιβάλλον αλλά η αλήθεια είναι ότι με υποδέχθηκαν θαυμάσια, νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος, ευτυχισμένος από τις πρώτες ημέρες στον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής, οι παίκτες με έχουν υποδεχθεί θαυμάσια και πραγματικά μπορώ να σου πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος που παίζω στον Παναθηναϊκό.

Βρήκες κάτι διαφορετικό από αυτό που περίμενες;

Νιώθω έκπληξη από αυτά που βρήκα. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλύτερος από αυτό που περίμενα. Για μένα είναι ένα επίπεδο πάνω από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Είμαι πολύ ικανοποιημένος απ'όσα έχω δει.

Ο Ρότσα λέει ότι σου πάνε τα πράσινα...

(Γέλια) Μου το έχει πει και η κοπελιά μου αυτό. Μπορεί. Και η πρώτη ομάδα που έπαιξα στα 10 μου χρόνια, η Κλουμπ Σοσιάλ, πράσινα φορούσε. Έχει δίκιο, μάλλον μου πάνε τα πράσινα.

Από την αρχή της καριέρας σου έπαιζες μεσοεπιθετικός;

Πάντα από την αρχή ήμουν αριστερός χαφ. Μπορώ να παίξω πιο πίσω και να μοιράσω τη μπάλα, μπορώ να παίξω και κοντά στην περιοχή.

Όταν πήρες την απόφαση να έρθεις στον Παναθηναϊκό πέρασε από το μυαλό σου η αντιπαλότητα που υπήρχε με την πρώην ομάδα σου;

Για μένα ήταν η καλύτερη επιλογή. Εντάξει, ξέρω την αντιπαλότητα όπως είναι το Μπόκα-Ρίβερ στην Αργεντινή. Ο κόσμος το σκέφτεται διαφορετικά, αλλά ο ποδοσφαιριστής είναι επαγγελματίας. Αν σκεφτόμασταν με αυτό τον τρόπο θα έπρεπε να κόψουμε το ποδόσφαιρο. Το ξαναλέω ότι ο Παναθηναϊκός ήταν ό,τι καλύτερο για μένα και μου πρόσφερε και πέντε χρόνια συμβόλαιο. Το μόνο που δεν θα έκανα θα ήταν να πάω από τη Λανούς στη Μπάνφιλντ. Ποτέ στη Μπάνφιλντ, ούτε για όλα τα εκατομμύρια του κόσμου.

Έχεις παίξει στη Λανούς, στη Λίβερπουλ, στον Ολυμπιακό. Τι διαφορές βλέπεις στον Παναθηναϊκό;

Η Λανούς είναι η ομάδα που άρχισα την καριέρα μου και σαφέστατα είναι διαφορετικά τα συναισθήματα. Μετά πήγα στη Λίβερπουλ, αλλά δεν είχα την ευκαιρία να παίξω. Μετά ήρθα στην Ελλάδα σε μία ανταγωνιστική λίγκα, ένα καλό πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή είμαι στον Παναθηναϊκό, μία ομάδα πολύ οργανωμένη, με πολλά λεφτά, πολύ καλά οικονομικά. Δεν βλέπω το λόγο να ζηλέψει κάτι ο Παναθηναϊκός από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες. Είναι πολύ ψηλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα πρώτα σου χρόνια στο ποδόσφαιρο πως ήταν;

Για κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά και για όλο τον κόσμο, στην Αργεντινή τα πράγματα είναι δύσκολα οικονομικά. Και εγώ, όταν ήμουν 8-9 χρόνων, πήγαινα χωρίς λεφτά για προπόνηση. Οι γονείς μου δεν είχαν πολλά λεφτά. Τώρα έχουν αλλάξει βέβαια τα πράγματα. Ευτυχώς. Πρέπει να απολαμβάνουμε το σήμερα, που όλα πάνε καλά, και για αυτό μας έχει βοηθήσει ο Θεός. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως ήταν δύσκολα τα πράγματα όταν ξεκινήσαμε.

Το ποδόσφαιρο τι σημαίνει για σένα;

Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Αυτό έμαθα να κάνω. Προέκυψε να γίνει και δουλειά και είναι καλό, διότι κάνεις την αγάπη σου δουλειά. Απολαμβάνω αυτό που έχω και ευχαριστώ το Θεό που πάνε όλα καλά.

Ο Παναθηναϊκός έχει παράδοση με παίκτες από την Αργεντινή. Βερόν, Ρότσα, Μπορέλι, Γκονζάλες. Μπορείς να τους ξεπεράσεις όλους;

Είναι τιμητικό για μένα που παίζω στην ομάδα που έπαιξαν και αυτοί οι παίκτες. Θέλω να μπω και εγώ σε αυτή τη λίστα των καλών παικτών που έπαιξαν στον Παναθηναϊκό και μακάρι να έρθουν και άλλοι.

Η Εθνική είναι στο μυαλό σου;

Η Εθνική είναι για μένα ένας ανοιχτός λογαριασμός. Πάντα το σκέφτομαι. Μακάρι, παίζοντας εδώ, να παίξω στην Εθνική.

Αν ήσουν σκάουτ μεγάλης ξένης ομάδας, εκτός από τον Λέτο ποιον θα έπαιρνες από τον Παναθηναϊκό;

(Γέλια) Σίγουρα Λέτο (στα ελληνικά). Τον Σπυρόπουλο. Δεν υπάρχουν παίκτες σαν και αυτόν. Και τεχνικά και αμυντικά έχουμε κάνει μία πολύ καλή γραμμή αριστερά. Και τον Σιμάο για να παίζει μαζί μου. Τρέχει, μαρκάρει, βοηθάει παντού. Αυτούς τους δύο θα τους έπαιρνα σίγουρα.

Για τον Νίνη ποια είναι η άποψή σου;

Πολύ μεγάλο ταλέντο, πολύ καλός παίκτης. Για κάθε παίκτη υπάρχει πίεση. Ας τον άφησουμε ήσυχο και σιγά σιγά θα γίνει ο καλύτερος που θα έχει ποτέ η Ελλάδα.

Σκέφτεσαι από τώρα το παιχνίδι στο "Καραϊσκάκη";

Σίγουρα θα είναι ένα περίεργο παιχνίδι. Επαγγελματίας είμαι. Για μένα θα είναι δύσκολο ματς, αλλά με ενδιαφέρει να πάω να παίξω και να κερδίσει η ομάδα μου.

Με γκολ δικό σου;

Όποιος και αν βάλει το γκολ, αρκεί να κερδίσουμε.

Με πρώην συμπαίκτες σου μιλάς;

Έφυγε ο φίλος μου ο Φερνάντο (Μπελούτσι), πήγε στην Πόρτο. Εντάξει, είναι ο Λουτσιάνο (Γκαλέτι) με τον οποίο έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Αλλά με όλους τους Αργεντινούς που είναι στην Ελλάδα έχω καλές σχέσεις.

Τους κάνεις πλάκα τώρα που είστε αντίπαλοι;

Σε υγιές πλαίσιο πάντα, υπάρχουν κόντρες, πάντα βάζουμε στοιχήματα. Αρέσει πολύ στους Αργεντινούς και θα συνεχίσουμε να βάζουμε.

































































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ