PREMIER LEAGUE

Λέστερ - Τσέλσι 0-3: Οι κυρίαρχοι μπλε δεν αφήνουν την κορυφή

Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν το γκολ του Καντέ στην αναμέτρηση της Λέστερ με την Τσέλσι
Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν το γκολ του Καντέ στην αναμέτρηση της Λέστερ με την Τσέλσι © 2021 LEILA COKER / AP IMAGES

Η Τσέλσι έφυγε από το Μίντλαντς με ένα άνετο διπλό, καθαρίζοντας το παιχνίδι απέναντι στη Λέστερ με 3-0, με την ομάδα του Τούχελ να παραμένει πρωτοπόρος. Τα γκολ σημείωσαν οι Ρίντιγκερ, Καντέ και Πούλισικ.

Η πρωτοπόρος Τσέλσι είχε ένα εύκολο απόγευμα Σαββάτου (20/11) στο Μίντλαντς, πανηγυρίζοντας ακόμα ένα διπλό, αυτή τη φορά κόντρα στη Λέστερ. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ επιβλήθηκε με 3-0, με τους Αντόνιο Ρίντιγκερ, Ενγκολό Καντέ και Πούλισικ να σημειώνουν τα τρία γκολ και να αυξάνουν τη διαφορά από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι.

Οι Λονδρέζοι παραμένουν πρώτοι, φτάνοντας πλέον τους 29 βαθμούς και δείχνουν πως δεν έχουν διάθεση να αφήσουν την κορυφή της Premier League. Μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης, η Τσέλσι έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Ζορζίνιο εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ, ο Τσίλγουελ έπιασε την μπάλα, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σμάιχελ.

Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν και έφταναν με άνεση στα καρέ της Λέστερ, ενώ δεν άργησαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Δέκα λεπτά μετά την μεγάλη ευκαιρία οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα από στατική φάση. Ο Ρίντικγκερ έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Τσίλγουελ από τα αριστερά κέρδισε την εναέρια μονομαχία, πετάχτηκε, έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στη γωνία του Σμάιχελ, δίνοντας το προβάδισμα στην Τσέλσι.

Στο 25' η Λέστερ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Λούκμαν βρήκε δίχτυα με πλασέ, ωστόσο το γκολ του δεν μέτρησε, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 28' η Τσέλσι αναπτύχθηκε ωραία από τα δεξιά. Ο Τζέιμς μοίρασε στον Καντέ, ο οποίος με ένα τρομερό σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή νίκησε τον Σμάιχελ για το 0-2.

Στο πρώτο μέρος, οι μπλε εξαφάνισαν τη Λέστερ από το γήπεδο με την κατοχή να διαμορφώνεται 76% έναντι 24%. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να σημειώσουν ούτε ένα σουτ είτε εντός είτε εκτός εστίας.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν δεύτερο δοκάρι. Ο Οντόι μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, δοκίμασε το σουτ με το δεξί, με την μπάλα να περνά ξυστά από το οριζόντιο δοκάρι στο 61'. Η Λέστερ απάντησε δύο λεπτά αργότερα, με τον Μεντί όμως, να πραγματοποιεί τρομερή επέμβαση και να κρατάει το μηδέν στην εστία του. Ο Αμάρτεϊ έκανε το σουτ, αλλά ο Σενεγαλέζος κίπερ εκτοξεύθηκε και παραχώρησε κόρνερ.

Η Τσέλσι δεν σταμάτησε όμως, το πρέσινγκ, αλλά στο 71' βρήκε και τρίτο γκολ με τον Πούλισικ, ο οποίος έκανε το πλασέ και διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Τσέλσι: Μεντί, Τσαλόμπα, Σίλβα, Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Μάουντ (63' Ζιγές), Χάβερτς (62' Πούλισικ), Χάντσον Οντόι

Λέστερ: Σμάιχελ, Αλμπράιτον, Άμαρτι, Έβανς, Σογιουντσού, Καστάνιε, Σουμαρέ, Εντιντί, Μπαρνς (46' Μάντισον), Λούκμαν (46' Ιχεανάτσο), Βάρντι.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΛΕΣΤΕΡ ΤΣΕΛΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ