ΑΓΓΛΙΑ

Λέστερ - Σαουθάμπτον 1-0: Ο Ιεανάτσο την έστειλε στον τελικό του FA Cup

Leicester's Kelechi Iheanacho celebrates after scoring his side's opening goal during the English FA Cup semifinal soccer match between Leicester City and Southampton at Wembley Stadium in London, Sunday, April 18, 2021. (Neil Hall/Pool via AP)
Leicester's Kelechi Iheanacho celebrates after scoring his side's opening goal during the English FA Cup semifinal soccer match between Leicester City and Southampton at Wembley Stadium in London, Sunday, April 18, 2021. (Neil Hall/Pool via AP) @ 2021 NEIL HALL/ASSOCIATED PRESS

Η Λέστερ έκαμψε την αντίσταση της Σαουθάμπτον με το χρυσό γκολ του Ιχεανάτσο και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του FA Cup όπου θα αντιμετωπίσει ως αουτσάιντερ το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Τσέλσι (VIDEOS).

Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας για 5η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το μακρινό 1969 πανηγυρίζει από το βράδυ της Κυριακής (18/4) η Λέστερ, καθώς επιβλήθηκε 1-0 της Σαουθάμπτον (δεν είχε δεχτεί γκολ μέχρι πρότινος στη φετινή έκδοση του FA Cup) και έκλεισε την επιστροφή της στο Γουέμπλεϊ για να αντιμετωπίσει στις 15 Μαΐου την Τσέλσι με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο.

Το πρώτο ημίχρονο στον ημιτελικό δεν είχε μεγάλες συγκινήσεις και ήταν αρκετά ισορροπημένο, με την Λέστερ να έχει ως κορυφαία στιγμή το σκαφτό πλασέ του Βάρντι στο 34' από εξαιρετική θέση που έφυγε άουτ και την Σαουθάμπτον να πηγαίνει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς να έχει ούτε μία τελική προσπάθεια εντός της αντίπαλης εστίας.

Στο δεύτερο μέρος ωστόσο, το ματς έφυγε από την κατάσταση ηρεμίας στην οποία βρισκόταν καθώς στο 55' οι αλεπούδες του Μπρένταν Ρότζερς βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα μέσα από τη συνεργασία των δύο επιθετικών της.

Ο Τζέιμι Βάρντι ξέφυγε από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, ο Κελέτσι Ιεανάτσο έκανε το σουτ αλλά η μπάλα χτύπησε πάνω στον Βέστεργκααρντ (θα πήγαινε άουτ) και επέστρεψε σε αυτόν, για να κάνει δεύτερο σουτ και να νικήσει τον Φόρστερ.

Είναι μάλιστα εντυπωσιακό πως ο Ιεανάτσο έφτασε τα 15 γκολ τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις (10 στα επτά τελευταία παιχνίδια του) και έγινε ο πρώτος Νιγηριανός που φτάνει σε τέτοιο νούμερο για ομάδα της Premier League, μετά από τον Όντιον Ιγκάλο που είχε σταματήσει στα 17 με τη φανέλα της Γουότφορντ τη σεζόν 2015-16.

Η συνέχεια βρήκε τους αγίους να ανεβάζουν κάπως την απόδοσή τους αλλά να είναι άστοχοι στη δική τους μεγάλη στιγμή στο 64' με τον Ντιαλό, με την Λέστερ να διαχειρίζεται εξαιρετικά το προβάδισμά της και να το κρατάει ως το τέλος χωρίς μάλιστα να κινδυνεύσει ιδιαίτερα ο Κάσπερ Σμάιχελ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Σαουθάμπτον δήλωσε παρούσα σε 13ο ημιτελικό στον αρχαιότερο διασυλλογικό ποδοσφαιρικό θεσμό, μετρώντας ωστόσο 8 αποκλεισμούς στις 10 τελευταίες συμμετοχές της και δύο την τελευταία τετραετία, αφού είχε προηγηθεί και η ήττα από την Τσέλσι το 2017-18.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Φοφανά, Έβανς, Σογιουντσού, Καστάνς, Τίλεμανς, Εντιντί, Περέιρα (60' Ολμπράιτον), Πέρεθ (69' Μάντισον), Ιεανάτσο, Βάρντι

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Φόρστερ, Γουόκερ-Πίτερς (85' Τέλα), Μπέντναρεκ, Βέστεργκααρντ, Μπέρτραντ (85' Σαλίσου), Άρμστρονγκ, Γουόρντ-Πράους, Ντιαλό, Τζενεπό (73 Γουόλκοτ), Ινγκς, Ρέντμοντ (59' Άνταμς)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Neil Hall/Associated Press

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΕΣΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ