PREMIER LEAGUE

Λέστερ - Λίβερπουλ 1-0: Ο Λούκμαν τιμώρησε τους Reds και χάρισε στην ομάδα του μεγάλη νίκη

Ο Λούκμαν πανηγυρίζει γκολ του στο Λέστερ - Λίβερπουλ
Ο Λούκμαν πανηγυρίζει γκολ του στο Λέστερ - Λίβερπουλ © 2021 RUI VIEIRA/ASSOCIATED PRESS

Μία σπουδαία νίκη πανηγύρισε η Λέστερ επικρατώντας 1-0 της Λίβερπουλ για την 20η αγωνιστική της Premier League. Χρυσός σκόρερ των αλεπούδων ήταν ο Αντεμόλα Λούκμαν που βρήκε δίχτυα στο 59'.

Η Λέστερ έκλεισε το 2021 με ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Οι αλεπούδες επικράτησαν 1-0 της Λίβερπουλ για την 20η αγωνιστική της Premier League. Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στις νίκες, ενώ οι Reds ηττήθηκαν έπειτα από τις 7 Νοεμβρίου. Έτσι, έμειναν στο -6 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, ενώ στην 9η θέση με 25 πόντους ανέβηκε η Λέστερ. Βασικός όλο το 90λεπτο αγωνίστηκε ο Τσιμίκας. Η Λέστερ δικαιολόγησε το προσωνύμιο της, αφού πήρε τη νίκη με πονηρό τρόπο, "κλέβοντας" το αποτέλεσμα στην κόντρα.

Η Λίβερπουλ από την αρχή του παιχνιδιού φρόντισε να δείξει ότι είναι η ομάδα που θέλει να έχει το πάνω χέρι. Κρατούσε την κατοχή και προσπαθούσε να γίνει απειλητική, ενώ πίεζε ψηλά όταν έχανε την μπάλα. Ωστόσο, τα πρώτα λεπτά δυσκολευόταν να κάνει τελική μέσα από την περιοχή.

Στο 16ο λεπτό έχασε κορυφαία ευκαιρία για να μπει μπροστά στο σκορ. Ο Σαλάχ, έπειτα από μία εκτέλεση πλαγίου, πήρε την μπάλα στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Εντιντί, με τον Όλιβερ να δείχνει πέναλτι. Ο Αιγύπτιος ανέλαβε την εκτέλεση και ο Σμάιχελ απέκρουσε. Στη συνέχεια πήρε το ριμπάουντ και με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ήταν το πρώτο του χαμένο πέναλτι στην Premier League από το 2017.

Στο 32ο λεπτό η Λίβερπουλ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία. Έπειτα από σέντρα του Χέντερσον, μπερδεύτηκαν Τόμας και Αμαρτέι, ο Σαλάχ έκανε το σουτ από κοντά δεξιά την περιοχή, με τον Σμάιχελ να αποκρούει. Τα επόμενα λεπτά, η Λέστερ έκανε επίσης αισθητή την παρουσία της. Στο 33' ο Βάρντι πάτησε επικίνδυνα στην περιοχή, με τον Μάτιπ να τον προλαβαίνει τελευταία στιγμή. Προς το τέλος του πρώτου μέρους η Λίβερπουλ ανέβασε ξανά στροφές και ο Ζότα ήταν άστοχος μέσα από την περιοχή.

Το δεύτερο μέρος στο ξεκίνημά του είχε πιο χαμηλό ρυθμό, με τη Λίβερπουλ να ελέγχει και να χάνει ευκαιρία στο 55' με τον Μανέ. Η Λέστερ έψαχνε λύσεις στην κόντρα, με τον Ρότζερς να ρίχνει τους Τίλεμανς και Λούκμαν στον αγωνιστικό χώρο και ο Κλοπ τον Κεϊτά. Στο 59ο λεπτό οι αλεπούδες αξιοποίησαν μια τέτοια αντεπίθεση. Ο Ντιούσμπερι Χολ τροφοδότησε από τα αριστερά τον νοεισελθόντα Λούκμαν, εκείνος πάτησε στην περιοχή, έκανε το σουτ και έκανε το 1-0.

Από τα επόμενα λεπτά μετά το γκολ, η Λίβερπουλ πήρε την κατοχή της μπάλας προσπαθώντας να γίνει απειλητική. Από την άλλη, η Λέστερ είχε οργανωθεί στην άμυνα και δεν άφηνε τους Reds να πλησιάσουν στην περιοχή τους.

Το πλάνο των γηπεδούχων λειτουργούσε. Η Λέστερ με νύχια και με δόντια προσπαθούσε να κρατήσει τη Λίβερπουλ μακριά από την περιοχή της. Στο 82ο λεπτό ο Τσιμίκας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Ζότα πήρε την κεφαλιά, έστειλε όμως την μπάλα άουτ. Μέχρι και το φινάλε η Λίβερπουλ προσπάθησε να βρει το γκολ της λύτρωσης, όμως σε καμία περίπτωση δεν τα κατάφερε με τη Λέστερ να πανηγυρίζει τη μεγάλη αυτή νίκη.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Φαμπίνιο (64' Μίλνερ), Χέντερσον (70' Φιρμίνο), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (55' Κεϊτά), Μανέ, Σαλάχ, Ζότα.

ΝΟΡΙΤΣ: Σμάιχελ, Καστάν, Αμαρτέι, Εντιντί, Τόμας, Τσάουντρι (56' Λούκμαν), Ντούσμπερι-Χολ, Σουμαρέ, Μάντισον (68' Ολμπράιτον), Ιχεανάτσο (56' Τίλεμανς), Βάρντι.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

TAGS PREMIER LEAGUE ΛΕΣΤΕΡ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ