ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λες και έπαιζε με την... Μπάγερν!

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÏÓÌÁÍËÉÓÐÏÑ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - OSMANLISPOR (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÏÓÌÁÍËÉÓÐÏÑ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - OSMANLISPOR (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μόλις 5 τελικές είχε ο Ολυμπιακός προς την εστία της Οσμάνλισπορ, με μεγαλύτερες ευκαιρίες αυτές των Μποτία (41'), Καρντόσο (42') και Μαρτίνς (57').Τo Sport24.grπαρουσιάζει με νούμερα τι ακριβώς είχαν κάνει οι "ερυθρόλευκοι" τα προηγούμενα χρόνια στο Champions League.

Και τώρα... τρέχει ο Ολυμπιακός. Έφερε 0-0 με την Οσμάνλισπορ, η οποία έδειχνε ώρες-ώρες ότι δεν μπορούσε να πιστέψει ότι έπαιζε σε αγώνα για τους "32" τουEuropa League. Οι ποδοσφαιριστές της μάλιστα πανηγύριζαν στο φινάλε του ματς, λες και είχαν ήδη προκριθεί.

Το φοβερό στην όλη ιστορία με τον Ολυμπιακό έχει να κάνει με το πόσο απειλητικός ήταν απέναντι στο συγκεκριμένο κλαμπ. Ένα κλαμπ που βρίσκεται στην 9η θέση του τουρκικού πρωταθλήματος. Πάει, πέρασε η περίοδος που η Βιγιαρεάλ δεν μπορούσε να την κερδίσει το φθινόπωρο. Η Οσμάνλισπορ είναι σε "κακό φεγγάρι" και έχει αφήσει πίσω τις καλές της εμφανίσεις στοEuropa League.

Πόσο απειλητικός λοιπόν ήταν ο Ολυμπιακός προς την εστία της τουρκικής ομάδας; Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία τηςUEFA,είχε 10 τελικές προσπάθειες και οι 5 εξ αυτών στην εστία. Τέτοιους αριθμούς οι "ερυθρόλευκοι" είχαν όταν αντιμετώπιζαν ομάδες επιπέδου Μπάγερν Μονάχου, Ατλέτικο Μαδρίτης και Άρσεναλ!

Ουσιαστικά τρεις σοβαρές φάσεις είχαν οι Πειραιώτες. Μία με τον Μποτία στο 41' από κόρνερ, άλλη μία με τον Καρντόσο στο 42' από λάθος της τουρκικής ομάδας και άλλη μία με τον Μάρτινς στο 57' με το αριστοτεχνικό σουτ από το... σπίτι του. Από εκεί και πέρα τίποτα άλλο!

Πάμε να δούμε τι έκανε ο Ολυμπιακός τις προηγούμενες δύο σεζόν που έπαιζε στοChampions League.

Πέρσι στο Ολυμπιακός - Μπάγερν Μονάχου (0-3) είχε 9 τελικές και οι 5 στην εστία. Στο Ολυμπιακός – Ντίναμο Ζάγκρεμπ (2-1) είχε 18 τελικές και οι 5 στην εστία. Στο Ολυμπιακός – Άρσεναλ (0-3) είχε 14 τελικές και οι 5 στην εστία. Με λίγα λόγια απέναντι σε ομάδες υψηλότατου επιπέδου σημείωσε τις ίδιες τελικές με αυτές που έφτιαξε κόντρα στην... 9η της Τουρκίας. Δεν θα ασχοληθούμε καν με τον ματς με την Άντερλεχτ (1-2) που είχε 16 τελικές και 9 στην εστία, για τον απλούστατο λόγο ότι ήταν στο πλαίσιο των "32" τουEuropa League.

Ασχολούμαστε αποκλειστικά και μόνο με τα παιχνίδια που έδωσαν οι Πειραιώτες τα τελευταία δύο χρόνια στους ομίλους τουChampions League.Πάμε λοιπόν και πρόπερσι: Ολυμπιακός – Ατλέτικο 3-2 και οι "ερυθρόλευκοι" είχαν 8 τελικές και 4 προς την εστία. Στο Ολυμπιακός – Γιουβέντους (1-0) είχαν 9 τελικές και 5 προς την εστία και στο Ολυμπιακός – Μάλμε (4-2) είχαν 24 τελικές και 12 προς την εστία.

Συμπέρασμα; Ο Ολυμπιακός δημιούργησε με την Οσμάνλισπορ πάνω-κάτω τις ίδιες φάσεις (ως προς τα νούμερα) που είχε δημιουργήσει κόντρα σε Μπάγερν, Ατλέτικο, Άρσεναλ και Γιουβέντους! Αυτό προφανώς και κάτι δείχνει. Τη διαφορά ποιότητας του Ολυμπιακού των προηγούμενων δύο ετών με τον φετινό...

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ