CHAMPIONS LEAGUE

Λειψία - Ρεάλ 0-1: Η μαγεία του Ντίαθ την έστειλε κοντά στην πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League

Real Madrid's Brahim Diaz celebrates after he scored the opening goal during the Champions League round of 16 first leg soccer match between RB Leipzig and Real Madrid at the Red Bull arena stadium in Leipzig, Germany, Tuesday, Feb. 13, 2024. (AP Photo/Matthias Schrader)
Real Madrid's Brahim Diaz celebrates after he scored the opening goal during the Champions League round of 16 first leg soccer match between RB Leipzig and Real Madrid at the Red Bull arena stadium in Leipzig, Germany, Tuesday, Feb. 13, 2024. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Το μαγικό σλάλομ του Μπραχίμ Ντίαθ έδωσε στη Ρεάλ τη νίκη με 1-0 μέσα στη Λειψία για το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στη φάση των 16 του Champions League.

Η Ρεάλ έφυγε με νίκη 1-0 από τη Γερμανία κόντρα στη Λειψία για τον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του Champions League χάρη σε ένα μαγικό γκολ του Μπραχίμ Ντίαθ κι έγινε το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση, με το δεύτερο παιχνίδι στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" να είναι προγραμματισμένο για τις 6 Μαρτίου.

Η Λειψία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μόλις στο 2ο λεπτό με τον Μπένιαμιν Σέσκο, όμως το γκολ δεν μέτρησε λόγω παρεμπόδισης του Αντρέι Λουνίν από τον Μπένιαμιν Χένριχς που ήταν οφσάιντ, σύμφωνα με τον έλεγχο της φάσης. Η φάση ήταν ενδεικτική του τι θα ακολουθούσε, αφού οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους Μαδριλένους στο γήπεδό τους και δεν τους άφηναν να πάρουν ανάσα.

Τα πολλά προβλήματα του Κάρλο Αντσελότι ήταν εμφανή στον αγώνα, με τη Ρεάλ να παίζει με τον Ορελιέν Τσουαμενί στο κέντρο της άμυνας και τον Νάτσο να επιστρέφει και να αγωνίζεται δίπλα του. Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ ήταν ο νέος τραυματίας, με συνέπεια οι "μερένγκες" να αρκεστούν σε παιχνίδι αντεπιθέσεων.

Οι Γερμανοί είχαν την υπεροχή, όμως δεν μπορούσαν να βρουν τελικές απέναντι σε ένα τείχος από σώματα. Η Ρεάλ έπαιξε πολύ πίσω και προστάτευσε με κάθε τρόπο την εστία του Ουκρανού τερματοφύλακα. Όταν έβγαινε στην αντεπίθεση πάντως, δεν είχε ουσία, με συνέπεια το 0-0 να αντικατοπτρίζει τις μεγάλες στιγμές των δύο ομάδων.

Το 2ο μέρος άρχισε επίσης με την μπάλα στα δίχτυα, αλλά αυτήν τη φορά με γκολ που μέτρησε. Ο Μπραχίμ Ντίαθ έκανε ένα απίθανο σλάλομ στο 49', απέφυγε τέσσερις αντιπάλους και με υπέροχο πλασέ άνοιξε το σκορ. Στην επόμενη επίθεση ο Μπένιαμιν Σέσκο και ο Ντάνι Όλμο νικήθηκαν από τον Λουνίν στην ίδια φάση και δεν κατάφεραν να απαντήσουν άμεσα για τους γηπεδούχους.

Η Ρεάλ κατάφερε να ισορροπήσει τον αγώνα, να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της και δεν κλείστηκε ξανά στα μετόπισθεν χωρίς πλάνο. Για αρκετή ώρα η κατοχή ήταν μοιρασμένη και μάλιστα στο 72ο λεπτό ο Βινίσιους είχε δοκάρι σε μία αντεπίθεση.

Ο Μάρκο Ρόζε έκανε τριπλή αλλαγή έπειτα από αυτήν τη φάση, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης με τους Αμαντού Χαϊνταρά, Έλιφ Έλμας και Γιουσούφ Πόουλσεν, την ώρα που οι "μερένγκες" συνέχισαν με τους ίδιους έντεκα.

Ο Λουνίν εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή του αγώνα, αποκρούοντας ένα βολέ του Τσάβι Σίμονς και ένα κοντινό σουτ του Σέσκο σε μία φάση που οι "μερένγκες" είχαν σταματήσει περιμένοντας fair play για τον τραυματισμό του Ντίαθ στο κέντρο του γηπέδου.

Η ένταση κυριάρχησε στα τελευταία λεπτά, με τον διαιτητή να βγάζει κίτρινες κάρτες, αλλά τη Λειψία να μην μπορεί να νικήσει τον Λουνίν κι έτσι η Ρεάλ έφυγε από τη "Ρεντ Μπουλ Αρένα" με μία πολύ σημαντική νίκη, λίγες ημέρες έπειτα από τον θρίαμβο και στο ντέρμπι κορυφής της La Liga κόντρα στη Ζιρόνα.

  • ΛΕΙΨΙΑ: Γκούλατσι, Σιμακάν, Κλόστερμαν, Όρμπαν, Ράουμ, Όλμο (75' Έλμας), Χένριχς (75' Χαϊνταρά), Σλάγκερ (90' Καμπλ), Σίμονς, Οπέντα (75' Πόουλσεν), Σέσκο
  • ΡΕΑΛ: Λουνίν, Καρβαχάλ, Νάτσο, Τσουαμενί, Μεντί, Βαλβέρδε, Κρόος, Καμαβινγκά, Ντίαθ (84' Βάθκεθ), Ροντρίγκο (84' Χοσέλου), Βινίσιους

Τα αποτελέσματα της φάσης των 16

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Κοπεγχάγη - Μάντσεστερ Σίτι 1-3 (34' Μάτσον / 11' Ντε Μπρόινε, 45+1' Σίλβα, 90+3' Φόντεν)
  • Λειψία - Ρεάλ 0-1 (49' Ντίαθ)
  • 14/02 22:00 Παρί - Ρεάλ Σοσιεδάδ
  • 14/02 22:00 Λάτσιο - Μπάγερν
  • 20/02 22:00 Ίντερ - Ατλέτικο
  • 20/02 22:00 Αϊντχόφεν - Ντόρτμουντ
  • 21/02 22:00 Νάπολι - Μπαρτσελόνα
  • 21/02 22:00 Πόρτο - Άρσεναλ

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 05/03 22:00 Ρεάλ Σοσιεδάδ - Παρί
  • 05/03 22:00 Μπάγερν - Λάτσιο
  • 06/03 22:00 Ρεάλ - Λειψία
  • 06/03 22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Κοπεγχάγη
  • 12/03 22:00 Μπαρτσελόνα - Νάπολι
  • 12/03 22:00 Άρσεναλ - Πόρτο
  • 13/03 22:00 Ατλέτικο - Ίντερ
  • 13/03 22:00 Ντόρτμουντ - Αϊντχόφεν

* Η κλήρωση των προημιτελικών, των ημιτελικών και του τελικού θα διεξαχθεί στις 15 Μαρτίου.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΕΙΨΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ