ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λαβέτσι: Αυτή είναι η σοβαρή ψυχική ασθένεια από την οποία πάσχει

Λαβέτσι: Αυτή είναι η σοβαρή ψυχική ασθένεια από την οποία πάσχει
Ο Εσέκιελ Λαβέτσι με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής στον τελικό του Κόπε Αμέρικα @2023 AP IMAGES/ANDRE PENNER

Την ψυχική νόσο από την οποία πάσχει ο παλαίμαχος Αργεντινός ποδοσφαιριστής αποκάλυψε ο δικηγόρος του, Μαουρίτσιο Ντ' Αλεσάντρο, διαψεύδοντας παράλληλα ότι έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο για εθισμό στα ναρκωτικά ή στο αλκοόλ.

Τον γύρο του κόσμου έκανε στις αρχές Ιανουαρίου η εισαγωγή του Εσέκιελ Λαβέτσι στο νοσοκομείο για υπερβολική κατανάλωση χαπιών, με τον δικηγόρο του πρώην παίκτη της Παρί Σεν Ζερμέν και της Νάπολι -μεταξύ άλλων-, Μαουρίστιο Ντ' Αλεσάντρο, να διαψεύδει την εν λόγω πληροφόρηση, δίνοντας παράλληλα την ακριβή αιτία του προβλήματος.

Αυτή δεν είναι άλλη από μια σοβαρή και επιβλαβή για τον ίδιο τον Αργεντινό ψυχική ασθένεια με το όνομα υπομανία. Μια διαταραχή της διάθεσης του ασθενή, που κάνει μέχρι και σήμερα (1/2) τον Λαβέτσι τρόφιμο της κλινικής Dharma, η οποία εξειδικεύεται σε προβλήματα ψυχικής υγείας.

"Δεν υποβάλλεται σε θεραπεία για κατάχρηση ναρκωτικών ή αλκοόλ, αλλά για μια ψυχιατρική διαταραχή που μπορεί να να βλάψει τον εαυτό του και προκαλείται από διάφορους παράγοντες", ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του 38χρονου διεθνή παίκτη με την Αργεντινή.

Επιπλέον, ο Ντ' Αλεσάντρο τόνισε ότι η εξέλιξη του Λαβέτσι είναι θετική, ενώ "κατά το παρελθόν έχει υποφέρει από τις συνέπειες της υπομανίας".]

Τι είναι η υπομανία από την οποία πάσχει ο Λαβέτσι

Η Ανώτατη Σχολή Ψυχολογίας και Ψυχιατρικής ορίζει την υπομανία ως "την κατάσταση ψυχικής διέγερσης, που χαρακτηρίζεται από υπερβολικά επίπεδα ενέργειας, αναστολές και τάση για εκνευρισμό".

Εξηγεί ότι ένα υπομανιακό επεισόδιο μπορεί να διαρκέσει από μία έως τέσσερις ημέρες με τα ακόλουθα συμπτώματα : δυσανάλογη αυτοεκτίμηση, αίσθημα υπερβολικής ενέργειας, αδυναμία ύπνου και σεβασμού της ανάπαυσης, συνεχής ανάγκη να μιλάμε ασταμάτητα, τάση για ηδονισμό, συμμετοχή σε δραστηριότητες που ενέχουν κινδύνους , αδυναμία ελέγχου των σκέψεων και των ιδεών και ικανότητα επίτευξης μεγάλου αριθμού καθορισμένων στόχων.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ