ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λάτιν χαμόγελα και... στημένοι μπελάδες

Λάτιν χαμόγελα και... στημένοι μπελάδες
INTIME SPORTS

Κόντρα στον Πλατανιά ο Ολυμπιακός έδειξε ορισμένες από τις αρετές και τις αδυναμίες που έχει ενόψει Μάντσεστερ Γ., αλλά και πόσο ανεβάζει το παιχνίδι του ένας παίκτης σαν τον Ιμπαγάσα.

Για μια ώρα και κάτι παιχνιδιού, ο Πλατανιάς κατάφερε να προβληματίσει τον Ολυμπιακό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Ωστόσο οι εξαιρετικά ποιοτικές λύσεις που διαθέτουν ακόμη και στον πάγκο τους οι Πειραιώτες έκαναν την διαφορά στο τελευταίο ημίωρο, όπου το τελικό 4-2 υπέρ τους φαντάζει μικρό .

Ο Μίτσελ τόνισε στην συνέντευξη Τύπου πως δεν έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του στο πρώτο ημίχρονο, αντίθετα με την επανάληψη όταν και αγωνίστηκαν με διάθεση και πείσμα.

Η αλήθεια είναι πως απέναντι στον Πλατανιά ο Ολυμπιακός παρουσίασε αρκετές από τις αρετές αλλά και τις αδυναμίες που έχει την συγκεκριμένη εποχή. Γιατί ναι μεν είναι "πλούτος" ( όπως τον χαρακτήρισε ο Μίτσελ ) να διαθέτεις έναν παίκτη σαν τον Ιμπαγάσα, αλλά και συνάμα δημιουργεί έναν σχετικό προβληματισμό όταν ο ποιοτικότερος μέσος που υπάρχει στο ρόστερ είναι 37 ετών.

Βαλσαμώστε τον να τελειώνουμε...

Ο "Κάνιο" στην ηλικία που βρίσκεται διδάσκει ακόμη πως παίζεται το σύγχρονο, απλό ποδόσφαιρο και πως γίνεται να είσαι ένας αρτίστας της μπάλας αλλά και γεμάτος ουσία στο παιχνίδι σου. Παράλληλα όμως δεν είναι τόσο κολακευτικό για τον Ολυμπιακό να εξαρτάται πολλές φορές από την αξία ενός παίκτη σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία.

Είναι φανερό πως ένας "Ιμπαγάσα" απογειώνει τον τρόπο παιχνιδιού των "ερυθρολεύκων", βάζοντας όλες εκείνες τις σημαντικές πινελιές για να λειτουργήσει εύρυθμα το σύνολο των συμπαικτών του στον αγωνιστικό χώρο. Συμπερασματικά, ίσως η πρώτη έγνοια του Ολυμπιακού το καλοκαίρι ίσως πρέπει να είναι ένας αντί - Ιμπαγάσα και όχι ένας αντί - Μήτρογλου.

"Καμπανάκι" τα στημένα ενόψει Γιουνάιτεντ

Η άμυνα του Ολυμπιακού εσχάτως μοιάζει να έχει χαλαρώσει. Ίσως είναι και εξαιτίας της έλλειψης αντιπάλου στην κούρσα του πρωταθλήματος ή των διάφορων σχημάτων που δοκιμάζει ο Μίτσελ, φαίνεται όμως να μην λειτουργεί κάτι σωστά.

Και μπορεί σε κανονική ροή αγώνα οι Πειραιώτες να μην δέχονται εύκολα φάσεις, όμως κόντρα σε Ατρόμητο (Κύπελλο) και Πλατανιά δέχθηκαν τρία τέρματα, όλα από στημένες φάσεις!

Ούτε στο Περιστέρι, ούτε το Σάββατο στο Φάληρο μπόρεσαν οι παίκτες του Μίτσελ να αντιδράσουν ορθά σε χτυπήματα φάουλ ή κόρνερ από την αντίπαλη ομάδα, με συνέπεια να παραβιαστεί η εστία τους.

Και αν αυτό δεν απασχολεί τον Ολυμπιακό ιδιαίτερα στην Super League (αφού ο τίτλος έχει ουσιαστικά εξασφαλιστεί), θα πρέπει να τον προβληματίσει -και μάλιστα έντονα- στις επερχόμενες αναμετρήσεις με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Champions League.

Οι στημένες φάσεις στα παιχνίδια με τους Άγγλους μπορούν να κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της πρόκρισης και θα είναι κρίμα για τους Πειραιωτές να φανούν ανταγωνιστικοί σε κανονική ροή αγώνα, αλλά να στερηθούν μια ενδεχόμενη πρόκριση από ένα φάουλ ή κόρνερ.

Πέρες και Βαλντές θα δώσουν λύσεις

Ειδικά ο Παραγουανός εξτρέμ μοιάζει ποτισμένος με νιτρογλυκερίνη. Τρέχει στην κυριολεξία ασταμάτητα μέσα στο γήπεδο, παίρνει πρωτοβουλίες, μαρκάρει, συγκλίνει ή ανοίγει τι γραμμές. Δεν έχει πάντα τις καλύτερες επιλογές, ίσως γιατί ακόμη δείχνει αγχωμένος.

Έχει όμως στοιχεία σύγχρονου ποδοσφαιριστή ο Πέρες και όρεξη να αναδειχθεί μέσα από την προσφορά του στο σύνολο.

Ο έτερος Παραγουανός στο ρόστερ του Ολυμπιακού δεν χρειάζεται συστάσεις. Ο Βαλντές έχει πλούσια καριέρα στην Ευρώπη και παρά το γεγονός πως δεν υπήρξε ποτέ ο σκόρερ ολκής, ξέρει να κινείται σωστά εντός και εκτός περιοχής, παίρνει σωστές θέσεις και βοηθάει όχι μόνο στην εκτέλεση αλλά και την δημιουργία.

Ο 30χρονος φορ δήλωσε ότι θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό και μετά το πέρας του δανεισμού του , οπότε απομένει να πείσει τον Μίτσελ μέσα από τις εμφανίσεις του έως το τέλος της σεζόν πως αξίζει μια θέση στα πλάνα του Ισπανού τεχνικού για του χρόνου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ