LA LIGA

Λαπόρτα: "Εάν αποδειχτεί πως έπρεπε να μετρήσει το γκολ του Γιαμάλ, θα ζητήσουμε επανάληψη του ματς με την Ρεάλ"

Λαπόρτα: "Εάν αποδειχτεί πως έπρεπε να μετρήσει το γκολ του Γιαμάλ, θα ζητήσουμε επανάληψη του ματς με την Ρεάλ"
PRINT SCREEN

Η Μπαρτσελόνα αποχώρησε ηττημένη αλλά και οργισμένη από το "Μπερναμπέου" για τη φάση με το γκολ-φάντασμα του Γιαμάλ, με τον Τζουάν Λαπόρτα να υποστηρίζει πως οι μπλαουγκράνα ενδέχεται να ζητήσουν την επανάληψη του αγώνα με την Ρεάλ.

Η Ρεάλ επιβλήθηκε με 3-2 της Μπαρτσελόνα με το χρυσό γκολ του Τζουντ Μπέλιγχαμ στο 91' και κλείδωσε το 36ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, από τη στιγμή που εκτόξευσε τη διαφορά στο +11 από τη μεγάλη αντίπαλό της, ωστόσο η επομένη του Clasico δεν έχει μόνο πανηγυρισμούς αλλά και έντονες αντιδράσεις.

Αυτές προέρχονται από την πλευρά των μπλαουγκράνα και αφορούν τη διαιτησία, με αφορμή τη φάση που είχε πρωταγωνιστή τον Λούνιν και την απομάκρυνση της μπάλας πάνω (;) στη γραμμή της εστίας της Ρεάλ.

Η έλειψη goal line technology στην La Liga δημιούργησε φουλ σύγχυση από τη στιγμή που τα πλάνα του VAR δεν ήταν πλήρως διαφωτιστικά, με τον διαιτητή να μην κατακυρώνει το γκολ από τη στιγμή που δεν ήταν σίγουρος πως η μπάλα είχε περάσει 100% τη γραμμή μετά το άγγιγμά της από τον Γιαμάλ και την Μπαρτσελόνα να βρίσκεται τώρα στα... κάγκελα.

Τα παράπονα των Καταλανών δεν έμειναν μάλιστα μόνο στα λόγια αλλά πήραν και επίσημη μορφή, με τον πρόεδρο Τζουάν Λαπόρτα να παραχωρεί δηλώσεις στην ιστοσελίδα του συλλόγου την Δευτέρα (22/04) και να αφήνει να εννοηθεί πως η ομάδα του εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει επανάληψη του κυριακάτικου Clasico.

"Υπάρχουν εργαλεία όπως το VAR που θα πρέπει να μας βοηθούν για να έχουμε μία δικαιότερη διοργάνωση και όχι το αντίθετο. Την Κυριακή υπήρχε μία συγκεκριμένη φάση που μας κόστισε την ήττα στο ματς, το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ.

Μέσω της θέσης που έχω θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν ώστε η Επιτροπή Διαιτησίας και η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να μας παρέχει όλο το οπτικοακουστικό υλικό του αγώνα.

Εάν οι εικόνες και τα ηχητικά επιβεβαιώσουν πως το γκολ ήταν κανονικό, θα ψάξουμε μέσω νόμιμων τρόπων να προσβάλλουμε την απόφαση του διαιτητή αλλά και να ζητήσουμε την επανάληψη του αγώνα.

Υπάρχουν πολλά λάθη εναντίον μας τη φετινή σεζόν και υπέρ των αντιπάλων μας που έφερε μία μεγάλη διαφορά στους πόντους στην κορυφή της βαθμολογίας. Είναι ώρα να αναλάβουμε δράση", τόνισε χαρακτηριστικά ο Λαπόρτα.

Σημειώνεται πως έντονη αντίδραση για τη διαιτησία διατυπώθηκε και το βράδυ της Κυριακής μετά από το Clasico, με τον Τσάβι να δηλώνει στη συνέντευξη Τύπου: "Όλοι τα είδαν και δεν θέλω να πω πράγματα που μπορεί να φέρουν την τιμωρία μου.

Μπορώ να αναλύσω μόνο το ματς και εκεί ήμασταν καλύτεροι από την Ρεάλ. Αξίζαμε τους τρεις πόντους και χάσαμε εξαιτίας συνθηκών που δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε, κάτι που είναι ντροπή".

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν, με τον Γερμανό κίπερ των μπλαουγκράνα να σημειώνει: "Δεν έχω λόγια για το γεγονός πως δεν υπήρχε goal line technology.

Είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν πολλά χρήματα αλλά δεν δίνονται για πράγματα που είναι σημαντικά".

TAGS LA LIGA ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ