LIGUE 1

Λανς - Παρί Σεν Ζερμέν 1-1: Ο Βαϊνάλντουμ απέτρεψε στο 92' την ήττα των Παριζιάνων

Ο Λιονέλ Μέσι σε προσπάθειά του με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Λανς | 4 Δεκεμβρίου 2021
Ο Λιονέλ Μέσι σε προσπάθειά του με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Λανς | 4 Δεκεμβρίου 2021 © 2021 MICHEL SPINGLER/AP IMAGES

Η Παρί Σεν Ζερμέν ταλαιπωρήθηκε στον γαλλικό βορρά από την εξαιρετική Λανς και βρέθηκε πίσω στο σκορ από λάθος εκτίμηση του Κέιλορ Νάβας, με τον Τζίνι Βαϊνάλντουμ να αποτρέπει πάντως τη δεύτερη φετινή ήττα της με καρφωτή κεφαλιά στο 92ο λεπτό.

Η Παρί Ζεν Ζερμέν κάνει περίπατο στη φετινή Ligue 1 έχοντας δημιουργήσει ήδη διψήφια διαφορά από την πλησιέστερη διώκτριά της όμως στα δύο τελευταία παιχνίδια της δεν έχει πιάσει καλή απόδοση το αποτέλεσμα ήταν να πάρει μόνο δύο βαθμούς.

Μεσοβδόμαδα έμεινε στο 0-0 εντός έδρας με την Νις ενώ το βράδυ του Σαββάτου αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της Λανς, με τους γηπεδούχους να αγγίζουν μάλιστα το τρίποντο που θα τους έφερνε μόνους στη 2η θέση της βαθμολογίας αλλά την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο να σώζεται στις καθυστερήσεις με το γκολ του Βαϊνάλντουμ.

Το ματς

Όπως και στον αγώνα με την Νις που δεν ενθουσίασε και έμεινε σε ρηχά νερά έτσι και σε αυτόν με την Λανς, η ομάδα της πόλης του Φωτός ήταν άκρως υποτονική και στο πρώτο 45λεπτο απείλησε ελάχιστα, με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι αλλά να μην μπορούν να μετουσιώσουν σε γκολ τις φάσεις που δημιούργησαν.

Η δικαίωση πάντως των προσπαθειών τους στο χορτάρι ήρθε στο 62ο λεπτό όταν ο Φοφανά πήρε τη μπάλα στα πόδια αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή των φιλοξενουμένων και με δυνατό σουτ νίκησε τον Κέιλορ Νάβας που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα, με τους παίκτες της Παρί να διαμαρτύρονται για φάουλ πάνω στον Μέσι στην αρχή της φάσης και τον Βεράτι να αντικρίζει μάλιστα κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή.

Στο 70ο λεπτό ο Ποτσετίνο έκανε τριπλή αλλαγή περνώντας στο παιχνίδι τους Γκέιγ, Βαϊνάλντουμ και Εμπαπέ, με τον Ολλανδό και τον Γάλλο να κάνουν τη διαφορά για την ομάδα τους. Ο Εμπαπέ ανέβασε αμέσως επίπεδο την Παρί και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν εκείνος που έβγαλε σέντρα-λουκούμι από τα αριστερά, με τον πρώην μέσο της Λίβερπουλ να σηκώνεται εντυπωσιακά στο ύψος της μικρής περιοχής και να εκτελεί τον κίπερ Λεκά με άπιαστη καρφωτή κεφαλιά (1-1).

Το αποτέλεσμα αυτό έμεινε μέχρι το φινάλε, με την Παρί να αποτυγχάνει έτσι να νικήσει σε δύο διαδοχικά ματς της Ligue 1 για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε την τεχνική καθοδήγησή της ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, τον περασμένο Ιανουάριο.

ΛΑΝΣ: Λεκά, Γκραντί, Ντάνσο, Μεδίνα, Κλος, Ντουκουρέ, Φοφανά, Φρανκόφσκι, Κακουτά (54' Σοτοκά), Κόστα (80' Κάχουζακ), Καλιμουεντό (80' Χαϊνταρά)

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Νάβας, Χακίμι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ (79' Μέντες), Παρέδες (70' Βαϊνάλντουμ), Βεράτι, Ντανίλο (70' Γκέιγ), Ντι Μαρία, Ικάρντι (70' Εμπαπέ), Μέσι

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Ligue 1:

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ