LIGUE 1

Λανς - Λιλ 1-0: Πήραν το ντέρμπι μίσους οι γηπεδούχοι, στη σκιά σοβαρών επεισοδίων

Η αναμέτρηση μεταξύ της Λανς και της Λιλ
Η αναμέτρηση μεταξύ της Λανς και της Λιλ © 2020 MICHEL SPINGLER / AP IMAGES

Η Λανς επικράτησε με 1-0 της Λιλ, χάρη στο γκολ του Φρανκόβσκι στο 74' στο μεγάλο ντέρμπι, με τους πρωταθλητές Γαλλίας να γνωρίζουν την τρίτη τους ήττα στη Ligue 1 σε σύνολο έξι αγωνιστικών. Σοβαρά επεισόδια στο ημίχρονο του ντέρμπι.

Στη σκιά επεισοδίων, η Λανς πανηγύρισε στο μεγάλο ντέρμπι με αντίπαλο την Λιλ, καθώς επικράτησε με σκορ 1-0 επί των πρωταθλητών Γαλλίας για την 6η αγωνιστική της Ligue 1, με τον Φρανκόβσκι να είναι ο χρυσός σκόρερ της αναμέτρησης για τους γηπεδούχους, ανοίγοντας το σκορ στο 74'.

Η αναμέτρηση ωστόσο, επισκιάστηκε από ένα άσχημο περιστατικό, καθώς οι οπαδοί της Λανς εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας της αναμέτρησης, προκειμένου να προκαλέσουν τους οπαδούς της Λιλ. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της αστυνομίας όμως, τα πάντα σταμάτησαν και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση.

Με το τρίποντο αυτό η Λανς ανέβηκε στη 2η θέση της κατάταξης και βρίσκεται στο -3 από την Παρί (ένα ματς λιγότερο), ενώ από την άλλη οι λιλουά δεν φαίνεται πως βρίσκονται στη θέση να υπερασπιστούν τα σκήπτρα τους, αφού μετά την ήττα της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στη Λοριάν (2-1) πέταξαν βαθμούς και στο ματς με τη Λανς.

Λανς: Λέκα, Γκραντέτ, Ντάνσο, Μεδίνα, Κλος (85' Μασάδο), Ντουκουρέ, Φοφανά, Φρανκόβσκι, Κακουτά (86 'Καουζάκ) , Σοτοκά, Μουινγκά (72' Σάιντ)

Λιλ: Γκρμπιτς, Τσελίκ, Φόντε, Μπότμαν, Μαντάβα (78' Γκούντμπουντσον), Ικόνε (78' Γιαζιτζί), Αντρέ, Ξέκα (78' Ονάνα), Γκόμεζ (62' Γουέα), Ντέιβιντ, Γιλμάζ

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Ligue 1

TAGS LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ