STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - Άρης 2-0: Με τρομερό Αραμπούλι η πρώτη νίκη

Οι παίκτες της Λαμίας πανηγυρίζουν το γκολ του Μπαχάνα Αραμπούλι
Οι παίκτες της Λαμίας πανηγυρίζουν το γκολ του Μπαχάνα Αραμπούλι EUROKINISSI

Η Λαμία νίκησε 2-0 τον Άρη με τα γκολ του Αραμπούλι (το πρώτο με πέναλτι, το δεύτερο με ανάποδο ψαλίδι) στο λασπώδη αγωνιστικό χώρο και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη σεζόν. Πρώτη εκτός έδρας ήττα για τους άσφαιρους κίτρινους, που έπαιζαν από το 63' με παίκτη λιγότερο. (VIDEOS)

Η Λαμία υποδέχτηκε στο λασπώδη αγωνιστικό χώρο (λόγω έντονης βροχόπτωσης) του Αθανάσιος Διάκος τον Άρη στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 14ης αγωνιστικής της Super League Interwetten και πανηγύρισε τη νίκη με 2-0 χάρη στα γκολ του Μπαχάνα Αραμπούλι.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τους Φθιώτες την τρέχουσα σεζόν, αντίθετα η πρώτη εκτός έδρας ήττα για τον Άρη που έμεινε άσφαιρος για πρώτη φορά στη σεζόν.

Η Λαμία παρέμεινε στην τελευταία θέση με πέντε πλέον βαθμούς, έχει όμως και τα λιγότερα ματς στην κατηγορία λόγω αναμετρήσεων που αναβλήθηκε εξαιτίας του κορονοϊού και των κρουσμάτων.

Ο Άρης παρέμεινε, γνώρισε τη δεύτερη ήττα του στη σεζόν (η πρώτη από τον Ολυμπιακό), ωστόσο η διαφορά από την πρώτη θέση αυξήθηκε. Δείτε τα τρία πράγματα που μάθαμε από το ματς.

ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΑΡΑΜΠΟΥΛΙ

Εάν δει κάποιος την ποσότητα και ποιότητα των ευκαιριών των δύο ομάδων, εύκολα θα διαπιστώσει ότι η Λαμία δεν ήταν συντριπτικά ανώτερη του Άρη (ή το αντίθετο οι κίτρινοι συντριπτικά κατώτεροι των Φθιωτών). Μπορεί να δει κάποιος, επίσης, ότι οι Θεσσαλονικείς είχαν και την ποιοτικότερη ευκαιρία του ματς (εκτός των φάσεων που κατέληξαν στα δίχτυα), αυτή με τον Σάσα να αστοχεί μόνος του με το κεφάλι μετά την εξαιρετική σέντρα του Σούντγκρεν.

Οι κυανόλευκοι είχαν όμως το άστρο του Μπαχάνα Αραμπούλι. Και τα δύο γκολ από τον Γεωργιανό. Το πρώτο από εκτέλεση πέναλτι - ο Σκουλάς αρχικά έδειξε να συνεχιστεί το ματς μετά την επαφή του Ματίγια με τον Ντέλετιτς, μίλησε με τον VAR (Φωτιά), είδε ο ίδιος τη φάση στο μόνιτορ και σφύριξε - στο οποίο ευστόχησε.

Αρχικά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ (θεωρώντας ότι ο Αραμπούλι έκανε προσποίηση) και έδειξε την κίτρινη κάρτα στον σκόρερ.

Έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα και σε συννενόηση με τον VAR πήρε πίσω την απόφαση, μέτρησε το γκολ και πήρε πίσω και την κίτρινη.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Το δεύτερο γκολ του Αραμπούλι ήταν πανέμορφο. Έφερε τη σφραγίδα του τόσο ως προς τη σύλληψη, όσο κι ως προς την εκτέλεση.

Με ανάποδο ψαλίδι εντός περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ζακαρί Μπουσέ. Και η μεγάλη ευκαιρία της Λαμία ανήκε πάλι στον Γεωργιανό, καθώς η μπάλα κόλλησε, αλλά ο Γάλλος γκολκίπερ των νίκησε.

Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΝΤΓΚΡΕΝ ΧΑΛΑΣΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΙΟΥ

Ο Άκης Μάντζιος άλλαξε τον επιθετικό (πέρασε Λόπεθ αντί Μάνου), άλλαξε και δύο από τους τρεις της μεσαίας γραμμής.

Άφησε μέσα μόνο τον Γκάμα και πέρασε τον Γκαρσία στη θέση του Σίλβα και τον Μαντσίνι στη θέση του Μπερτόγλιο.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Θέλησε έτσι να δώσει μια νέα ώθηση στην ομάδα του. Όλα τα χάλασε ο Ντάνιελ Σούντγκρεν, ο οποίος έσπρωξε ball boy στο 63ο λεπτό και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, αφήνοντας την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.

ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΩΣΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

Ο Άρης είναι αλήθεια ότι είδε το ματς να του στραβώνει νωρίς. Με το πέναλτι, με το απίθανο γκολ του Αραμπούλι, με την αποβολή του Σούντγκρεν, αλλά η αλήθεια έκανε ότι και ο ίδιος δεν βοήθησε τον εαυτό του.

Οι κίτρινοι ήταν κατώτεροι των προσδοκιών που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει και έφυγαν με άδεια τα χέρια από τη Λαμία, παίζοντας κόντρα στην ουραγό του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΛΑΜΙΑ ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ