LA LIGA

La Liga: Στο Champions League η Σεβίλλη, στο Europa η Ρεάλ Σοσιεδάδ, προς Conference η Βιγιαρεάλ

Οι παίκτες της Σεβίλλης πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Ζάλτσμπουργκ για τους ομίλους του Champions League 2021-2022 στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν", Σεβίλλη | Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021
Οι παίκτες της Σεβίλλης πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Ζάλτσμπουργκ για τους ομίλους του Champions League 2021-2022 στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν", Σεβίλλη | Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 © 2021 ANGEL FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Η Σεβίλλη κλείδωσε την τετράδα στη La Liga και θα βρεθεί στο Champions League της νέας σεζόν, ύστερα από το 1-1 κόντρα στην Ατλέτικο στη Μαδρίτη. Στο Europa League η Ρεάλ Σοσιεδάδ, που νίκησε τη Βιγιαρεάλ και την άφησε να δίνει μάχη για το Europa Conference League.

Η Σεβίλλη ήταν η μεγάλη κερδισμένη της 37ης αγωνιστικής στη La Liga, έστω κι αν αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με αντίπαλο την Ατλέτικο στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο". Αυτός ο βαθμός ήταν αρκετός για να την κρατήσει σε απόσταση ασφαλείας από την Μπέτις (η οποία νίκησε 2-0 τη Γρανάδα) στη μάχη για την τετράδα, εξασφαλίζοντας θέση στους ομίλους του Champions League τη νέα σεζόν.

Ο αγώνας κυλούσε υπέρ των "ροχιμπλάνκος", που ήταν καλύτεροι και βρήκαν γκολ με τον Χοσέ Χιμένες στο 30'. Οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε είχαν εξασφαλίσει το πλασάρισμά τους στην τετράδα από την προηγούμενη αγωνιστική, όμως συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες και έδειξαν ότι δεν ήταν αδιάφοροι, ειδικά το τιμώμενο πρόσωπο, ο Λουίς Σουάρες, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του με την Ατλέτικο.

Από τη συμπλήρωση περίπου μιας ώρας αγώνα κι ύστερα η Σεβίλλη άρχισε να ανεβάζει στροφές. Μία ήττα θα άφηνε ανοιχτή την υπόθεση 4η θέση, έστω κι αν η Μπέτις την τελευταία αγωνιστική αντιμετώπιζε την πρωταθλήτρια Ρεάλ στη Μαδρίτη. Οι παίκτες του Τζούλεν Λοπετέγκι προειδοποίησαν με ορισμένες ευκαιρίες και στο 85' βρήκαν το γκολ με κεφαλιά του Γιουσέφ εν Νεσιρί, με το οποίο βρήκαν το "χρυσό" βαθμό που αναζητούσαν.

Ντέρμπι Ευρώπης υπήρξε και από κάτω της, αφού η Ρεάλ Σοσιεδάδ επικράτησε με 2-1 της Βιγιαρεάλ μέσα στο "Θεράμικα" και εξασφάλισε τους ομίλους του Europa League μαζί με την Μπέτις, αφήνοντας το "κίτρινο υποβρύχιο" να δίνει μάχη με την Αθλέτικ (που νίκησε 2-0 την Οσασούνα) για μια θέση στα playoffs του Europa Conference League. Οι Βάσκοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ακόμα κι αν βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Φρανσίς Κοκλέν στο 43'. Οι Αλεξάντερ Ίσακ και Μαρτίν Θουμπιμέντι έκαναν την ανατροπή στο 2ο μέρος κι έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Ιμανόλ Αλγκουαθίλ.

Στη Μαδρίτη, η Χετάφε υποδέχθηκε την αδιάφορη Μπαρτσελόνα και την κράτησε στο 0-0, με συνέπεια να βρει κι αυτή το "χρυσό" βαθμό της, αλλά αυτήν τη φορά για την παραμονή στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα απέναντι στους Καταλανούς που είχαν ορισμένους βασικούς στη σύνθεσή τους, αλλά όχι φρέσκες ιδέες και δημιουργία, με συνέπεια να αποδεχθούν στωικά την απώλεια δύο βαθμών.

Στην Ανδαλουσία, ο Κάρλο Αντσελότι συνέχισε το rotation στην πρωταθλήτρια Ρεάλ και δεν ασχολήθηκε με το παιχνίδι κόντρα στην Κάντιθ. Το 1-1 αδικεί τους γηπεδούχους, που εκτός από το γκολ του Ρουμπέν Σομπρίνο είχε κι άλλες ευκαιρίες για γκολ, μεταξύ των οποίων το πέναλτι του Άλβαρο Νεγρέδο που απέκρουσε ο Αντρέι Λούνιν. Το γκολ του Μαριάνο Ντίαθ στο 5' αποδείχθηκε "Γολγοθάς" για τους γηπεδούχους, που παραμένουν κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της La Liga

Το πρόγραμμα της 38ης αγωνιστικής

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΣΕΒΙΛΛΗ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΕΤΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ