LA LIGA

La Liga: Η Βιγιαρεάλ νίκησε την Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νόου" και βγήκε στο Conference League

Ο Αλφόνσο Πεδράθα της Βιγιαρεάλ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τη La Liga 2021-2022 στο "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη | Κυριακή 22 Μαΐου 2022
Ο Αλφόνσο Πεδράθα της Βιγιαρεάλ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τη La Liga 2021-2022 στο "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη | Κυριακή 22 Μαΐου 2022 © 2022 JOAN MATEU PARRA/ASSOCIATED PRESS

Η Βιγιαρεάλ επιβλήθηκε της Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νόου" και πήρε το τελευταίο ευρωπαϊκό "εισιτήριο" της La Liga, που οδηγεί στο Europa Conference League.

Η Βιγιαρεάλ ήταν η κερδισμένη της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής της La Liga. Με τη νίκη 2-0 επί της Μπαρτσελόνα μέσα στο "Καμπ Νόου" εξασφάλισε την 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα και πήρε το τελευταίο ευρωπαϊκό "εισιτήριο" της χώρας, το οποίο οδηγεί στα playoffs του Europa Conference League.

Οι Καταλανοί παρατάχθηκαν με βασική ενδεκάδα, όμως δεν έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους, όντες βαθμολογικά αδιάφοροι. Το "κίτρινο υποβρύχιο" καιγόταν για βαθμούς, αφού έδινε μάχη για την Ευρώπη με την Αθλέτικ. Ο Αλφρέδο Πεδράθα στο τέλος του 1ου ημιχρόνου και ο Μόι Γκόμεθ στην αρχή του 2ου φρόντισαν ώστε η ομάδα του Ουνάι Έμερι να παίξει και του χρόνου σε διοργάνωση της UEFA, μία χρονιά έπειτα από την πορεία της στα ημιτελικά του Champions League.

Χαμένη της υπόθεσης ήταν η ομάδα του Μπιλμπάο, η οποία είχε κι αυτή εκτός έδρας αποστολή. Η Σεβίλλη ήταν επίσης βαθμολογικά αδιάφορη, όμως αποχαιρέτησε τον κόσμο της με νίκη 1-0 χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Ράφα Μιρ στο 2ο ημίχρονο κι ενώ οι Βάσκοι δεν απείλησαν σε κανένα σημείο του αγώνα.

Στο Σαν Σεμπαστιάν, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Ατλέτικο προσέφεραν ένα θεαματικό αντίο στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο "Ανοέτα", με τους "ροχιμπλάνκος" να παίρνουν τελικά τη νίκη με 2-1. Οι Ροντρίγκο ντε Πολ και Άνχελ Κορέα σκόραραν στο 2ο ημίχρονο για τους φιλοξενούμενους και ο Γιον Γουρίδι στις καθυστερήσεις για τους γηπεδούχους, σε ένα παιχνίδι με αρκετές ευκαιρίες και δοκάρια για τις δύο ομάδες.

Η ταυτότητα της La Liga 2021-2022

  • Πρωταθλητής: Ρεάλ
  • Champions League (όμιλοι): Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Σεβίλλη
  • Europa League (όμιλοι): Μπέτις, Ρεάλ Σοσιεδάδ
  • Europa Conference League (playoffs): Βιγιαρεάλ
  • Υποβιβασμός: Γρανάδα, Λεβάντε, Αλαβές
  • 1ος σκόρερ: Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ) 27 γκολ

Τα αποτελέσματα της 38ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της La Liga

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΣΕΒΙΛΛΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ