EURO

Λ.Ενρίκε: "Θα πάρει εκδίκηση ο Βίγια"!

Λ.Ενρίκε: "Θα πάρει εκδίκηση ο Βίγια"!
Ενρίκε-Ισπανία

Ο Λουίς Ενρίκε έφερε στο μυαλό του την αγκωνιά που δέχτηκε από τον Τασότι το 1994 και ζήτησε από τον Νταβίντ Βίγια να πάρει ρεβάνς από τους Ιταλούς

Το ματς αυτό περιμένει μάλιστα με μεγάλη ανυπομονησία ο Λουίς Ενρίκε, νυν τεχνικό της "Μπαρτσελόνα Β'" (πήρε τη θέση του Γκουαρδιόλα που πήρε "προαγωγή" για την πρώτη ομάδα των Καταλανών), ο οποίος δεν έχει ξεχάσει ακόμα τον προημιτελικό μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων στο Μουντιάλ του 1994.
Νικητές τότε είχαν αναδειχθεί οι "ατσούρι" με 2-1 χάρη σε δύο τέρματα των Ντίνο Μπάτζο και Ρομπέρτο Μπάτζο (στο τελευταίο λεπτό του ματς), με το ματωμένο τότε πρόσωπο του Λουίς Ενρίκε στις καθυστερήσεις του αγώνα να κάνει το γύρο του κόσμου: αιτία η αγκωνιά που δέχτηκε εκτός φάσης από τον Μάουρο Τασότι, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να τιμωρηθεί ο Ιταλός παίκτης με αποκλεισμό οκτώ αγωνιστικών και να κλείσει με τον χειρότερο τρόπο την καριέρα του στην Εθνική ομάδα.

"Ήθελα πολύ να διασταυρωθούμε με τους Ιταλούς", τόνισε ο παλιός μέσος των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα για να συνεχίσει: "Δεν υπάρχει καλύτερος αντίπαλος για να σπάσουμε αυτή την κατάρα που μας εμποδίζει να κατακτήσουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ελπίζω ότι αυτός που θα πάρει εκδίκηση για την ήττα το 1994 είναι ο Νταβίντ Βίγια, που είναι από την Αστούρια όπως και εγώ (έχει περάσει και αυτός από τη Σπόρτινγκ Χιχόν όπως ο Λουίς Ενρίκε)".

Όσο για το επεισόδιο που είχε τότε με τον Τασότι, φαίνεται ότι το έχει αφήσει στην άκρη του μυαλό του: "Ο Τασότι δεν θα παίξει; Τότε μπορούμε να είμαστε ήσυχοι... Δεν έχω τίποτα εναντίον του, ελπίζω μόνο τα παιδιά μου να μη δουν ξανά αυτές τις εικόνες, διαφορετικά θα νομίζουν ότι κάποιος με χτύπησε σήμερα και όχι 14 χρόνια πριν".



Δείτε το βίντεο από το Ιταλία-Ισπανία το 1994 και την φάση με την αγκωνιά του Μασάρο στον Λουίς Ενρίκε:












TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ