ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Το Καμερούν του Μουκουντί παίζει το μέλλον του στη διοργάνωση έχοντας τον χειρότερο τερματοφύλακα

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Το Καμερούν του Μουκουντί παίζει το μέλλον του στη διοργάνωση έχοντας τον χειρότερο τερματοφύλακα
Ο Αντρέ Ονάνα σε ματς με τη φανέλα της εθνικής Καμερούν @2023 AP IMAGES/AHN YOUNG-JOON

Στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στην ΑΕΚ, με το Καμερούν του Αρόλντ Μουκουντί να παίζει το μέλλον του στο τουρνουά, έχοντας στην εστία του τον χειρότερο τερματοφύλακα βάσει του τραγικού ποσοστού των επεμβάσεών του.

Το μέλλον του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής παίζει το απόγευμα της Τρίτης (23/1, 19:00) το Καμερούν του Αρόλντ Μουκουντί κόντρα στην Γκάμπια, με τα "αδάμαστα λιοντάρια" να θέλουν μόνο νίκη με ευρύ αποτέλεσμα και ταυτόχρονα η Σενεγάλη να επικρατήσει της Γουϊνέας, προκειμένου να προκριθούν στη φάση των "16' της διοργάνωσης.

Οι χαμηλές "πτήσεις" του Αντρέ Ονάνα ενδέχεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη ροή της αναμέτρησης, με την απόδοσή του στο μοναδικό ματς που αγωνίστηκε με το Καμερούν (ήττα 3-1 από τη Σενγάλη) να του έχουν δώσει μια αρνητική πρωτιά.

Αυτή του χειρότερου τερματοφύλακα -βάσει στατιστικών- μέχρι τώρα στο τουρνουά, καθώς εναντίον της ομάδας του Σαντιό Μανέ μάζεψε τρεις φορές την μπάλα από τα δίχτυα του σε ισάριθμα σουτ που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, με συνέπεια να ολοκληρώσει το παιχνίδι με 0% ποσοστό επεμβάσεων.

Η εξέλιξη του αγώνα δεν περνάει απαρατήρητη από τον Ματίας Αλμέιδα, καθώς θα ήθελε τον βασικό του κεντρικό αμυντικό όσο το δυνατόν γρηγορότερα πίσω στα Σπάτα, εν όψει και της δύσκολης συνέχειας στον τελευταίο στόχο που έχει μείνει για την ΑΕΚ, την κατάκτηση της Stoiximan Super League.

Μένει να φανεί εάν αντιστρέψει το κλίμα ο γκολκίπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή θα γράψει νέο ιστορικό αρνητικό ρεκόρ στα χρονικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΜΕΡΟΥΝ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ