ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Η Ακτή Ελεφαντοστού προσπαθεί να "δανειστεί" προπονητή εν μέσω διοργάνωσης

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Η Ακτή Ελεφαντοστού προσπαθεί να "δανειστεί" προπονητή εν μέσω διοργάνωσης
@2022 NATACHA PISARENKO/AP IMAGES

Τον δανεισμό του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Γαλλίας γυναικών, Ερβέ Ρενάρ, επιχειρεί η Ακτή Ελεφαντοστού, με την οικοδέσποινα χώρα να προσπαθεί εν μέσω της διοργάνωσης να αναπληρώσει το κενό που άφησε ο Ζαν-Λουίς Γκασέ μετά την απόλυσή του.

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση προχωράει η Ακτή Ελεφαντοστού, με την οικοδέσποινα χώρα του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής να κάνει προσπάθειες να δανειστεί τον ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής Γαλλίας γυναικών, Ερβέ Ρενάρ, προκειμένου να αντικαταστήσει τον προσφάτως απολυθέντα Ζαν-Λουίς Γκασέ.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στην κακή εν γένει πορεία της Ακτής Ελεφαντοστού στο τουρνουά, καθώς μετά το 2-0 κόντρα στην Γουινέα-Μπισούα στον εναρκτήριο αγώνα, μετράει δύο ήττες, με τελευταία χρονικά αυτή από τη Γουινέα με το βαρύ 4-0.

Ένα αποτέλεσμα που αποτέλεσε την αιτία να απολυθεί ο προπονητής της ομάδας, Ζαν Λουίς Γκασέ και ο βοηθός του, Γκισλέν Πριντάν.

Ουσιαστικά η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Ακτής Ελεφαντοστού προσπαθεί να πετύχει μία συμφωνία με τον Ρενάρ μέχρι το τέλος του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, χωρίς αυτός να αφήσει το πόστο του στην εθνική Γαλλίας.

Η επόμενη αναμέτρηση της Ακτής Ελεφαντοστού, που προκρίθηκε ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων, είναι την προσεχή Δευτέρα (29/1) κόντρα στην κάτοχο του τίτλου, Σενεγάλη, για τη φάση των "16".

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ