ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Οι θύρες που θα καθίσουν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ και τα πρωτόγνωρα μέτρα τάξης

Φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ στον τελικό του 2014
Φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ στον τελικό του 2014 EUROKINISSI

Η ΕΠΟ έκανε γνωστές τις θύρες που θα φιλοξενηθούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και τον ΠΑΟΚ στον τελικό της 21ης Μαΐου ενώ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στη σύσκεψη της Δευτέρας τόνισε πως τα μέτρα τάξης θα είναι πρωτόγνωρα.

Τη Δευτέρα (11/5) πραγματοποιήθηκε η ευρεία σύσκεψη ανάμεσα στην ΕΠΟ, τις ομάδες και την αστυνομία αναφορικά με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Μαΐου στις 20:00 στο Ολυμπιακό Στάδιο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως οι δύο ομάδες θα πάρουν από 21.478 εισιτήρια ενώ η ΕΠΟ θα διαθέσει 5.504 εισιτήρια για τις δικές της υποχρεώσεις. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έκανε γνωστά με επίσημη ανακοίνωση της τις θύρες που θα τοποθετηθούν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων με τον Παναθηναϊκό, όπως και το 2014 να παίρνει την πλευρά του ηλεκτρικού και τον ΠΑΟΚ την πλευρά από την Λεωφόρο Κηφισίας.

Επίσης στη σύσκεψη βρέθηκε και ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ο οποίος τόνισε στις δύο ομάδες πως τα μέτρα που θα τηρηθούν θα είναι πρωτοφανή, θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι και οι δυνάμεις που θα απασχοληθούν θα είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά.

Το σχετικό δελτίο Τύπου της ΕΠΟ αναφέρει:

"Ευρεία σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας και όλα τα επί μέρους ζητήματα που αφορούν στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος 2021-2022 που θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Μαΐου στις 20:00 στο ΟΑΚΑ, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 9 Μάϊου 2022 στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η σύσκεψη διοργανώθηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και σε αυτή μετείχαν αντιπροσωπεία της Ελληνικής Αστυνομίας υπό τον Υπαρχηγό, Αντιστράτηγο Γεώργιο Γιάννινα, εκπρόσωποι των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και του ΟΑΚΑ.

Με την σύμφωνη γνώμη των δυο ομάδων και της Αστυνομίας, κάθε διαγωνιζόμενη ΠΑΕ θα έχει στη διάθεσή της 21.478 εισιτήρια, ενώ η ΕΠΟ θα έχει στη διάθεσή της 5.500 εισιτήρια.

Τα μέτρα τάξης που θα ληφθούν θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρά και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Γιάννινας, "τα μέτρα τάξης που θα ισχύσουν στον τελικό θα είναι πρωτόγνωρα ως προς την αυστηρότητά τους. Θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι και ουδείς θα πλησιάσει στο γήπεδο χωρίς ονομαστικό εισιτήριο και χωρίς την ταυτότητά του. Θα διαθέσουμε πολύ μεγάλο αριθμό δυνάμεων και τα μέτρα θα είναι πρωτοφανή. Θα γίνονται έλεγχοι από κάθε σημείο εκκίνησης μέχρι τις θύρες του Σταδίου. Είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε τον Τελικό και αυτό θα κάνουμε".

Η ΕΠΟ από την πλευρά της, ζήτησε από την αστυνομία να χρησιμοποιήσει όλες τις αναγκαίες δυνάμεις προκειμένου να αποτραπούν πιθανές πράξεις βίας και ο Τελικός να είναι γιορτή από την αρχή ως το τέλος του. Ζήτησε επίσης από τους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στο πού θα διαθέσουν τα εισιτήριά τους.

Το άνοιγμα των θυρών συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί στις 16:00, ενώ από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. έγινε σύσταση για προσέλευση των φιλάθλων στο ΟΑΚΑ όσο το δυνατόν νωρίτερα από την έναρξη του Τελικού ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις κατά την είσοδό τους.

Αναφορικά με τα εισιτήρια των δύο φιναλίστ, συμφωνήθηκε:

Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θα καθίσουν στις θύρες: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Α, 32, 33, 34, 35.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα καθίσουν στις θύρες: 11Β, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 19, 20, 21, 22.

Κενές για λόγους ασφαλείας, θα παραμείνουν οι θύρες 7Β, 8, 9, 10, 11Α, 24, 26, 28, 30, 31Β.

Με το πέρας της σύσκεψης, ακολούθησε από την αστυνομία και τους υπόλοιπους φορείς αυτοψία στους χώρους του ΟΑΚΑ και στις κερκίδες".

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ