ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κύπελλο Ελλάδας Novibet: Οριστικά στο Πανθεσσαλικό ο τελικός στις 24 Μαΐου

Κύπελλο Ελλάδας Novibet: Οριστικά στο Πανθεσσαλικό ο τελικός στις 24 Μαΐου
EUROKINISSI SPORTS

Στο Πανθεσσαλικό θα διεξαχθεί οριστικά ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στις 24 Μαΐου στις 20:30. Χωρίς φιλάθλους των δύο ομάδων ο αγώνας με περιορισμένο αριθμό προσκλήσεων. Stand by το Ελμπασάν της Αλβανίας, αν προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στις 24 Μαΐου στις 20:30 θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό. Έπειτα από πολλές παλινωδίες και μπρος - πίσω, οι δύο Δικέφαλοι θα αναμετρηθούν για το δεύτερο τη τάξει τρόπαιο στο γήπεδο που αναφέρει η προκήρυξη της διοργάνωσης. Να τονιστεί φυσικά πως δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι στις εξέδρες, παρά μόνο θα δοθούν ορισμένες προσκλήσεις.

Το volosday.gr έδωσε στη δημοσιότητα και την επιστολή του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος ανακαλεί την αρχική του απόφαση και δέχεται να παραχωρήσει το Στάδιο για την διεξαγωγή του τελικού, έχοντας προηγουμένως συζητήσει με τους ιδιοκτήτες των δύο φιναλίστ, Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη, προκειμένου να ανάψει το "πράσινο φως".

Να τονιστεί πως αν για οποιονδήποτε μη προβλέψιμο λόγο υπάρξει κάποιο πρόβλημα, ο τελικός θα διεξαχθεί στο Ελμπασαν της Αλβανίας. Ουσιαστικά η ΕΠΟ θέλει να έχει μια δικλείδα ασφαλείας.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Ως παράγοντας του ποδοσφαίρου που το αγαπώ και το υπηρετώ επί σειρά ετών, εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τους τραγικούς χειρισμούς των υπευθύνων σχετικά με την διεξαγωγή μιας κορυφαίας αθλητικής εκδήλωσης, όπως ο τελικός του Κυπέλλου, που αντί για μια γιορτή και ευκαιρία προβολής και διάδοσης του κοσμαγάπητου αθλήματος γίνεται ακόμη μια αιτία δυσφήμισής του, αλλά και διασυρμού των θεσμών.

Με τους ερασιτεχνικούς, κατά την πιο επιεική έκφραση, χειρισμούς, που έκπληκτη η φίλαθλη κοινή γνώμη παρακολουθεί, οδηγηθήκαμε στο τραγικό αδιέξοδο να μην είναι δυνατή η διεξαγωγή του τελικού σε γήπεδο στην Ελληνική Επικράτεια!

Τούτου δοθέντος και κατόπιν των κατ’ ιδίαν συζητήσεων με τους ιδιοκτήτες των δύο ομάδων του τελικού, κ.κ. Μελισσανίδη και Σαββίδη, τους έντονους προβληματισμούς των οποίων κατανοώ, αποφάσισα να ανακαλέσω την απόφασή μου για τη μη παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου για την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ευχή κι επιθυμία μου παραμένουν όπως κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα να τηρούνται τα αυτονόητα και οι φίλαθλοι των εκάστοτε φιναλίστ να συνυπάρχουν στις κερκίδες στηρίζοντας τις ομάδες τους και απολαμβάνοντας το ποδόσφαιρο και προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε την υποχρέωση να συμβάλλουμε όλοι. Μέχρι τότε η λύση είναι η διεξαγωγή διπλών αγώνων".

Κύπελλο Ελλάδας Novibet: Οριστικά στο Πανθεσσαλικό ο τελικός στις 24 Μαΐου

Έτσι, λοιπόν, με αυτή την απόφαση δίνεται ένα τέλος σε όλο αυτό το... ταξίδι του τελικού, το οποίο εξέθεσε την Ομοσπονδία και τον ίδιο τον θεσμό. Οι αρνήσεις ήταν αναρίθμητες, η προκήρυξη ήταν έτοιμη να γίνει "κουρελόχαρτο" προκειμένου να βρεθεί έστω ένα γήπεδο που θα μπορεί να γίνει το παιχνίδι, για να καταλήξει η ΕΠΟ εκεί που αρχικά είχε ορίσει το ματς, δηλαδή στο Πανθεσσαλικό.

Στη συνεδρίαση μειοψήφισαν οι κ.κ. Κουπτσίδης και Δημητρίου, ενώ απών ήταν ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινακης, ο οποίος πάντως νωρίτερα είχε στείλει επιστολή και ζητούσε να ισχύσει η προκήρυξη, αλλιώς θα κινούνταν δικαστικά.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί από την Cosmote TV, η οποία έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του θεσμού.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ