ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ

Κύπελλο Αγγλίας: Άλλαξε το φορμάτ, τέλος οι επαναληπτικοί

FILE - The FA Cup trophy is seen before the English FA Cup final soccer match between Manchester City and Manchester United at Wembley Stadium in London, Saturday, June 3, 2023. Barnsley was expelled from this seasons FA Cup on Wednesday after it fielded an ineligible player in professional soccers oldest knockout competition. The English division three team said an administrative error was to blame for fielding the unnamed player in its first round replay against Horsham. (AP Photo/Jon Super, File)
Το τρόπαιο του Κυπέλλου Αγγλίας @ 2023 JON SUPER / AP IMAGES

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αγγλίας ανακοίνωσε την αλλαγή του φορμάτ, καθώς δεν θα υπάρχει πλέον ο επαναληπτικός, σε περίπτωση που τα ματς λήγουν ισόπαλα. Όλα τα παιχνίδια θα γίνονται στο σαββατοκύριακο.

Σε αλλαγές προχώρησε η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αγγλίας αναφορικά με τη διοργάνωση του Κυπέλλου Αγγλίας. Η ομοσπονδία ήρθε σε συμφωνία με την Premier League για το νέο φορμάτ, το οποίο από τον πρώτο γύρο δεν θα περιλαμβάνει επαναληπτικούς, σε περίπτωση που οι αγώνες λήγουν ισόπαλοι στην κανονική διάρκεια.

Αντίθετα τα παιχνίδια θα συνεχίζουν στην παράταση και εφόσον χρειαστεί στα πέναλτι. Μάλιστα τα παιχνίδια θα γίνονται σαββατοκύριακο, ενώ από τον πέμπτο γύρο κι ύστερα θα αναβάλλονται οι αγωνιστικές της Premier League, θέλοντας έτσι να δώσουν λάμψη στον θεσμό.

Ο λόγος της συγκεκριμένης αλλαγής είναι επειδή από τη νέα σεζόν αλλάζει το φορμάτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και οι ομάδες που θα συμμετέχουν σε αυτές θα δίνουν περισσότερα παιχνίδια.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ