ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Κριστιάνο Ρονάλντο: "Η Χρυσή Μπάλα και τα βραβεία της FIFA χάνουν την αξιοπιστία τους"

Κριστιάνο Ρονάλντο: "Η Χρυσή Μπάλα και τα βραβεία της FIFA χάνουν την αξιοπιστία τους"
PRINT SCREEN GLOMEX / COSMOTE TV

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο χαρακτήρισε εκπληκτικό επίτευγμα το ότι πέτυχε 53 γκολ μέσα στο 2023, σε συνέντευξή του στην "Record", ρίχνοντας παράλλληλα σπόντες σε France Football και FIFA για τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουν τους κορυφαίους κάθε χρονιάς.

Η χρονιά που ολοκληρώθηκε βρήκε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι ο κορυφαίος σκόρερ στον κόσμο σημειώνοντας συνολικά 54 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Αλ Νασρ και της εθνικής Πορτογαλίας, γεγονός ωστόσο που δεν στάθηκε αρκετό για να τον συμπεριλάβει στη λίστα των καλύτερων, στα βραβεία που έδωσαν το France Football και η FIFA.

Το γεγονός αυτό τον πείραξε ιδιαίτερα και θέλησε να το στηλιτεύσει μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα της πατρίδας του "Record", με τον 39χρονο σούπερ σταρ να κάνει λόγο για έλλειψη αξιοπιστίας από την πλευρά τους.

"Η Χρυσή Μπάλα και τα βραβεία The Best της FIFA χάνουν αξιοπιστία. Δεν είναι πως δεν άξιζε ο Μέσι το βραβείο, ή ο Χάλαντ και ο Εμπαπέ αλλά υπάρχουν αριθμοί και αυτοί δεν λένε ψέματα. Θα πρέπεις να λάβει υπόψη όλη τη σεζόν. Οι αριθμοί είναι δεδομένα", τόνισε χαρακτηριστικά ο "CR7", για να προσθέσει για τα 54 γκολ στα οποία σταμάτησε το κοντέρ μέσα στο 2023:

"Δεν με εκπλήσσει το επίπεδό μου γιατί ξέρω ότι έχω ακόμη πολλά να προσφέρω. Ξέρω ότι μπορώ να βάλω αρκετά γκολ με την Αλ Νασρ και την εθνική ομάδα της χώρας μου, οπότε σε προσωπικό επίπεδο ήταν εκπληκτικό το ότι πέτυχα 54 γκολ".

Όσον αφορά στο αν υπάρχει στο μυαλό του η λέξη "αποχώρηση" με δεδομένο πως τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα κλείσει τα 39 χρόνια ζωής, είπε: "Όπως συχνά λέω στους φίλους μου, η ζωή είναι δυναμική.

Το αύριο είναι αβέβαιο. Θα μπορούσα να τελειώσω την καριέρα μου στο φινάλε της σεζόν ή να παίξω για άλλα δύο με τρία χρόνια. Δεν ξέρω για να είμαι ειλικρινής.

Για όσο καιρό είναι σε καλή κατάσταση το μυαλό και το σώμα μου και διασκεδάζω να παίζω ποδόσφαιρο, θα συνεχίσω. Όταν αισθανθώ πως δεν θα είμαι πλέον χρήσιμος, θα είμαι ο πρώτος που θα κάνει αυτό το βήμα.

Αυτή τη στιγμή, νιώθω πως βρίσκομαι σε καλή κατάσταση και βιώνω ευχαρίστηση και ευτυχία στον αγωνιστικό χώρο, είτε είμαι στην εθνική ομάδα είτε στον σύλλογό μου. Συνεχίζω και το διασκεδάζω".

TAGS ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ BEST FIFA FOOTBALL AWARDS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ