ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Δισεκατομμυριούχος και επίσημα

Κριστιάνο Ρονάλντο: Δισεκατομμυριούχος και επίσημα
FABIO FERRARI/LAPRESSE VIA AP

Πέρα από ποδοσφαιρικος σούπερ σταρ ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί πλέον να αποκαλείται και σύγχρονος κροίσος, καθώς έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία με κέρδη 1 δις δολαρίων κατά τη διάρκεια της αθλητικής καριέρας του.

Έχει κατακτήσει Champions League, πρωταθλήματα, Κύπελλα, Χρυσές Μπάλες και Euro και τώρα μπορεί να καμαρώνει για ένα ακόμα βραβείο ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Δεν είναι χειροπιαστό όπως όλα τα προηγούμενα ωστόσο δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο αφού αποτυπώνει το τεράστιο μέγεθος της επιτυχίας, της δημοφιλίας, της εμπορικότητας και της αναγνωρισιμότητας που απολαμβάνει ο Πορτογάλος σούπερ σταρ όλα αυτά τα χρόνια που χτίζει την αυτοκρατορία του.

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Forbes, ο CR7 έχει πλέον τον άτυπο τίτλου του μοναδικού εκπροσώπου της ασπρόμαυρης στρογγυλής Θεάς που είναι δισεκατομμυριούχος, αφού η περιουσία του αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ήτοι 885.000.000 ευρώ.

Φυσικά, ο στράικερ της Γιουβέντους κάνει θραύση και το 2020, με το περιοδικό να τον κατατάσσει στην τέταρτη θέση της λίστα με τους καλύτερα αμειβόμενους σελέμπριτις στον πλανήτη για αυτή τη χρονιά, ανεξάρτητα από το επάγγελμα που κάνουν.

Κριστιάνο Ρονάλντο: Δισεκατομμυριούχος και επίσημα
FABIO FERRARI/LAPRESSE VIA AP

από τον θρυλικό τενίστα Ρότζερ Φέντερερ με 106.300.000 ευρώ.

Από αυτά τα χρήματα, τα 60.000.000 δολάρια προέρχονται από μισθούς και κατακτήσεις εντός γηπέδου και τα 45 από συμφωνίες με χορηγούς, με τον Πορτογάλο να βγαίνει μάλιστα νικητής στην άτυπη κόντρα του με τον Λιονέλ Μέσι, κερδίζοντας 1.000.000 δολάρια παραπάνω από τον Αργεντινό τη χρονιά που πέρασε.

Ο Ρονάλντο είναι επιπλέον ο πιο δημοφιλής αθλητής στα social media έχοντας ξεπεράσει τους 200.000.000 ακόλουθους στο Instagram πριν μερικούς μήνες, με το Forbes να επισημαίνει μάλιστα πως είναι μόλις ο τρίτος αθλητής στην ιστορία που σπάει το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου, ακολουθώντας τα χνάρια των Τάιγκερ Γουντς και Φλόιντ Μέιγουεδερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ