ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμη συνεδρίαση στην Λίγκα με στόχο τη σέντρα στις 11-12 Σεπτεμβρίου

Στιγμιότυπο από την κλήρωση για την Super League Interwetten της αγωνιστικής σεζόν 2021-22
Στιγμιότυπο από την κλήρωση για την Super League Interwetten της αγωνιστικής σεζόν 2021-22 INTIME

H Super League έχει γενική συνέλευση το μεσημέρι της Τρίτης (12:00) με τον στόχο να μην είναι άλλος από το να κλειδώσει οριστικά η έναρξη του πρωταθλήματος στις 11-12 Σεπτεμβρίου.

Σε αντίθεση με την πλειονότητα των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που άρχισε μέσα στον Αύγουστο, η Super League απέτυχε να φανεί συνεπής στο ραντεβού της με το ελληνικό φίλαθλο κοινό, με αποτέλεσμα η πρεμιέρα να παίρνει συνεχώς αναβολές και να φτάσει η Εθνική Ελλάδας να δώσει τα ματς με Κόσοβο και Σουηδία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου χωρίς να έχουν επίσημα ματς στα πόδια τους οι περισσότεροι διεθνείς.

Αιτία για τις συνεχείς αναβολές ήταν η αδυναμία να έρθουν σε συμφωνία όλες οι ομάδες για να βρουν τηλεοπτική στέγη, με την Super League να ανακοινώνει μάλιστα την περασμένη εβδομάδα πως αποφασίστηκε ομόφωνα η ΓΣ να πάρει αναβολή για την 31η Αυγούστου.

Η ημερομηνία αυτή έφτασε και μπορεί να μην λέγεται ακόμα με μεγάλη σιγουριά πως η μπάλα θα κυλήσει επιτέλους στο χορτάρι, ωστόσο οι ενδείξεις συνηγορούν πως το θέμα της υπογραφής τηλεοπτικών συμβολαίων θα λυθεί ώστε να ανοίξει ταυτόχρονα και ο δρόμος για την επιστροφή στην κεντρική διαχείριση από τη σεζόν 2023-24.

Επομένως, όλα δείχνουν πως η διοργανώτρια αρχή θα οριστικοποιήσει σήμερα μέσω της προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης στις 12:00 την έναρξη του νέου πρωταθλήματος το διήμερο 11-12 Σεπτεμβρίου, ενώ μισή ώρα αργότερα θα υπάρχει συνεδρίαση για την αλλαγή του προγράμματος και τον ορισμό των αγώνων της 1ης αγωνιστικής.

Σε περίπτωση που εγκριθεί άμεσα η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, τότε δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί άμεσα το τηλεοπτικό πρόγραμμα της πρεμιέρας, διαφορετικά είναι πολύ πιθανό το πρόγραμμα να γίνει γνωστό την ερχόμενη Πέμπτη (2/9).

Θυμίζουμε ότι στις 17 Αυγούστου, το SPORT24 είχε αναλύσει τα δεδομένα που ίσχυαν σχετικά με το τηλεοπτικό τοπίο και είχε προϊδεάσει πως ήταν κάτι παραπάνω από υπαρκτό το σενάριο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα μέσα στον Σεπτέμβριο, αν δεν προέκυπτε λύση.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΕΚ ΠΑΟΚ ΑΡΗΣ ΟΦΗ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΛΑΜΙΑ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΙΩΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΒΟΛΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ