ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Κρίνονται τα πάντα!

Κρίνονται τα πάντα!
αιντχοφεν πανηγυρικο

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς κρίνονται τα πάντα στην, κορυφή, την έξοδο στην Ευρώπη και τον υποβιβασμό, αναμένεται η 34η και τελευταία αγωνιστική της Eredivisie

Η πρωτοπόρος Αϊντχόφεν παραμένει το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς με νίκη ή ισοπαλία στο Αρνεμ απέναντι στη Φίτεσε στέφεται εκείνη πρωταθλήτρια.
Ελπίδες, έστω και λίγες, έχει όμως και ο Αγιαξ που υποδέχεται στο Αμστενταμ την αδύναμη Χέρακλες. Ο «Αίαντας» για να πανηγυρίσει τον τίτλο, θέλει δική του νίκη και παράλληλα ήττα της PSV στο Αρνεμ έτσι ώστε να κατακτήσει το τρόπαιο του πρωταθλητή στην ισοβαθμία (ευνοείται στη διαφορά τερμάτων).

Παράλληλα, μεγάλες μάχες γίνονται και για την 5η θέση και το πρώτο γκρουπ των πλέι οφ (2 έως 5). Η Μπρέντα που έχει εξασφαλίσει την 3η θέση υποδέχεται την Ναϊμέγκεν, ενώ η Τβέντε, Χέρενφεν και Φέγενορντ διεκδικούν δύο θέσεις.

Επιπλέον, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ούτε ποια ομάδα θα υποβιβαστεί απευθείας, αλλά και ποιες ομάδες θα δώσουν μπαράζ.

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής

Κυριακή (20/4)

Αγιαξ-Χέρακλες

Την Τετάρτη ο Αγιαξ (2ος, 66β.) έκανε το καθήκον του και κέρδισε εκτός έδρας τη Γκρόνγικεν με 2-1, παραμένοντας ζωντανός στην υπόθεση-τίτλος. Εύκολα ή δύσκολα ο ασταθής φέτος «Αίαντας» αναμένεται να πάρει το «τρίποντο» κόντρα στους «Ηρακλειδείς» ωστόσο θεωρείται δύσκολο η Αϊντχόφεν να του κάνει το... χατίρι και να μην πάρει ούτε στην ισοπαλία στο Αρνεμ. Ετοιμος ο Γκάμπρι κι έτσι δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα.

Σε περίπτωση νίκης η Χέρακλες (14η, 32β.) αποφεύγει σίγουρα τα πλέι άουτ, κάτι που όμως μπορεί να συμβεί και με ήττα, αν όμως τα αποτελέσματα των Βίλεμ και Ντε Γκράαφστσαπ είναι ευνοϊκά προς αυτήν. Προέρχεται από εντός έδρας ήττα με 0-1 από τη Μπρέντα. Αμφίβολος ο βασικότατος μέσος Γκαρσία Γκαρσία, τιμωρημένοι ο δεξιός μπακ-χαφ Μποάκιε και ο μέσος και αρχηγός Μάας.

Αλκμααρ-Σπάρτα Ρότερνταμ

Ουσιαστικά χωρίς στόχους θα παίξει η Αλκμααρ (13η, 40β.), η οποία κερδίσει-χάσει θα τερματίσει ανάμεσα στις θέσεις 10-13. Την προηγούμενη αγωνιστική το συγκρότημα του Λουίς Φαν Γκάαλ έμεινε στο 1-1 με την ουραγό Εξέλσιορ, εκτός έδρας. Κάκιστη η φετινή χρονιά για την ΑΖ, με τον πρόεδρο της να στηρίζει τον Φαν Γκάαλ προαναγγέλλοντας μάλιστα και την παραμονή του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Εκτός ο εξτρέμ Γιέρνερ.

Από σπουδαία ανατροπή προέρχεται η Σπάρτα (13η, 34β.) που αν και έχανε στο «σπίτι» της με 0-2 από τη Χέρενφεν, κατάφερε τελικά να ανατρέψει το σκηνικό και να επικρατήσει με 4-2!. Η ομάδα του Ρότερνταμ κινδυνεύει να χάσει την είσοδό της στο 3ο γκρουπ μόνο στην περίπτωση που η Χέρακλες κερδίσει μέσα στο Αμστερνταμ.

Τβέντε-Βίλεμ

Τεράστιο κίνητρο έχει η Τβέντε (4η, 59β.) η οποία με «τρίποντο» κατακτά σίγουρα μια θέση στο πρώτο γκρουπ, έχοντας παράλληλα ελπίδες και σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας υπό την προϋπόθεση να μην κερδίσει είτε η Χέρενφεν είτε η Φέγενορντ. Στην έδρα της PSV απέσπασε πολύτιμη ισοπαλία 1-1, ενώ γενικότερα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση μετρώντας 6 σερί νίκες και 1 ισοπαλία. Τιμωρημένοι ο στόπερ Μπράαφχεϊντ και οι μπακ Γουίλκσαϊρ, Βέλενμπερχ.

Τυχερή στάθηκε η Βίλεμ (15η, 31β.) απέναντι στη Φέγενορντ, ωστόσο όπως και να `χει κατάφερε να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη με 3-1 (εντός). Η ομάδα του Τίλμπουρχ απέφυγε τον απευθείας υποβιβασμό και πλέον μπορεί να γλιτώσει και τους αγώνες μπαράζ. Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας τα πάντα γι` αυτήν θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της Ντε Γκράαφστσαπ. Παραμένουν εκτός ο πολύτιμος αμυντικός χαφ Κάργκμπο και ο βασικός «κίπερ» Αρτς.

Ουτρέχτη-Γκρόνινγκεν

Για να βρεθεί στο δεύτερο γκρουπ (6-9) η Ουτρέχτη θέλει μόνο νίκη και παράλληλα ήττα της Ναϊμέγκεν από τη Μπρέντα. Την περασμένη εβδομάδα τη «χτύπησε» ένα ακόμη τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Γκραντέλ, το οποίο την υποχρέωσε σε εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με τη Ντε Γκράαφστσαπ. Τιμωρημένοι ο αρχηγός και πολύτιμος μέσος Φαν Ντέικ και ο δεξιός φορ Τζορτζ. Παραμένουν εκτός ο μέσος Καλούε και ο βασικός «πορτιέρο» Φορμ.

Εντελώς αδιάφορη είναι Γκρόνιγκεν (7η, 51β.). αφού έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο δεύτερο γκρουπ και παράλληλα δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι ψηλότερα. Την Τετάρτη, αν και αδιάφορη προβλημάτισε αρκετά τον Αγιαξ από τον οποίον τελικά ηττήθηκε με 1-2 στην έδρα της. Επέστρεψε ύστερα από μερικές εβδομάδες ο φορ και 1ος σκόρερ Μπεργκ. Τιμωρημένος ο στόπερ Σανκό, παραμένουν εκτός οι μέσοι Λάακ, Χόλα και Μέιρντινκ.

Φέγενορντ-Ρόντα

Η Φέγενορντ (6η, 57β.) με νίκη και απώλεια είτε της Χέρενφεν είτε τη Τβέντε θα βρεθεί σίγουρα στο πρώτο γκρουπ. Με ισοπαλία θα πρέπει η Χέρενφεν να ηττηθεί. Λίγη αποδείχθηκε στο εκτός έδρας κρίσιμο ματς με τη Βίλεμ η ομάδα του Ρότερνταμ χάνοντας με 1-3 πληρώνοντας ακριβά δύο λάθη του αναπληρωματικού τερματοφύλακά Εκράμι. Εξέτισε ο Φαν Μπρόκχορστ, ίσως επανέλθει ο Μακάι, επανέρχεται ο βασικός «κίπερ» Τίμερ.

Αδιάφορη είναι η Ρόντα (8η, 47β.) που περισσότερο σε αυτό το παιχνίδι θα κάνει «πρόβα τελικού» για τον τελικό του Κυπέλλου (στις 27/4), αφού θα τεθεί αντιμέτωπη με την ίδια ομάδα. Κόντρα στη Φένλο, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, «απάντησε» με 4 γκολ επικρατώντας εντός έδρας με 4-1. Δεύτερο ματς τιμωρημένος ο μέσος Τιοτέ, ενώ εκτός θα μείνουν και πάλι οι φορ Οπερ και Ματόντο.

Μπρέντα-Ναϊμέγκεν

Εχοντας ήδη εξασφαλίσει μια θέση στο πρώτο γκρουπ, η εξαιρετικά φορμαρισμένη Μπρέντα (3η, 63β.) θα «κατέβει» να αγωνιστεί χωρίς άγχος. Την προηγούμενη αγωνιστική πρόσθεσε μία ακόμη «επαγγελματική νίκη» στο ενεργητικό της επικρατώντας της Χέρακλες με 1-0 εκτός. Κορυφαία σεζόν στην ιστορία της ομάδας αφού ποτέ άλλοτε δεν έχει τερματίσει στην 3η θέση της βαθμολογίας. Πρόβλημα στη «θέση 1» αφού εκτός είναι ο Ράουβελααρ, ενώ παραμένουν εκτός οι Ζούτεμπιρ και Φαν Βέχεν.

Η Ναϊμέγκεν (9η, 46β.) θέλει το βαθμό της ισοπαλίας έτσι ώστε να έχει σίγουρη μια θέση στο 2ο γκρουπ (6-9). Σε περίπτωση ήττας όλα θα κριθούν από τα αποτελέσματα των Ουτρέχτης και Φίτεσε. Την περασμένη εβδομάδα επικράτησε με 1-0 στο «σπίτι» της επί της Φίτεσε. Τιμωρημένοι οι στόπερ Ποτχάουζεν και ο μπακ-χαφ Ναλμπάντογλου, ενώ τραυματίστηκε ο στόπερ Ολσον.

Χέρενφεν-Εξέλσιορ

Σε περίπτωση που κερδίσει, η Χέρενφεν (5η, 57β.) θα εξασφαλίσει την παρουσία της στο πρώτο γκρουπ, αφού υπερτερεί σημαντικά στην διαφορά τερμάτων έναντι της Φέγενορντ. Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας, θα πρέπει η ομάδα του Ρότερνταμ να φέρει το ίδιο αποτέλεσμα. Στο μεταξύ, πληρώνοντας για μία ακόμη φορά την προβληματική άμυνά της, γνώρισε αναπάντεχε ήττα με 2-4 στο Ρότερνταμ από τη Σπάρτα παρότι προηγήθηκε με 2-0. Επάνοδος για τον στόπερ Ντροστ, τον εξτρέμ Πάουλσεν και τον χαφ Ρόορντα.

Με νίκη, η Εξέλσιορ (17η, 27β.) αποφεύγει σίγουρα τον απευθείας υποβιβασμό. Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας εξαρτάται και από το αποτέλεσμα της ουραγού Φένλο. Πάντως η εντός έδρας ισοπαλία 1-1 που απέσπασε απέναντι στην Αλμααρ αποδεικνύεται πολύτιμη, αφού την «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση. Εξαιρετικά αμφίβολοι ο χαφ Πάρντο και ο μέσος Αλτίρ.

Φίτεσε-Αϊντχόφεν

Συνδυασμό αποτελεσμάτων θέλει η Φίτεσε (11η, 43β.) έτσι ώστε να τερματίσει στο δεύτερο γκρουπ. Πρέπει να κερδίσει την Αϊντχόφεν, να έχει απώλεια η Ουτρέχτη, να χάσει η Ναϊμέγκεν και επιπλέον να βγει κερδισμένη στη διαφορά τερμάτων που θα προκύψει στο τέλος. Την 33η αγωνιστική, η ομάδα του Αρνεμ ηττήθηκε με 0-1 από τη Ναϊμέγκεν εκτός. Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.

Κοντά στην κατάκτηση του 4ου συνεχόμενου πρωταθλήματός της βρίσκεται η Αϊντχόφεν (1η, 69β.) αφού θέλέι μόλις ένα βαθμό στην αναμέτρηση του Αρνεμ για να στεφθεί και πάλι πρωταθλήτρια. Βεβαίως θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» την υπόθεση-τίτλο από την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στο «Ντε Κάουπ» απέναντι στη Τβέντε. Δεν υπάρχουν απουσίες.

Φένλο-Ντε Γκράαφσαπ

Να αποφύγει την τελευταία θέση που οδηγεί σε απευθείας υποβιβασμό θέλει η ουραγός Φένλο (18η, 26β.). Χρειάζεται τουλάχιστον το Χ και παράλληλα ήττα της Εξέλσιορ. Τα πάντα εξελίχθηκαν αρνητικά γι` αυτήν την προηγούμενη αγωνιστική αφού η βαριά ήττα της με 1-4 στην έδρα της Ρόντα σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα την έφεραν στον «πάτο» του πίνακα. Τιμωρημένος ο στόπερ Φερντέλεν, θα απουσιάσει και ο παρτενέρ του Ρέικερς. Παραμένουν εκτός οι φορ Καλάμπρο, Ελ Γκααουρί και ο μέσος Κάλντεμπερχ.

Η Ντε Γκράαφστσαπ (16η, 30β.) θέλει να αποφύγει τα πλέι άουτ και για να το καταφέρει χρειάζεται μόνο νίκη και παράλληλα οι Βίλεμ να μην κερδίσει την Τβέντε. Εξάλλου, ύστερα από ένα μέτριο ποιοτικά ματς, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της με την Ουτρέχτη. Στα ευχάριστα η έλλειψη αγωνιστικών προβλημάτων.












































TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ