FOOTBALL LEAGUE

Κοζάνη: Έφερε διεθνή Ιάπωνα με 104 συμμετοχές στη Serie A

Κοζάνη: Έφερε διεθνή Ιάπωνα με 104 συμμετοχές στη Serie A

Η Κοζάνη που συμμετέχει στη Football League απέκτησε τον διεθνή Ιάπωνα επιθετικό, Τακαγιούκι Μοριμότο, ο οποίος έπαιξε σε 104 ματς της Serie A, με 19 γολ και εννέα ασίστ.

Την Κυριακή (11/10) η ΑΕΠ Κοζάνης, ομάδα που θα συμμετάσχει στη Football League της σεζόν 2020-2021, προανήγγειλε μεταγραφική βόμβα. Έκανε λόγο για το "απίστευτο deal της ιστορίας της, κάνει την υπέρβαση φέρνοντας στις τάξεις της, ένα “τεράστιο” όνομα που θα κάνει αίσθηση". Αργά το βράδυ της Δευτέρας (12/10), η ομάδα της Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε την απόκτηση του 32χρονου (07/05/1988) διεθνούς Ιάπωνα επιθετικού, Τακαγιούκι Μοριμότο.

Σε ηλικία 15 ετών, 10 μηνών και 6 ημερών έκανε ντεμπούτο στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος της χώρας του με την Tokyo Verdy, κατέχοντας το ρεκόρ του νεαρότερου που έπαιξε σε αυτή. Το 2006 δόθηκε δανεικός στην Κατάνια και παρά τον σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε εκτός για έξι μήνες, ο ιταλικός σύλλογος τον αγόρασε. Έπαιξε ακόμα σε Νοβάρα, Αλ Νασρ και από το 2013 παίζει στην πατρίδα του.

Το 2008 ο Αλεσάντρε Πάτο της Μίλαν είχε πει για τον ίδιο: "Είναι ο καλύτερος νέος παίκτης της Serie A. Μπορώ να τον συγκρίνω ακόμη και με τον «μύθο» Ρονάλντο...". Με την εθνική του ομάδα έχει κάνει δέκα συμμετοχές και έχει σημειώσει τρία γκολ. "Και το όνομα αυτού... Takayuki MORIMOTO. Ένα απίστευτο deal ολοκληρώθηκε για την ομάδα μας, με την καθοριστική συμβολή της PPA.WORLD. Καλωσορίζουμε τη γιαπωνέζικη μηχανή του γκολ" ανέφερε η Κοζάνη στο facebook.

TAGS FOOTBALL LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ