ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κούβα Vs Αμερική

Κούβα Vs Αμερική
Κούβα

Ιστορικό είναι το Σαββατιάτικο παιχνίδι στην Αβάνα, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2010

Οι σχέσεις των δύο χωρών παραμένουν πάντα σε... μηδενικό επίπεδο, αλλά οι παίκτες της εθνικής ομάδας δεν περιμένουν να αντιμετωπίσουν εχθρική ατμόσφαιρα: " Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν προβλήματα. Ολοι μας πάμε με ανοικτό μυαλό και με μοναδικό στόχο τη νίκη. Εμείς δεν κάνουμε πολιτική, ποδόσφαιρο παίζουμε", δήλωσε σχετικά ο αρχηγός των ΗΠΑ, Κάρλος Μποκανέγκρα και κατέληξε:

" Και όταν παίξαμε στη Βενεζουέλα δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Μπορεί οι πρόεδροι των δύο χωρών να μην τα πηγαίνουν καλά, αλλά εμείς πήγαμε στο Καράκας και όλοι ήταν φιλικοί μαζί μας". Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις από την άλλη πλευρά. Ο τερματοφύλακας της Κούβας, Γκουανταλούπε Κιντέρο, συμφώνησε μεν ότι οι παίκτες δεν κάνουν πολιτική, αλλά υπογράμμισε ταυτόχρονα και τη σημασία που θα έχει για το λαό της Κούβας μια πιθανή νίκη επί των Αμερικανών:

" Σίγουρα υπάρχει μια αντιπαλότητα λόγω των προβλημάτων μεταξύ των δύο χωρών, αλλά κανείς δεν πρόκειται να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στην αμερικάνικη αποστολή. Απλά ποδόσφαιρο παίζουμε, αλλά σίγουρα όλοι μπορούν να καταλάβουν πόσο σημαντική θα είναι για όλους τους Κουβανούς πολίτες να δούνε την εθνική ομάδα της χώρας τους να νικάει τις Ηνωμένες Πολιτείες..."



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ