ΑΕΛ

Κούγιας: "Μοναδικός στόχος της ΑΕΛ η αποφυγή πτώχευσης, θα λυθούν ορισμένα ακριβά συμβόλαια"

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, κατά της διάρκειας συνέντευξης Τύπου
Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, κατά της διάρκειας συνέντευξης Τύπου INTIME

Ο Αλέξης Κουγιάς με προσωπική του δήλωσε στη σελίδα της ΠΑΕ ΑΕΛ, ανέφερε ότι ο μοναδικός στόχος της ομάδας πλέον αποτελεί η αποφυγή της ελάχιστης πιθανότητας πτώχευσης, μετά την αύξηση της διαφοράς από την πρωτοπόρο Βέροια και τις ελάχιστες πιθανότητες που έχουν οι βυσσινί για ανατροπή. Παράλληλα προανήγγειλε τη λύση ορισμένων εκ των πιο ακριβών συμβολαίων.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας με προσωπική του δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα των βυσσινί ανέφερε ότι ο μοναδικός στόχος της ομάδας είναι η αποφυγή της πτώχευσης, καθώς έχει μείνει αρκετά πίσω από την πρωτοπόρο του πρώτου ομίλου της Super League 2 Βέροια, τονίζοντας ότι αυτή η εξέλιξη ήταν άσχημη για την ομάδα στο οικονομικό σκέλος, μιας και στόχος της πλέον είναι η αποφυγή της ελάχιστης πιθανότητας πτώχευσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας: "Όπως είναι γνωστό η ομάδα μας μετά από πολύ κακή απόδοση από το σύνολο σχεδόν των πιο ακριβοπληρωμένων και έμπειρων ποδοσφαιριστών μας, με ελάχιστες εξαιρέσεις, υπέστη την δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα, η άλλη ήταν από τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα η Βέροια η οποία κέρδισε το 9ο ανύπαρκτο πέναλτι την τρέχουσα σεζόν, να απομακρυνθεί 8 βαθμούς και να είναι αυτή τη στιγμή το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση της 1ης θέσης του ομίλου μας, σε αυτό το τραγικό πρωτάθλημα της Super League 2 όπως το κατάντησαν με τις αποφάσεις τους η διοίκηση της Super League 2 και η ΕΠΟ.

Για την ομάδα μας αυτή η εξέλιξη έχει πολύ κακές επιπτώσεις τόσο σε οικονομικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο, αφού χωρίς καθόλου έσοδα, έχουμε εισπράξει μόνο 40.000€ από το τηλεοπτικό συμβόλαιο και δυστυχώς για διάφορους λόγους έχουμε εισπράξει και ελάχιστα χρήματα από τους φορείς – συλλόγους, οι οποίοι μας οφείλουν είτε από μεταγραφές είτε από χορηγίες, με αποτέλεσμα να υπάρχει παντελής αδυναμία να ανταποκριθούμε στις δημιουργηθείσες κατά το παρελθόν υποχρεώσεις μας αποκλειστικά από ποδοσφαιριστές που ήρθαν και ελάχιστα προσέφεραν, κυρίως επί εποχής Γρηγορίου και οι οποίοι σήμερα αρνούνται και διακανονισμούς προσβλέποντας στην προσωπική μου οικονομική αυτάρκεια, η οποία όμως είναι αδύνατον να καλύψει αυτές τις άμεσες υποχρεώσεις λόγω του κινδύνου να μου δημιουργηθούν σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα, αφού η οποιαδήποτε προσωπική μου καταβολή στο ταμείο της ΠΑΕ φορολογείται ως προσωπικό εισόδημα με ποσοστό 44%.

Από σήμερα ως μοναδικός στόχος είναι η αποφυγή και του ελαχίστου κινδύνου πτωχεύσεως της ομάδας, με άμεση προτεραιότητα την κάλυψη των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για να έχουμε πάντοτε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα που μας είναι απαραίτητη στις μεταγραφές.

Αυτονόητο είναι ότι θα λυθούν ορισμένα από τα πιο ακριβά συμβόλαια της ομάδας με παίκτες που για διαφόρους λόγους δεν προσέφεραν αγωνιστικά ανάλογα με τις υπερβολικές αμοιβές τους.

Μέχρι σήμερα είναι εξοφλημένοι όλοι σχεδόν οι παίκτες με κάποιες λογικές καθυστερήσεις που υπάρχουν σε όλες τις ομάδες ακόμα και της Super League 1.

Η λύση των συμβολαίων γίνεται πάντοτε μετά από προτροπή του προπονητού της ομάδος μας κ. Παναγιώτη Γκουτσίδη, ο οποίος προσδοκούμε να μείνει κοντά μας για αρκετά χρόνια.

Ο στόχος είναι στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, απομένουν 7 παιχνίδια, να έχουμε διεκδικήσει μέχρι και την τελευταία στιγμή την πρώτη θέση και συγχρόνως να έχουν ενταχθεί στο βασικό σχήμα της πρώτης ομάδας οι Μιλτιάδης, Νίνο, Τσουμάνης Ζησούλης, Κοτσιανούλης, Τσέλα, Δάκτυλας, Ζαχαράκης και Μισυρλής και να έχουν πάρει και χρόνο συμμετοχής οι Αγγελούλης, Βλιώρας, Κούκος, Αντωνόπουλος, ώστε με την προσθήκη ελάχιστων, μετρημένων στα δάκτυλα του ενός χεριού, ποιοτικών μεταγραφών κυρίως Ελλήνων παικτών η ομάδα μας να είναι αξιόπιστη και ανταγωνιστική σε οποιαδήποτε κατηγορία και να αγωνίζεται, είτε αυτή είναι της Super League 1, είτε της Super League 2".

TAGS ΑΕΛ SUPER LEAGUE 2 ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ