SUPER LEAGUE 2

Super League 2: Η Ξάνθη πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΛ, αύξησε τη διαφορά στους 11 η Βέροια

Οι παίκτες της Ξάνθης πανηγυρίζουν ένα από τα γκολ που σημείωσαν κόντρα στην ΑΕΛ
Οι παίκτες της Ξάνθης πανηγυρίζουν ένα από τα γκολ που σημείωσαν κόντρα στην ΑΕΛ EUROKINISSI

Η Ξάνθη πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΛ, επικρατώντας με 2-0, με τους βυσσινί να μένουν 11 βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση, σε συνδυασμό τη νίκη της Βέροιας επί του Ηρακλή με 3-1.

Η Ξάνθη έκανε τη ζημιά στην ΑΕΛ, καθώς επικράτησε 2-0 στα Πηγάδια για την 27η αγωνιστική της Super League 2 για τον πρώτο όμιλο. Την ίδια στιγμή η Βέροια νίκησα τον Ηρακλή 3-1 και ανέβασε τη διαφορά στους 11 βαθμούς, έχοντας όμως παιχνίδι παραπάνω. Οι Θρακιώτες είναι στην τέταρτη θέση με 43 βαθμούς, ενώ ο Ηρακλής είναι έβδομος με 34.

Ανώτεροι οι Θρακιώτες νίκησαν τους βυσσινί

Οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη ήταν ανώτεροι και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ χάρη στο όμορφο γκολ του Γκόμεθ στο εξωτερικό, σε φάση διαρκείας στα καρέ του Θεοδωρόπουλου. Στο 36' ήταν η σειρά του Τζανακάκη να απειλήσει, με το δυνατό σουτ που δοκίμασε να καταλήγει στο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος ο Διαμαντόπουλος βρήκε λίγο χώρο από το ημικύκλιο της περιοχής και εξαπέλυσε έναν κεραυνό με την μπάλα να καταλήγει στο παραθυράκι του Θεοδωρόπουλο και να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Ξάνθη: Ίτσο, Μιχαήλ, Μπάτζιος, Κρητικός (90′ Τσελεμπάκης), Τζανακάκης (70′ λ.τ Πολίμος), Δόρης (78′ Παπάζογλου), Διαμαντόπουλος (90′ Δημητριάδης), Ουνγιαλίδης, Τσέλιος (90′ Τσιλιγκίρης), Αλί Μπαμπά, Γκόμεθ.

ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Γλυνός (46′ Γιάκος), Κολομπίνο, Όγκμποε, Μπέρτος, Γαρουφαλιάς (46′ Νίνο), Μαυριάς (65′ Μιλτιάδης), Κ. Παπαγεωργίου (65′ Τσουμάνης), Αμπούντ Ομάρ.

Δεν σταμάτησε ούτε ο Ηρακλής τη Βέροια

Η Βέροια συνέχισε την επιτυχημένη πορεία της κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την πρωτιά και τη διεκδίκηση της ανόδου. Αυτή τη φορά θύμα της έπεσε ο Ηρακλής. Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη καθάρισαν το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, με τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας, Γιάννη Πασά, να σημειώνει δύο γκολ. Οι άνθρωποι του Ηρακλή είχαν παράπονα από τη διαιτησία, τα οποία εξέφρασαν στο ημίχρονο.

Αρχικά ο Πασάς άνοιξε το σκορ στο έκτο λεπτό, με τον Πέτρο Γιακουμάκη να διπλασιάζει τα τέρματα για την ομάδα της Ημαθίας στο 11' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ο Πασάς έδωσε αέρα τριών τερμάτων στους γηπεδούχους στο 45+1'. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γιουμπιτάνα στο 47ο λεπτό.

Βέροια: Βελλίδης, Μουχάλης, Πεταυράκης (72′ Παπαχρήστος), Σκόνδρας, Δημόπουλος, Οικονόμου (86′ Μαραγκός), Μούργος (67′ Ορφανίδης), Γαβριηλίδης, Γιακουμάκης (86′ Μπλέτσας), Φοφανά (67′ Πόζογλου), Πασάς.

Ηρακλής: Παλαβράκης, Μανωλάκης (46′ Γιουμπιτάνα), Πανάγου, Α. Παπαστεριανός, Χρουσιέλ, Πατράλης, Νταμιάν, Άλεξιτς (79′ Βιτίνιο), Καρτσαμπάς (46′ Μπαστακός), Τομάς, Τότσκα (46′ Πήλιος).

Σπουδαίες μάχες για την παραμονή στην κατηγορία

Το σημερινό (30/03) πρόγραμμα περιλάμβανε μεταξύ άλλων και σπουδαίες μάχες για την παραμονή στην κατηγορία, με τον Πιερικό, τον Απόλλωνα Πόντου και τον Θεσπρωτό να είναι κερδισμένοι της αγωνιστικής. Υπενθυμίζεται ότι η Καβάλα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον ΠΑΟΚ Β', ενώ η αναμέτρηση του Ολυμπιακού Β' με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα αναβλήθηκε, λόγω των διεθνών ποδοσφαιριστών των ερυθρολεύκων.

Ο Θεσπρωτός νίκησε εντός έδρας τα Τρίκαλα 2-0, με τους Θεσσαλούς να παραμένουν σε δύσκολη θέση, εξαιτίας και των προβλημάτων τους.

Ο Πιερικός νίκησε τον Απόλλωνα Λάρισας 3-2 στην Κατερινή, στο πιο συναρπαστικό ματς της αγωνιστικής. Οι παίκτες του Θωμά Γράφα πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Λίταινα στο 10', όμως οι γηπεδούχοι με δύο γκολ του Χαρτσιά στο 49' και του Ζαριφάκη στο 54' έφεραν τούμπα το ματς. Ο Χουάν Βίλα ισοφάρισε στο 69', όμως ο Παπαδόπουλος στο 90+2' χάρισε το τρίποντο στον Πιερικό.

Ο Απόλλων Πόντου νίκησε εντός έδρας τον Πανσερραϊκό με 1-0 χάρη στο τέρμα του Πάτι στο 37', ενώ ο Αλμωπός Αριδαίας αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς σκορ (0-0) με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου

Η βαθμολογία του α' ομίλου

TAGS SUPER LEAGUE 2 ΕΛΛΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑ ΞΑΝΘΗ ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ