ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κοτσόλης: "Ανταμοιβή των κόπων μας"

Κοτσόλης: "Ανταμοιβή των κόπων μας"
INTIME SPORTS

Ο εκ των αρχηγών του Παναθηναϊκού Στέφανος Κοτσόλης βρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου για τον τελικό του Κυπέλλου και στάθηκε στην θέληση των πράσινων να πάρουν τον τίτλο. Τι είπε για τις απουσίες από πλευράς ΠΑΟΚ αλλά και την στάση όλων των ποδοσφαιριστών.

Είναι ο παλιότερος ποδοσφαιριστής στον Παναθηναϊκό και κάτοχος ήδη ενός Κυπέλλου με την φανέλα της Λάρισας ενώ είναι και εκ των αρχηγών των πράσινων. Οπότε ο Στέφανος Κοτσόλης ήταν ο ιδανικός ποδοσφαιριστής του τριφυλλιού για να εκπροσωπήσει τον Παναθηναϊκό στην συνέντευξη Τύπου. Ο γκολκίπερ των πράσινων στάθηκε στην θέληση των παικτών για την κατάκτηση του Κυπέλλου, την προσμονή του ίδιου και των συμπαικτών του αλλά και το άγχος που πλέον δεν έχουν ενόψει του αγώνα του Σαββάτου.

"Καλησπέρα σας εγώ θα επαναλάβω όσα λέω στην διάρκεια της εβδομάδας και ίσως γίνομαι κουραστικός. Για εμάς είναι ένα ματς επιβράβευση και δικαίωση για όλους. Ανταμείβονται οι κόποι που καταβάλαμε όλη την χρονιά. Αποτελεί ένα επιστέγασμα της δουλειάς μας. Θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο και να κλείσει ο θεσμός με το τρόπαιο και εν συνεχεία να αντιμετωπίσουμε τα πλέι οφ".

Πόσο καλό είναι για έναν τερματοφύλακα να γνωρίζει ότι δεν παίζει ο καλύτερος επιθετικός του αντίπαλου;
"Όπως είπε και ο προπονητής μου ο ΠΑΟΚ διαθέτει ένα πλούσιο ρόστερ δεν εστιάζουμε σε έναν ποδοσφαιριστή και μόνο αλλά σε όλη την ομάδα. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες να καλύψουν το κενό του Αθανασιάδη και εκεί στρέφουμε την προσοχή μας".

Έχεις άγχος η προσμονή ενόψει του τελικού;
"Η αλήθεια είναι ότι άγχος είχα πριν τον επαναληπτικό με τον ΟΦΗ και μάλιστα αρκετό άγχος. Πλέον νομίζω δεν έχω. Φτάσαμε στον τελικό και έχουμε ανυπομονησία και προσμονή για να παίξουμε. Αν το χαρούμε όπως μας λέει συνέχεια ο προπονητής μας τότε θα είμαστε χαρούμενοι στο τέλος".

Είσαι πολλά χρόνια στην ομάδα, υπάρχουν ομοιότητες της φετινής σεζόν με άλλη χρονιά;
"Θεωρώ ότι σίγουρα υπάρχουν πολλές ομοιότητες με την χρονιά που πάλι είχαν προαχθεί κάποια παιδιά από την ακαδημία όπως ο Μπασινάς, ο Καραγκούνης, ο Αλεξόπουλος, ο Γκούμας. Απλά οι συνθήκες φέτος ήταν πιο δύσκολες. Αυτό που έχουμε κατορθώσει είναι πιο δύσκολο και πιο σημαντικό. Έγιναν πολλές αλλαγές το καλοκαίρι. Προβλήματα που είχε η ομάδα σε οικονομικό επίπεδο, με παίκτες που δεν ξέραμε αν θα μείνουν στο ρόστερ. Πολλά νέα παιδιά και ξένοι παίκτες που δεν ήξεραν ποιο είναι το DNA του Παναθηναϊκού.

Όταν υπάρχει σωστός προγραμματισμός, πίστη στο πλάνο, ακόμα και παρά τους όποιος κλυδωνισμούς υπάρξουν τα αποτελέσματα είναι αυτά που συζητάμε σήμερα. Σίγουρα υπάρχουν ομοιότητες αλλά αυτό που έχει επιτευχθεί φέτος είναι πολύ πιο δύσκολο".

Είστε το σπουδαιότερο μέρος του παιχνιδιού ποιο είναι το μήνυμα που στέλνεις στους συμπαίκτες σου και στους παίκτες του ΠΑΟΚ;
"Δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις από τον κόσμο να έχει καλή συμπεριφορά και εμείς να ακολουθούμε διαφορετικό δρόμο. Είναι υποχρέωση μας να είμαστε αυτοί που πρέπει μέσα στο γήπεδο και να μην προκαλούμε. Αν υπάρχει θέληση και βούληση από όλους δεν θα υπάρξουν προβλήματα που να περάσουν στην κερκίδα".

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να αισιοδοξείς αυτή τη σεζόν;
"Δεν είχα μπει σε αυτή τη διαδικασία, αυτό που με έκανε να αισιοδοξώ ήταν η πολύ καλή δουλειά που γινόταν από την αρχή της σεζόν. Είχαμε στο μυαλό μας αγώνα με τον αγώνα να γινόμαστε καλύτεροι και στο τέλος της χρονιάς να έχουμε μια ομάδα ανταγωνιστική. Ο κόσμος ήρθε στο γήπεδο από την πρώτη στιγμή γιατί του άρεσε αυτό που είδε και θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό τα έχουμε πάει καλά".

Ποιο είναι το δυνατό όπλο του ΠΑΟΚ και ποιο του Παναθηναϊκού;
"Δεν νομίζω ότι υπάρχουν δυνατά όπλα και μη είναι ένας τελικός. Ένα παιχνίδι. Δεν είναι ένας μαραθώνιος όπου θα μπορούμε να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και είναι φαβορί. Είναι όλα μαζί πλέον έχουμε βελτιωθεί. Δεν υπάρχουν μυστικά ανάμεσα στις δυο ομάδες και οι δυο θέλουν το Κύπελλο και θα τα δώσουν όλα για αυτό".

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ