ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Κοσμαδάκης: "Ιδιοφυία ο Φετφατζίδης, Μήτρογλου αλά Μπαλοτέλι"

Κοσμαδάκης: "Ιδιοφυία ο Φετφατζίδης, Μήτρογλου αλά Μπαλοτέλι"

Με άκρως εγκωμιαστικά λόγια για τους Γιάννη Φετφατζίδη και Κώστα Μήτρογλου, μίλησε σε συνέντευξή του σε ιταλικό μέσο ο Έλληνας σκάουτ, Νεκτάριος Κοσμαδάκης. Τι είπε επίσης για Καπίνο και Λυκογιάννη.

"Η χώρα μου διανύει τώρα μία δύσκολη περίοδο από οικονομική άποψη και αυτό επηρεάζει όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου.

Η Εθνική Ελλάδας όμως, που ισοβάθμησε με 25 βαθμούς με τη Βοσνία του Τζέκο, θα διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ μέσω των πλέι οφ κόντρα στη Ρουμανία και καταλαμβάνει πάντα μία υψηλή θέση στο ράνκινγκ της FIFA.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι πάρα πολύ δυνατοί. Ο Ολυμπιακός έχει καλές πιθανότητες να περάσει από τη φάση των ομίλων παρά την παρουσία στο ίδιο γκρουπ των Παρί Σεν Ζερμέν και Μπενφίκα.

Πίσω από αυτές τις δύο ομάδες υπάρχουν ισχυροί επιχειρηματίες όπως ο Μαρινάκης και ο Σαββίδης, αλλά υπάρχουν ομάδες με οικονομικά προβλήματα όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ", δήλωσε αρχικά ο Έλληνας σκάουτ ο οποίος έχει ξεκινήσει από το Ηράκλειο τη δραστηριότητά του, για να αναφερθεί στη συνέχεια για τις περιπτώσεις των Κώστα Μήτρογλου, Στέφανου Καπίνο, Γιάννη Φετφατζίδη και Χαράλαμπου Λυκογιάννη.

Κοσμαδάκης: "Ιδιοφυία ο Φετφατζίδης, Μήτρογλου αλά Μπαλοτέλι"
INTIME SPORTS

"Ο Μήτρογλου είναι ένας πολύ δυνατός επιθετικός που σκοράρει πολύ, πέτυχε τρία τέρματα στις Βρυξέλλες κόντρα στην Άντερλεχτ.

Είναι πολύ δυνατός τύπος, έχει το στιλ του Μπαλοτέλι, μόνο που ο Κώστας έχει δουλέψει πολύ στο χαρακτήρα και το δείχνει σε κάθε εμφάνισή του.

Στο ξεκίνημα της καριέρας του ήταν πολύ ασταθής όσον αφορά στο χαρακτήρα του", ήταν το σχόλιό του στην ιταλική ιστοσελίδα " Footballscout24" για τον πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού, ενώ για τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας, Στέφανο Καπίνο, είπε:

Κοσμαδάκης: "Ιδιοφυία ο Φετφατζίδης, Μήτρογλου αλά Μπαλοτέλι"
INTIME SPORTS

"Κατά τη γνώμη μου ο Καπίνο είναι ικανός γκολκίπερ, όμως δεν συγκαταλέγεται σε αυτό που λέμε τοπ. Ακολουθεί τη μέτρια πορεία της ομάδας του, ελπίζω να με διαψεύσει για το δικό του καλό".

Ο ποδοσφαιριστής πάντως ο οποίος απέσπασε τα πλέον κολακευτικά λόγια από τον Νεκτάριο Κοσμαδάκη είναι ο Γιάννης Φετφατζίδης, ο οποίος αγωνίζεται εδώ και λίγο καιρό στη Serie A με τη φανέλα της Τζένοα.

"Είναι ένα ταλέντο, μία ιδιοφυία. Εάν αυτός ο παίκτης καταφέρει να προσαρμοστεί, θα γράψει ιστορία. Εάν του αρέσει το περιβάλλον και δουλέψει απελευθερωμένος από το στρες, θα κάνει μεγάλα πράγματα.

Ioannis Fetfatzidis (Genoa), SEPTEMBER 28, 2013 - Football / Soccer : Italian "Serie A" match between Genoa 0-2 Napoli at Luigi Ferraris Stadium in Genova, Italy. (Photo by Maurizio Borsari/AFLO)
Ioannis Fetfatzidis (Genoa), SEPTEMBER 28, 2013 - Football / Soccer : Italian "Serie A" match between Genoa 0-2 Napoli at Luigi Ferraris Stadium in Genova, Italy. (Photo by Maurizio Borsari/AFLO) INTIME SPORTS

Μου αρέσει πάρα πολύ ο Γιάννης. Ήταν σωστή η επιλογή της Τζένοα να τον αποκτήσει αλλά και του ίδιου να πάει εκεί. Οι τελευταίες του εμφανίσεις επιβεβαιώνουν αυτά που λέω".

Επίσης, ο Έλληνας σκάουτ μίλησε και για την περίπτωση του Χαλάραμπου Λυκογιάννη, ο οποίος αγωνίζεται φέτος στο Λεβαδειακό ως δανεικός από τον Ολυμπιακό:

Κοσμαδάκης: "Ιδιοφυία ο Φετφατζίδης, Μήτρογλου αλά Μπαλοτέλι"
INTIME SPORTS

"Έχει τα σωστά χαρακτηριστικά για να παίξει στην Ιταλία, όμως θα πρέπει να δουλέψει πολύ για να ενταχτεί τελικά στο πρωτάθλημά σας.

Το πρόβλημα με τους συμπατριώτες μου είναι αυτό της προσαρμογής στο δύσκολο κόσμο του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Πρέπει να έχουν υπομονή και να δουλέψουν πολύ, με τον Σπυρόπουλο για παράδειγμα να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην Κιέβο Βερόνα".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ