SERIE A

Κορυφή η Ίντερ, 8 γκολ στο "Ολίμπικο" (videos)!

Κορυφή η Ίντερ, 8 γκολ στο "Ολίμπικο" (videos)!
New Image

Η Ίντερ πέρασε νικηφόρα από την Καλαβρία, νικώντας 1-0 την Ρετζίνα με γκολ του Αντριάνο, και απολαμβάνει τη μοναξιά στην κορυφή. Χορταστιμό ματς στο "Ολίμπικο", ισόπαλες 4-4 Ρόμα και Νάπολι!

Το σερί των εγχώριων επιτυχιών συνέχισε στην Καλαβρία η Ίντερ, η οποία επικράτησε με 1-0 της Ρετζίνα στο "Ορέστε Γκρανίλο" και αποσπάστηκε πέντε πόντους από την δεύτερη Ρόμα, η οποία λίγες ώρες νωρίτερα είχε φέρει ισοπαλία 4-4 στο "Ολίμπικο" με τη Νάπολι.
Χρυσός σκόρερ για την Ίντερ ήταν ο Αντριάνο, ο οποίος βρήκε για πρώτη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα μετά από έξι μήνες, με τους "νερατζούρι" να πανηγυρίζουν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους στο Καμπιονάτο και να πηγαίνουν με ανεβασμένο το ηθικό για την αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στον αντίποδα, η Ρετζίνα εξακολουθεί να αγνοεί την πρώτη νίκη στο Καμπιονάτο (4 ισοπαλίες-4 ήττες), ενώ η τελευταία φορά που κατάφεραν να κερδίσουν τους Μιλανέζους ήταν τον Οκτώβριο του 2000.

Η Ρετζίνα μπήκε πιο δυνατά στο ματς, με τον Τόλντο να αποδεικνύεται φύλακας-άγγελος της εστίας της Ίντερ, στα κοντινά σουτ των Τσεράβολο και Κότσα στο 13ο λεπτό, με τους "νερατζούρι" να είναι όμως αυτοί που πήραν κεφάλι στο σκορ, κόντρα στη ροή του αγώνα.

Ο Λουίς Φίγκο εκτέλεσε φάουλ, με τον Αντριάνο να παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Καμπανιόλο, και πανηγυρίζοντας το πρώτο του τέρμα μετά τις 15 Απρίλη.

Ο Βραζιλιάνος στράικερ έχασε ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα καθώς και αυτά της ομάδας του, με τον Καμπανιόλο να αποκρούει πανίσχυρη εκτέλεση φάουτ του "αυτοκράτορα", ενώ το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τους γηπεδούχους να χάνουν ευκαιρίες για την ισοφάριση με τους Κότσα και Τσεράβολο, με τον Τόλντο να διατηρεί το "μηδέν" στην εστία του.

Στο 56ο λεπτό έγινε μία φάση που ενδέχεται να συζητηθεί ιδιαίτερα από τα ιταλικά ΜΜΕ, με τον Μαντσίνι να περνάει τον Ζανέτι στην θέση του Αντριάνο, αλλά τον Βραζιλιάνο να αγνοεί τον προπονητή του, ο οποίος πήγε να του δώσει το χέρι, και να πηγαίνει απλά να καθήσει στον πάγκο.

Η Ίντερ είχε στη συνέχεια ευκαιρίες να "καθαρίσει" το ματς, με τους Ιμπραΐμοβιτς (πήρε τη θέση του Βιεϊρά στο 68', με τον Γάλλο να επανεμφανίζεται με τη φανέλα της Ίντερ για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Μάη) και Κρουζ, ενώ η Ρετζίνα έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση στο 89ο λεπτό με το σουτ του Κότσα, να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Τόλντο.

"Σε κανέναν δεν αρέσει να γίνεται αλλαγή", ομολόγησε μετά το ματς ο Αντριάνο για να προσθέσει: "Θέλω να κάνω τόσα πολλά για αυτή την ομάδα, αλλά αν έκανα λάθος, δεν είχαν πρόθεση να προσβάλω κανέναν.

Με τον Μαντσίνι έχω μία φυσιολογική σχέση. Κάνει τις επιλογές του και πρέπει να τις αποδεχτώ, όπως έκανα πάντα. Με αντικατέστησε, όμως εγώ θέλω να δώσω περισσότερα".




Για το περιστατικό με τον Αντριάνο, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι αρκέστηκε να πει: "Δεν μου έσφιξε το χέρι; Δεν το είδα καν. Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα έρχεται πάνω από όλους και σε εκείνο το σημείο του παιχνιδιού, εμείς δίναμε αγώνα για τη νίκη".

Φα-ντα-στι-κό ματς στο Ολίμπικο

Αναμφισβήτητα το πιο θεαματικό ματς μέχρι τώρα στο φετινό Καμπιονάτο ήταν αυτό που έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου (20/10) στο "Ολίμπικο" της Ρώμης, με τις επιθέσεις των Ρόμα και Νάπολι να αποδεικνύονται "πολυβόλα" και τους 27.000 θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες (είχαν άδεια εισόδου μόνο οι κάτοχοι εισιτηριών διαρκείας των "τζαλορόσι") να φεύγουν από το γήπεδο βλέποντας οκτώ (!) γκολ, τέσσερα για κάθε ομάδα.

Πέρα από το πλούσιο θέαμα πάντως, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν θα μπορεί σίγουρα να είναι ικανοποιημένος από την ομάδα του, με τη Ρόμα να μετράει πλέον μόνο μία νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια Καμπιονάτο και να βλέπει τη διαφορά από την κορυφή να αυξάνεται στους πέντε πόντους, ενώ την ερχόμενη αγωνιστική υπάρχει και το ντέρμπι με τη Μίλαν στο "Σαν Σίρο".

Στον αντίποδα, η Νάπολι απέδειξε σε ένα ακόμη ματς πως θα κάνει... δύσκολη τη ζωή των περισσοτέρων ομάδων της Serie A, με τους "παρτενοπέι" να βάζουν τέσσερα γκολ σε μία ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ και να στέλνει αισιόδοξα μηνύματα στους οπαδούς της, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να την ενισχύσουν στη Ρώμη (υπήρχε απαγόρευση μετακίνησης φιλοξενουμένων οπαδών σε αυτό το ματς).

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους, καθώς άνοιξαν το σκορ στο 2ο λεπτό.

Οι αμυντικοί της Ρόμα απέτυχαν να απομακρύνουν τη μπάλα από την περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Μαρτσέλο Ζαλαγέτα έστρωσε τη μπάλα στον Λαβέτζι, με τον Αργεντινό άσο με δυνατό-σουτ κεραυνό να νικάει τον Κούρτσι, στέλνοντας τη μπάλα από πλάγια θέση στον ουρανό των διχτύων.

Οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, όμως στο 30ο λεπτό τους δόθηκε η ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα και δεν την άφησαν ανεκμετάλλευτη.

Ο Πάολο Καναβάρο ανέτρεψε τον Πιζάρο μέσα στην περιοχή, με τον Τότι να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Ιέτσο.

Στο 42ο λεπτό η Ρόμα γύρισε τούμπα το ματς, με τον γκολκίπερ της Νάπολι να αποκρούει ασθενώς πολύ δυνατό σουτ του Τότι εκτός περιοχής, για να φτάσει η μπάλα στον επερχόμενο Περότα και να την προωθήσει στα δίχτυα.

Αμέσως μετά την επίτευξη του τέρματος ο μέσος των "τζαλορόσι" διέσχισε όλο το γήπεδο, πηγαίνοντας προς την εστία της ομάδας του, για να πανηγυρίσει μαζί με τον γκολκίπερ Κούρτσι, ο οποίος έγινε πρόσφατα πατέρας αποκτώντας έναν γιο, τον Τζανφράνκο.

Το πάθημα του πρώτου μέρους (γκολ στο 2') δεν έγινε μάθημα πάντως για τους Ρωμαίους, οι οποίοι ισοφαρίστηκαν μόλις 30 δευτερόλεπτα από την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Μετά από σέντρα του Σαβίνι, ο Ζαλαγέτα έστρωσε τη μπάλα στον Χάμσικ, ο οπίος με δυνατό δεξί σουτ ακριβείας, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κούρτσι για να κάνει το 2-2.

Λίγα λεπτά αργότερα ο ίδιος ο παίκτης απέτυχε να κάνει το 3-2 με το σουτ του να περνάει άουτ, όμως ήταν η Ρόμα αυτή που πήρε εκ νέου το προβάδισμα, με σουτ-ρουκέτα του Ντε Ρόσι από τα 25 μέτρα που αιφνιδίασε τον Ιέτζο, καθώς η μπάλα έσκασε μπροστά του και πέρασε κάτω από το σώμα του.

Το 3-3 έγινε στο 64ο λεπτό, με απόλυτα θεαματικό τρόπο, καθώς ο Γκαργκάνο με εντυπωσιακό σε δύναμη σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό "παράθυρο" του Κούρτσι, που δεν μπορούσε να σταματήσει την πορεία της.

Ένα λεπτό μετά ο Λαβέτζι πέρασε τρεις αντιπάλους, πριν το σουτ του βρει το δοκάρι, ενώ και ο Μίρκο Βούτσινιτς (πέρασε στη θέση του Μαντσίνι στο 65') έχασε ευκαιρίες με τη σειρά του να δώσει το προβάδισμα στη Ρόμα.

Δέκα λεπτά πριν το τέλος, η Ρόμα άρχισε να φλερτάρει με τους τρεις βαθμούς, με το γκολ του Πιζάρο από εκτέλεση φάουλ (η μπάλα κόντραρε στο σώμα του παίκτη της Νάπολι, Γκάρικς), όμως η Νάπολι κατάφερε να "αποδράσει" με τον βαθμό, με τον Ζαλαγέτα να παίρνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, και να τη στέλνει στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Ντε Ρόσι να διώξει τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Απολαύστε το βίντεο με τα οκτώ γκολ από το σούπερ ματς Ρόμα-Νάπολι στο "Ολίμπικο":





Δείτε το βίντεο με το γκολ του Αντριάνο, στη νίκη της Ίντερ επί της Ρετζίνα":

























































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ