ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Κόντρα στην Μαρίτιμο η Πόρτο

Κόντρα στην Μαρίτιμο η Πόρτο
Πορτο, Λισανδρο Λοπεζ

Απρόσμενο ντέρμπι κορυφής στην Πορτογαλία! Η Πόρτο υποδέχεται τη Μαριτίμο με την οποία ισοβαθμεί, ενώ η Μπενφίκα φιλοξενεί τη Ναβάλ

Κατά τα λοιπά η τέταρτη αγωνιστική έχει ακόμα κάμποσες ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις να μας προσφέρει. Η τρίτη της βαθμολογίας Σπόρτινγκ αντιμετωπίζει αύριο Κυριακή την Αμαδόρα εκτός έδρας, ενώ η Μπενφίκα υποδέχεται τη Ναβάλ, σε ένα φαινομενικά εύκολο αγώνα το βράδυ του Σαββάτου.
Πάμε όμως να ρίξουμε μια ματιά στις σημαντικότερες αναμετρήσεις της τέταρτης αγωνιστικής ημέρας στη Bwin liga.

Πόρτο - Μαριτίμο

Το ηθικό στην ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέϊρα είναι κάτι παραπάνω από υψηλό. Οι τρείς σερί νίκες της ομάδας και ιδιαίτερα αυτή απέναντι στη Σπόρτινγκ, έχουν φέρει την ευθυμία μέσα και γύρω από το "Ντραγκάο"!
Οι πάντες όμως στην ομάδα, έχουν πλέον το βλέμα τους στραμένο στον μεγάλο αγώνα με τη Λίβερπουλ, στην πρώτη αγωνιστική του champions league!

Έτσι, ο αγώνας με την εξαιρετικά επικίνδυνη Μαριτίμο, κινδυνεύει να περάσει σε δεύτερη μοίρα από τους παίκτες της ομάδας, γι' αυτό και ο Ζεσουάλδο Φερέϊρα ζήτησε χθες σε δηλώσεις τους από τους παίκτες του να χαλιναγωγήσουν τα συναισθήματά τους, πριν να πάθουν τη "ζημιά" από τους φιλόδοξους νησιώτες από τη Μαδέϊρα!

Στη Μαδέϊρα από την άλλη, είναι φυσικό να πετάνε στα σύννεφα μετά την εκπληκτική αρχή της ομάδας τους. Ο Σεμπαστιάνο Λαζαρόνι κάνει θαύματα φέτος με τους νησιώτες και είναι χαρακτηριστικό πως στον προηγούμενο αγώνα της η Μαριτίμο κέρδισε με 2-0 την Ακαδέμικα, έστω και αν αγωνιζόταν από το 7' με παίκτη λιγότερο!

Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά νέα των ομάδων τώρα, να πούμε πως η Πόρτο δεν θα έχει διαθέσιμο τον Πέδρο Εμανουέλ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των, Πόστιγκα, Έλτον και Αντριάνο.
Η Μαρίτιμο από την άλλη πλευρά, έχει τιμωρημένο τον βασικό επιθετικό Μακουκούλα, ο οποίος κάνει θραύση στο πρωτάθλημα ως τώρα, αλλά αποβλήθηκε στον αγώνα με την Ακαδέμικα. Τραυματίας και εκτός μάχης είναι και ο μέσος Εστέβες.

Μπενφίκα - Ναβάλ

Έχει ξεκινήσει πολύ μέτρια η Μπενφίκα, η οποία αφού απέλυσε τον Φερνάντο Σάντος, προσέλαβε τον Αντόνιο Καμάτσο για να δεί επιτέλους το "χρώμα" της νίκης στον εκτός έδρας αγώνα με τη Νασιονάλ, κόντρα στην οποία επικράτησε με 3-0, παίζοντας πολύ καλά κατά διαστήματα και έχοντας για μια ακόμα φορά σε μεγάλη μέρα τον Ρούϊ Κόστα.

Όμως οι "αετοί" της Λισσαβόνας έχουν πλέον το μυαλό τους και στη μεγάλη μάχη στο Μιλάνο, απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Μίλαν για το champions league! Ο Καμάτσο προσπαθεί λοιπόν να τους προσγειώσει στην πραγματικότητα, καθώς η ομάδα δεν έχει σε καμιά περίπτωση τη δυνατότητα για νέες βαθμολογικές απώλειες.

Η Ναβάλ από την άλλη πλευρά δεν έχει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα, μετρώντας μια ήττα εκτός από την Αμαδόρα και δύο ισοπαλίες εντός με Μπελενένσες και Σετούμπαλ. Το θέμα είναι πως οι φιλοξενούμενοι δεν πείθουν αγωνιστικά, έχοντας μάλιστα αντιμετωπίσει ομάδες που σαφώς δεν θεωρούνται στις ισχυρές του πρωταθλήματος.

Αγωνιστικά τώρα, η Μπενφίκα έχει να αντιμετωπίσει την παρατεταμένη απουσία του βασικού κεντρικού αμυντικού Λουϊζάο, αλλά και των επίσης κεντρικών αμυντικών Νταβίντ Λουίζ και Ζορό. Έτοιμος για δράση πάντως είναι ο νεοαποκτηθέντας Εντκάρλος, ενώ ενδέχεται ο Κατσουράνης να απελευθερωθεί από την άμυνα και να πάρει θέση στα χαφ. Να σημειωθεί εδώ η ανανέωση συμβολαίου στον Κατσουτράνη, έως το 2010!

Η Ναβάλ τώρα, έχει τιμωρημένο τον βασικότατο μέσο Ζιλμάρ, τον αμυντικό Καρλίτος και τον γκολκίπερ Ντάνι, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του κεντρικού αμυντικού της ομάδας Λόπεζ.

Αμαδόρα - Σπόρτινγκ
Η τρίτη της βαθμολογίας Σπόρτινγκ ταξιδεύει στην έδρα της Αμαδόρα με στόχο τη νίκη η οποία θα την κρατήσει κοντά στην κορυφή και την Πόρτο η οποία αποτελεί άλλωστε τη μεγάλη αντίπαλο στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο προέρχονται από μέτρια εντός έδρας εμφάνιση και νίκη με 1-0 απέναντι στη Μπελενένσες, ενώ έχουν να αντιμετωπίσουν και σοβαρές απουσίες καθώς τραυματίστηκε και θα απουσιάσει ο βασικότατος επιθετικός Ντερλέϊ.

Και δεν είναι μόνο αυτά τα προβλήματα για τον Μπέντο ο οποίος έχει να σκεφθεί και τον μεσοβδόμαδο αγώνα για το champions league κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ! Εκτός μάχης είναι ο ακραίος αμυντικός Πέδρο Σίλβα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των, Πόλγκα, Ντιαλό και Βούκσεβιτς.

Η Αμαδόρα από την πλευρά της τα πάει αρκετά καλά ως τώρα, έχοντας κερδίσει εντός έδρας με 3-1 τη Ναβάλ και έχοντας πάρει ισοπαλία εκτός έδρας με 0-0 απέναντι στη Νασιονάλ. Ντεμπούτο αναμένεται να κάνει ο Ουρουγουανός επιθετικός Αγιάρ, ενώ κατά τα λοιπά η ομάδα δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά προβλήματα.

Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις της τέταρτης αγωνιστικής:
Σάββατο


ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ - ΛΕΪΣΟΕΣ
ΑΚΑΔΕΜΙΚΑ - ΠΑΚΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ

Κυριακή

ΜΠΕΛΕΝΕΝΣΕΣ - ΛΕΪΡΙΑ

Δευτέρα
ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ - ΝΑΣΙΟΝΑΛ





































TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ