ΕΛΛΑΔΑ

Κοντονής: "Δεν ιδρώνει το αυτί μας από Παναθηναϊκούς και Ολυμπιακούς"

Κοντονής: "Δεν ιδρώνει το αυτί μας από Παναθηναϊκούς και Ολυμπιακούς"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Απόλυτος στις απόψεις του για τα θέματα της βίας και της ανομίας εμφανίζεται ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξη που παραχώρησε στην “huffingtonpost.gr”, η οποία θα δημοσιευτεί προσεχώς.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, σε συνέντευξή του στη Huffingtonpost.gr, μιλά μεταξύ άλλων: για τα επεισόδια στη “Λεωφόρο” και τις αντιδράσεις φίλων του Παναθηναϊκού, για τα πανό και τις αντιδράσεις των φίλων του Ολυμπιακού πέρυσι, για την ΕΠΟ (με πολύ επικριτικά σχόλια), τους διαιτητές και την τακτική δικαιοσύνη, για το “λουκέτο” στη θύρα 13 και την “κάρτα φιλάθλου”, για τα πρόστιμα που έχει επιβάλει στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, για τη διακοπή του πρωταθλήματος και τον αθλητικό νόμο, για το ποδοσφαιρικό Grexit, την UEFA και τη FIFA, τον παράνομο στοιχηματισμό και το ντόπινγκ, για το ΕΣΚΑΝ, τα γήπεδα και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, για την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και της διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για το ασφαλιστικό, το “αγροτικό”, το “πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης” και τη σύγκρουσή του με επιχειρηματίες “οι οποίοι διαμορφώνουν τα κρατούντα στο επαγγελματικό αθλητισμό”, όπως τονίζει επί λέξει.

Μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού λέει...

- Για τη διακοπή του ντέρμπι: “Το γεγονός ότι στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας έγιναν τα επεισόδια τα οποία έγιναν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό που τελικά οδήγησαν τον διαιτητή στο να μη διεξαχθεί ο αγώνας, έγιναν μέσω μια θύρας στην οποία είχαν καταστραφεί από την προηγούμενη ημέρα τα τουρνικέ. Αυτό λέει πολλά, γιατί εάν λειτουργούσε το σύστημα από μόνο του θα απέτρεπε πολλά. Εδώ λοιπόν θα πρέπει οι ανώνυμες ποδοσφαιρικές εταιρείες να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι του κράτους και της πολιτείας. Συστήματα που έχουν πληρώσει οι ίδιες πλέον και έχουν εγκαταστήσει, θα πρέπει να λειτουργούν για να έχουμε αποτρεπτικά αποτελέσματα. Αν υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά στους αγωνιστικούς χώρους σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επεμβαίνει η αστυνομία και η πολιτεία με τη συνεργασία των ελληνικών ανωνύμων ποδοσφαιρικών εταιρειών για εντοπίζονται αυτοί που δημιουργούν τα επεισόδια. Να ξέρουν όλοι ότι εάν νομίζουν ότι θα συντηρούν έναν οπαδικό στρατό για να πιέζουν την κυβέρνηση, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, ούτε θα το επιτρέψουμε σε κάθε περίπτωση

- Για τη διακοπή του πρωταθλήματος: “Πλέον ο νόμος μου δίνει τη δυνατότητα να διακόψω οριστικά το πρωτάθλημα και σας λέω μετά λόγου γνώσεως ότι εάν βρεθούμε μπροστά σε παρόμοιες καταστάσεις θα το κάνω. Ακριβώς γι΄ αυτό νομοθετήσαμε μια τέτοια ευχέρεια και δυνατότητα του αρμόδιου για τον αθλητισμό υπουργού.

- Για τις αντιδράσεις οπαδών του Παναθηναϊκού: “Μέχρι τον αγώνα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακός ο μόνος που δεν είχε τιμωρηθεί ήταν ο Παναθηναϊκός. Είχε τιμωρηθεί από εμένα δύο φορές ο Ολυμπιακός, είχε τιμωρηθεί δύο φορές ο ΠΑΟΚ”.

- Για το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: “Θα απαγορεύσουμε την μετακίνηση των οργανωμένων φιλάθλων για να υπάρχει ισονομία, γιατί δεν θέλω να παίρνω άλλες αποφάσεις για τη μια ομάδα και άλλες για την άλλη. Θα τοποθετηθεί αυξημένος αριθμός παρατηρητών της ΔΕΑ και θα τονίσω στους διοικούντες των δύο ομάδων τις ευθύνες τους για τη διεξαγωγή του αγώνα. Εάν υπάρξει η οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά, παράνομη ή έκνομη τότε ο νόμος θα εφαρμοσθεί με αυστηρότητα όπως έχει εφαρμοσθεί μέχρι σήμερα. Ελπίζω να μη συμβεί το παραμικρό, το ελπίζω”.

- Για ΕΠΟ: “Όταν ένας οργανισμός λειτουργεί σε καθεστώς ασυδοσίας, να ξέρετε ότι θα παράξει τέτοια φαινόμενα. Θα σας έλεγα μάλιστα ότι μου έκανε αλγεινή εντύπωση η στάση της ΕΠΟ, αφού ψηφίστηκε ο νόμος να προσπαθεί να προκαλέσει τις διεθνείς συνομοσπονδίες της UEFA και της FIFA να βάλουν κατά του ψηφισμένου νόμου και εάν θυμάστε τότε είχα κάνει μια δήλωση και είχα πει ότι αυτοί που απεργάζονται την αποβολή των ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων και της Εθνικής Ομάδας από τα διεθνή πρωταθλήματα θα είναι οι πρώτοι που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των ενέργειών τους, διότι πλέον θα έχουν να συνομιλούν με την ελληνική κυβέρνηση χωρίς τους διεθνείς προστάτες τους”.

- Για τους διαιτητές: “Ας προσέξουν λοιπόν, γιατί είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή των κανονισμών. Κανένας δεν θα τους κατηγορήσει για ένα ανθρώπινο λάθος αλλά όλοι θα τους στηλιτεύσουμε εάν κάτι που συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο μπροστά στα μάτια τους δεν το επισημάνουν και δεν πάρουν τα μέτρα που πρέπει”.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ