ΤΟΤΕΝΑΜ

Κόντε: "Δεν είναι απλό να παίζεις 48 ώρες μετά"

Ο Αντόνιο Κόντε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ανάμεσα στην Τότεναμ και τη Φίτεσε στο Europa Conference League
Ο Αντόνιο Κόντε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ανάμεσα στην Τότεναμ και τη Φίτεσε στο Europa Conference League © 2021 FRANK AUGSTEIN / AP IMAGES

Δύο ημέρες μετά τη νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας, η Τότεναμ αντιμετωπίζει την Τρίτη (28/12) τη Σαουθάμπτον, με τον Αντόνιο Κόντε να τονίζει ότι δύο αγώνες σε 48 ώρες είναι μία κατάσταση δύσκολα διαχειρίσιμη.

Μετά το πρόσφατο ξέσπασμα του Γιούργκεν Κλοπ σχετικά με το επιβαρυμμένο εορταστικό πρόγραμμα των αγώνων στην Premier League, ο προπονητής της Τότεναμ, Αντόνιο Κόντε, αναφέρθηκε επίσης σε αυτό. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Boxing Day διεξήχθη στις 26 Δεκεμβρίου, έστω κι αν υπήρξαν τρεις αναβολές, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο Ιταλός κόουτς ενόψει της αναμέτρησης με τη Σαουθάμπτον στις 28 Δεκεμβρίου, δύο μέρες μετά το ματς με την Κρίσταλ Πάλας που η ομάδα του επιβλήθηκε με 3-0, μίλησε για την κατάσταση αυτή, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τους ποδοσφαιριστές.

"Δεν είναι εύκολο για εμάς. Δεν είναι απλό να παίζει κάθε ομάδα μετά από 48 ώρες. Όταν υπάρχει αυτή η κατάσταση, αν έχεις μια δυνατή ομάδα, είναι πιο εύκολο, γιατί μπορείς να κάνεις rotation και να προσπαθήσεις να ξεκουράσεις παίκτες. Θα δούμε την Τρίτη, γιατί θέλω να καταλάβω την πραγματική φυσική κατάσταση της ομάδας μου.

Είναι φυσιολογικό όταν αλλάζεις πολλούς παίκτες να μην είναι απλό. Μπορείς να έχεις μια φρέσκια ομάδα από τη μια πλευρά, αλλά από την άλλη μπορεί να χάσεις λίγη ταυτότητα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την καλύτερη επιλογή, αλλά δεν θα είναι εύκολο", υποστήριξε αρχικά, ενώ σχετικά με το τι πρέπει να βελτιώσει η ομάδα του τόνισε:

"Πρέπει να βελτιώσουμε την αυτοπεποίθηση και να δείχνουμε την προσωπικότητά μας. Να παίξουμε ποδόσφαιρο και να ελέγξουμε περισσότερο το παιχνίδι. Μερικές φορές χάνουμε τον έλεγχο και νομίζω ότι μια μεγάλη ομάδα πρέπει να μένει κάθε στιγμή μέσα στο παιχνίδι για να καταλάβει τι συμβαίνει".

TAGS ΤΟΤΕΝΑΜ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ