THE SPORTS ECONOMIST

Κωνσταντέλιας: Αυτή είναι η αλήθεια για τη Γιουβέντους

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας EUROKINISSI SPORTS

Καταγεγραμμένη στο SPORT24 η ιεράρχηση του Γιάννη Κωνσταντέλια και που τοποθετεί σε αυτήν το καμπιονάτο, πως προέκυψε η αστήριχτη και χωρίς ως και σήμερα κάποια έμπρακτη στοιχειοθέτηση σύνδεση της Γιουβέντους, ποιους και πότε είδαν οι "μπιανκονέρι" σε παιχνίδια του ΠΑΟΚ πριν πολλούς μήνες.

"Γενικά, το καμπιονάτο δεν αποτελεί προτεραιότητα του Κωνσταντέλια. Και στον ΠΑΟΚ και το γνωρίζουν και το σέβονται. Ανεξαρτήτως του ενδιαφέροντος και της ζήτησης που συνεχώς προκύπτει, δεν υπάρχει αμοιβαιότητα, μιας και ο 20χρονος διεθνής δεν προτιμάει τη συγκεκριμένη κατεύθυνση ως το επόμενο βήμα, οπότε και αν αυτό αποφασιστεί (ή ωριμάσουν οι συνθήκες για) να γίνει".

Παράγραφος δημοσιευμένη στο SPORT24 στα μέσα του περασμένου Απριλίου στο πλαίσιο μιας – όσο το δυνατόν πιο – συνολικής καταγραφής των δεδομένων από τους ως τότε ενδιαφερόμενους, υπαρκτούς ή όχι, για τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Τσεκαρισμένη εκτίμηση ως προς το καμπιονάτο, εκτίμηση που δεν έχει διαφοροποιηθεί ως και σήμερα και αποτελεί βασικό στοιχείο για όποιο σενάριο διακινείται αναφορικά με τον "Ντέλια".

Και δεν διαφοροποιείται ούτε από τα πρόσφατα των τελευταίων ημερών, οπότε και ύστερα από μια συνέντευξη του Ποδοσφαιρικού Διευθυντή της Γιουβέντους, Κριστιάνο Τζιούντολι, ανακινήθηκε θέμα σχετικά με τσεκάρισμα – και μάλιστα εκτεταμένο και προχωρημένο – του Έλληνα μεσοεπιθετικού από τη "Βέκια Σινιόρα".

Δεν υπάρχει παραμικρή ενημέρωση προς Ντέλια και ΠΑΟΚ

Πρώτον, δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση, γνώση ή ειδοποίηση προς την πλευρά του "Ντέλια" για οτιδήποτε σχετικό, οτιδήποτε που να υποδεικνύει και να φανερώνει ενδιαφέρον από την πλευρά της Γιουβέντους.

Κατ’ επέκταση, δεν υπάρχει και η παραμικρή σχετική ενημέρωση, γνώση ή ειδοποίηση και προς τον ΠΑΟΚ. Το μόνο που είναι δεδομένο έχει να κάνει με προ έτους, περίπου, scouting εκ μέρους της "Κυρίας" σε μετρημένα παιχνίδια του «δικέφαλου», με το επίκεντρο όμως του ενδιαφέροντος να είναι – τότε – πρωτίστως ο Κουλιεράκης, δευτερευόντως ο Τζίμας, αλλά όχι ο Κωσταντέλιας.

Ταξίδια και scouting που τουλάχιστον από μεριάς ΠΑΟΚ (αλλά και όχι μόνο) δεν γνωρίζουν να συνεχίζονται, ανεξαρτήτως λόγου και επίκεντρου, εδώ και πολλούς μήνες (σχεδόν σε όλο το ’23).

Δεύτερον, η δημοσιοποίηση του ονόματος του 20χρονου διεθνή περισσότερο προέκυψε από υποκειμενική προέκταση μιας ατάκας του Τζιούντολι, με την οποία έκανε λόγο για άνοιγμα της Γιουβέντους σε λιγότερο εμπορικές, "ταξιδεμένες" (όπως χαρακτηριστικά ανέφερε) αγορές έτσι ώστε να γίνουν προσθήκες που δεν θα επιβαρύνουν τα ταμεία των "μπιανκονέρι", συμβάλλοντας στην οικονομική εξυγίανση του συλλόγου.

Και προς αυτό, το αφεντικό της Γιούβε έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του Χβαρατσκέλια, τον οποίο και η Νάπολι – επί ημερών του ως τεχνικός διευθυντής των "παρτενοπέι" - αγόρασε έναντι 13 εκατ. ευρώ.

Πέραν του Κωνσταντέλια, στο σχετικό ρεπορτάζ από το οποίο ξεκίνησαν όλα, αναφέρθηκαν – ως περίπου… συστάσεις - οι περιπτώσεις δύο Σκανδιναβών, του 18χρονου Σουηδού, πολυσύνθετου μεσοεπιθετικού (θυμίζει Κωνσταντέλια) Ρόονι Μπάρτζι και του 20χρονου Δανού δεξιού – αποκλειστικά – εξτρέμ, Βίκτορ Λιντ.

Ο πρώτος αγωνίζεται στην Κοπεγχάγη, ο δεύτερος στη Νόρκεπινγκ, δανεικός από τη Μίντιλαντ, αμφότεροι – όπως και ο "Ντέλιας" - έχοντας τουλάχιστον δύο χρόνια συμβολαίου ακόμη με τις ομάδες τους.

Απτή οικονομική βάση για τον Κωνσταντέλια

Και, τη δεδομένη στιγμή με χρηματιστηριακή αξία, που υπολείπεται σημαντικά αυτής του Κωνσταντέλια, για τον οποίο υπάρχει και απτή οικονομική βάση, η οποία προέκυψε από την χειμερινή πρόταση της Ζάλτσμπουργκ ύψους 10 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους και το ποσοστό μεταπώλησης, πρόταση που απέρριψε ασυζητητί ο ΠΑΟΚ, αξιώνοντας σημαντικά μεγαλύτερο αντίτιμο (ως και υπερδιπλάσιο).

Παράμετρος, η οποία ακόμη και αν όλα τα υπόλοιπα θεωρηθούν βάσιμα, καθιστά στη συγκεκριμένη περίπτωση την παράμετρο της "βιωσιμότητα", που έθεσε ο Τζιούντολι ως πρωταρχική προτεραιότητα για την εφεξής μεταγραφική πολιτική της Γιουβέντους, τουλάχιστον εκτός ορίων του ιταλικού συλλόγου.

Συμπερασματικά. Κανείς από τους άμεσα ενδιαφερόμενους δεν γνωρίζει το παραμικρό περί Γιουβέντους, το όποιο scouting αρχικά δεν έγινε για τον Κωνσταντέλια και εδώ και καιρό, γενικά, δεν υφίσταται, η τιμή που έχει θέσει ο ΠΑΟΚ ως μίνιμουμ αξίωση για να συζητήσει με τον οποιονδήποτε ξεπερνάει το πλαίσιο που πλέον υφίσταται στη μεταγραφική πολιτική της "Κυρίας", και τέλος στο σημαντικότερο, το καμπιονάτο δεν βρίσκεται στις πρώτες επιλογές της ιεράρχησης του ίδιου του "Ντέλια" για το επόμενο βήμα της καριέρας του, όποτε και αυτό προκύψει.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ