ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κόκκινος ο Ντουντού!

Κόκκινος ο Ντουντού!
ντουντου

Από τη Μόσχα στο λιμάνι! Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Ντουντού, ο οποίος το απόγευμα της Τρίτης (5/8, 17:00) θα αφιχθεί στην Ελλάδα. Έφτασε ο Λέτο (vds)

Αναλυτικά η ανακοίνωση: " Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει ότι επήλθε συμφωνία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την απόκτηση του Βραζιλιάνου διεθνούς ποδοσφαιριστή, Ντουντού Σεαρένσε, ο οποίος θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο ποδοσφαιριστής θα έρθει στη χώρα μας αύριο (5/8) το απόγευμα". Θυμίζουμε πως πριν από περίπου ενάμισι χρόνο οι ερυθρόλευκοι είχαν προσπαθήσει να αποκτήσουν τον Ντουντού από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά δεν είχε επέλθει συμφωνία στα χρήματα ανάμεσα στις δύο πλευρές. Από τη νέα σεζόν, όμως, ο διεθνής άσος θα φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα.

Την οριστική συμφωνία ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποκάλυψε ο γενικός διευθυντής του ρωσικού συλλόγου, Ρομάν Μπαμπάεβ. Ο διεθνής άσος θα βρίσκεται την Τρίτη (5/8) στη χώρα μας (17:00) για να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της πειραϊκής ομάδας. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού αναμένεται να δώσουν βροντερό "παρών" στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" προκειμένου να υποδεχθούν τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή που απέκτησαν οι νταμπλούχοι Ελλάδας.

Τελικά, η σπουδαία μεταγραφή "έκλεισε" στα έξι εκατομμύρια ευρώ, με το σύλλογο του μεγάλου λιμανιού να ανεβάζει διαδοχικά την προσφορά του (άρχισε από τα 3 εκ. ευρώ, "ανέβηκε" στα 5 και η τελική προσφορά έφτασε 6, την ώρα που η ΤΣΣΚΑ ζητούσε αρχικά 8, αλλά εν τέλει έκανε μία μικρή υποχώρηση) και να βρίσκει σημείο επαφής με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία επιβεβαίωσε επίσημα τη συμφωνία ανάμεσα στους δύο συλλόγους.

Ο Αλεσάντρο Σίλβα Ντε Σόουσα ή Ντουντού Σεαρένσε γεννήθηκε στις 15 Απριλίου του 1983 στη Φορταλέζα της Σεαρά. Έχει ύψος 1.86, βάρος 81 κιλά. Είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας, στην οποία πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το 2004 και εκ τότε μετράει 12 συμμετοχές με τη "σελεσάο".

Άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ομάδα της γεννέτειράς του, τη Σεαρά, τo 1998 (σε ηλικία 15 ετών), ενώ από το 2000 έως το 2003 αγωνίστηκε στη Βιτόρια, με την οποία πέτυχε 7 γκολ σε 55 συμμετοχές. Το 2004 πήρε μεταγραφή σε ομάδα της Ιαπωνίας, την Κασίβα Ρεϊσόλ, με την οποία σε 11 εμφανίσεις σημείωσε 2 γκολ. Στα μέσα της σεζόν 2004/05, παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Ρεν, όπου σκόραρε ένα γκολ σε 15 παρουσίες στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Το 2005 μεταγράφηκε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την οποία αγωνίστηκε 74 φορές στο πρωτάθλημα Ρωσίας (7 γκολ), 12 στο Κύπελλο (2 γκολ), 19 στα Κύπελλα Ευρώπης (Champions League και Κύπελλο UEFA), πετυχαίνοντας ένα γκολ και 2 φορές στο Σούπερ Καπ (χωρίς γκολ).

Μπορεί να διανύει μόλις το 26ο έτος της ηλικίας του, αλλά έχει στο βιογραφικό του ουκ ολίγους τίτλους έως τώρα. Το 2004, ήταν μέλος της Εθνικής Βραζιλίας, που κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα στο Περού. Το 2003, με την Εθνική Νέων της Βραζιλίας κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ήταν, μάλιστα, πρώτος σκόρερ του τουρνουά με τέσσερα γκολ σε επτά αγώνες.

Σε συλλογικό επίπεδο, σπουδαιότερη στιγμή της σταδιοδρομίας του είναι αναμφίβολα η κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA, το 2005 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο "Ζοσέ Αλβαλάδε" της Λισσαβώνας, όπου στον τελικό η ρωσική ομάδα νίκησε την Σπόρτινγκ με 3-1, αν και τα "λιοντάρια" αγωνίζονταν στη φυσική τους έδρα. Παράλληλα, έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Ρωσίας (2005), το Κύπελλο (2006), αλλά και μία φορά το Σούπερ Καπ (σεζόν 2006/2007).

Λέτο: "Είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου"

Ο Σεμπαστιάν Λέτο έφτασε το βράδυ της Δευτέρας (4/8) στην Αθήνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο Αργεντινός αριστερός μέσος, που αποκτήθηκε από τη Λίβερπουλ με τη μορφή δανεισμού, πάτησε ελληνικό έδαφος, καθώς η πτήση του από το Μιλάνο αφίχθη στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στις 23:20.

" Αποτελεί πρόκληση για μένα ο Ολυμπιακός. Ξέρω ότι θα είμαι δύο χρόνια εδώ. Έκανα δύο εβδομάδες προετοιμασία με τη Λίβερπουλ και πιστεύω πως θα είμαι έτοιμος για να κάνω ό,τι μπορώ και ό,τι μου ζητηθεί. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, η οποία παλεύει για τίτλους στην Ελλάδα και διάκριση στην Ευρώπη. Το βασικό είναι να επαναλάβουμε την περσινή πορεία και γιατί όχι να κάνουμε και ένα βήμα παραπάνω στo Tσάμπιονς Λιγκ", τόνισε στις πρώτες δηλώσεις του ο άσος από την Αργεντινή. Απαντώντας σε ερώτηση για το τι γνωρίζει για τον Ολυμπιακού, ανέφερε: " Ξέρω ότι έχει καλούς παίκτες, μεγάλο προπονητή και φανατικό κοινό και πάντα φιλοδοξεί να είναι ψηλά".

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής το πρωΐ της Τρίτης (5/8) θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα βρεθεί στα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ, όπου και θα υπογράψει συμβόλαιο για δύο χρόνια με τον Ολυμπιακό, ως δανεικός από τη Λίβερπουλ.

Χαμόγελα για τις επιστροφές


Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η πρωϊνή προπόνηση των ποδοσφαιριστών της ομάδας, η οποία άρχισε στις 09:00, στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη. Κανονικά με την ομάδα προπονήθηκε ο Λεντέσμα, όπως και οι Άντζας και Τοροσίδης, που ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούσαν από το φιλικό με την Χετάφε. Το απόγευμα οι ερυθρόλευκοι προπονήθηκαν στις 19:00, στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Πριν από την προπόνηση, πραγματοποιήθηκε η επίσημη φωτογράφιση της ομάδας για τη νέα σεζόν. Την Τρίτη (5/8), οι ερυθρόλευκοι θα προπονηθούν το πρωΐ (09:00).

Ο Ντουντού εν δράσει...






































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ