ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

Κλοπ για Νιούκαστλ: "Είναι σαν την European Super League, θα εξελιχθεί σε μία υπερδύναμη για τα επόμενα 20 ή 30 χρόνια"

Ο Γιούργκεν Κλοπ στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Λίντς
Ο Γιούργκεν Κλοπ στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Λίντς © 2021 RUI VIEIRA / AP IMAGES

Ο Γιούργκεν Κλοπ παρομοίασε τη Νιούκαστλ με τη European Super League, θέλοντας να τονίσει ότι οι "καρακάξες" μέσα στα επόμενα χρόνια θα εξελιχθούν σε μία υπερδύναμη του ποδοσφαίρου.

Η Νιούκαστλ έχει μπει πλέον σε νέα εποχή, μετά την απόκτηση της ομάδας από τον Μοχαμέντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών από τον Μάικ Άσλεϊ. Ο Γιούργκεν Κλοπ κλήθηκε να σχολιάσει την εξαγορά της ομάδας και μιλώντας στο Sky Sports έκανε λόγο για σταδιακή εξέλιξη του συλλόγου.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός κόουτς, υποστήριξε πως Νιούκαστλ θα εξελιχθεί σε μια υπερδύναμη του ποδοσφαίρου, παρομοιάζοντας την με την European Super League, την οποία πολέμησαν οι φίλαθλοι και ο ποδοσφαιρικός κόσμος.

Αποτελέσματα μετάφρασης

"Πριν από μερικούς μήνες, είχαμε ένα τεράστιο ζήτημα στον κόσμο του ποδοσφαίρου με 12 συλλόγους να προσπαθούν να δημιουργήσουν μία Super League. Δεν συνέβη, αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τη Νιούκαστλ, προσπαθούν να δημιουργήσουν μια "σούπερ ομάδα". Είναι σχεδόν το ίδιο. Εγγυημένη θέση στο Champions League. Σε λίγα χρόνια, όχι αμέσως. Φυσικά οι οπαδοί της Νιούκαστλ θα τη λατρέψουν, αλλά φυσικά για εμάς σημαίνει ότι θα υπάρχει μια νέα υπερδύναμη. Τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν τα πάντα, αλλά με τον καιρό θα έχουν αρκετά ώστε να μπορούν να πάρουν και μερικές λανθασμένες αποφάσεις για να πάρουν στη συνέχεια τις σωστές και στη συνέχεια να φτάσουν εκεί που θέλουν.

Αν μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο, μακροπρόθεσμα θα είναι μια υπερδύναμη. Είναι ο τρίτος σύλλογος που γνωρίζω ότι θα ανήκει σε μια χώρα και σε μία από τις πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο (σε σχέση με την Παρί και τη Μάντσεστερ Σίτι). Με τη Super League όλοι ήταν αντίθετοι. Αυτό είναι βασικά σαν τη Super League, αλλά μόνο για έναν σύλλογο. Η Νιούκαστλ έχει εγγυηθεί στον εαυτό της έναν κυρίαρχο ρόλο στον κόσμο του ποδοσφαίρου για τα επόμενα 20 ή 30 χρόνια", κατέληξε ο προπονητής. της Λίβερπουλ.

TAGS ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE EUROPEAN SUPER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ