ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Κλοπ: "Είμαι ο τελευταίος επιζώντας, απορίας άξιο που είμαι ακόμα στον πάγκο"

Κλοπ: "Είμαι ο τελευταίος επιζώντας, απορίας άξιο που είμαι ακόμα στον πάγκο"
PRINT SCREEN

Οι απολύσεις των Ρότζερς και Πότερ από τον πάγκο των Λέστερ και Τσέλσι αντίστοιχα δεν έμειναν ασχολίαστες από τον Γιούργκεν Κλοπ, με τον τεχνικό της Λίβερπουλ να αναφέρεται με γλαφυρό τρόπο στο φαινόμενο της... προπονητοφαγίας.

Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ο μακροβιότερος προπονητής που φιγουράρει αυτή τη στιγμή σε πάγκο ομάδας στην Premier League, όντας στο τιμόνι της Λίβερπουλ εδώ και 7 χρόνια και 177 ημέρες, με τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτίσει με τη διοίκηση των ρεντς να αποτελεί ωστόσο την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

Τρανή απόδειξη δύο ηχηρές απολύσεις συναδέλφων του που έλαβαν χώρα την Κυριακή (2/4), με την Λέστερ να δείχνει την πόρτα της εξόδου στον Μπρένταν Ρότζερς μετά από 4 χρόνια και 1 μήνα και την Τσέλσι να κουνάει μαντήλι στον Γκρέιαμ Πότερ μόλις 206 ημέρες έπειτα από την πρόσληψή του αντί του Τόμας Τούχελ.

Οι δύο αυτές απομακρύνσεις έφεραν μάλιστα... ρεκόρ στην ιστορία της Premier League, με 12 αποχωρήσεις μέσα σε μία σεζόν, με τον Γιούργκεν Κλοπ να ερωτάται για την ιδιαίτερα επισφαλή θέση στην οποία βρίσκονται οι προπονητές και να περιγράφει την όλη κατάσταση με το δικό του μοναδικό τρόπο.

"Τι μπορώ να πω; Νομίζω πως ο ''ελέφαντας στο δωμάτιο'' είναι το γιατί εγώ βρίσκομαι ακόμα εδώ, σε αυτόν τον τρελό κόσμο! Είμαι ο τελευταίος επιζόντας.

Γνωρίζω πως το ότι συνεχίζω στο κλαμπ έχει να κάνει με τις επιτυχίες του παρελθόντος, όχι για όσα έχουμε πετύχει αυτή τη σεζόν. Αν η φετινή σεζόν ήταν η πρώτη μου στον σύλλογο, τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά", τόνισε ο Γερμανός, για να προσθέσει με νόημα:

"Δεν φοβάμαι την απόλυση, όχι. Δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι, χρειάζεται μόνο να φέρνεις αποτελέσματα. Ως Λίβερπουλ θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να αλλάξουμε, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι. Χρειάζεται να επιλύσουμε την κατάσταση".

Αξίζε να σημειωθεί πως το θέμα της αλλαγής προπονητών στην Premier League σε ρυθμό... πολυβόλου έφτασε να απασχολεί ακόμα και τεχνικούς που δεν είναι πλέον στο Νησί, με τον νέο καπετάνιο της Μπάγερν, Τόμας Τούχελ, να δέχεται σχετική ερώτηση και να αποκρίνεται:

"Είδα τα νέα με την απόλυση του Γκρέιαμ Πότερ το βράδυ της Κυριακής, εμένα μου πήρε λίγο χρόνο για να χωνέψω την αποδέσμευσή μου. Η Τσέλσι άλλαξε πάρα πολύ μετά από αυτό, οπότε με επηρέασε λιγότερο".

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ