ΤΣΕΛΣΙ

Τσέλσι: Τέλος ο Πότερ από την τεχνική ηγεσία

Τσέλσι: Τέλος ο Πότερ από την τεχνική ηγεσία
2023 AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Η παραμονή του Γκρέιαμ Πότερ στον πάγκο της Τσέλσι αποδείχτηκε εξαιρετικά σύντομη, με τη διοίκηση να ανακοινώνει το βράδυ της Κυριακής (2/4) το τέλος της συνεργασίας της μαζί του, μόλις 206 ημέρες μετά από την πρόσληψή του αντί του Τόμας Τούχελ.

Ο Γκρέιαμ Πότερ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι στις 8 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνοντας ένα βαρύ φορτίο διαδεχόμενος τον Τόμας Τούχελ και στο διάστημα αυτό πρόλαβε να οδηγήσει τους Λονδρέζους στα προημιτελικά του Champions League (εκεί θα αντιμετωπίσουν την Ρεάλ), όμως εντός των συνόρων τα αποτελέσματα των μπλε δεν ικανοποίησαν και το γεγονός αυτό έφερε ένα πρόωρο και άδοξο διαζύγιο.

Αυτό ήρθε το βράδυ της Κυριακής (2/4), με την διοίκηση των μπλε να γνωστοποιεί πως ήρθε σε συμφωνία με τον 47χρονο προπονητή για το φινάλε της συνεργασίας τους και να τον ευχαριστεί "για όλες τις προσπάθειες και την συμβολή του".

Η ανακοίνωση, που έχει την υπογραφή των συνιδιοκτητών Τοντ Μπόλι και Μπεχντάντ Εγκμπάλι, αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Εκ μέρους όλων στον σύλλογο, θέλουμε να ευχαριστήσουμε ειλικρινά τον Γκρέιαμ για τη συνεισφορά του στην Τσέλσι. Έχουμε τον υψηλότερο βαθμό σεβασμού για τον Γκρέιαμ ως προπονητή και ως άνθρωπο.

Πάντα συμπεριφέρθηκε με επαγγελματισμό και ακεραιότητα και είμαστε όλοι απογοητευμένοι με αυτό το αποτέλεσμα. Μαζί με τους απίστευτους οπαδούς μας, όλοι θα είμαστε πίσω από τον Μπρούνο και την ομάδα καθώς επικεντρωνόμαστε στο υπόλοιπο της σεζόν.

Έχουμε 10 αγώνες στην Premier League και προημιτελικό Champions League μπροστά. μας. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια και δέσμευση σε κάθε ένα από αυτά τα παιχνίδια, ώστε να μπορέσουμε να τελειώσουμε καλά τη σεζόν".

Το τελευταίο ματς του Πότερ στον πάγκο της ομάδας του δυτικού Λονδίνου ήταν η εντός έδρας αποτυχία απέναντι στην Άστον Βίλα το Σάββατο (0-2) όπου αποδοκιμάστηκε μάλιστα από φίλους των μπλε στο ημίχρονο, με τον Άγγλο προπονητή να αφήνει το "Στάμφορντ Μπριτζ" έχοντας ρεκόρ 12 νίκες - 8 ισοπαλίες -11 ήττες σε 31 συνολικά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Σημειώνεται πως ο Πότερ αποχωρεί από την Τσέλσι αφήνοντάς την στην 11η θέση, με τη διοίκηση των Λονδρέζων να έχει ξοδέψει το ιλιγγιώδες ποσό των 368 εκατομμυρίων ευρώ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου για την ενίσχυση της ομάδας αλλά να μη δείχνει εμπιστοσύνη στον πρώην προπονητή της Μπράιτον για να διαχειριστεί το πανάκριβο ρόστερ του.

Όσο για τον άνθρωπο που θα αποτελέσει τον τρίτο προπονητή της Τσέλσι μέσα στη σεζόν, αυτός θα είναι ο Μπρούνο Σαλτόρ, που θα έχει το ρόλο του υπηρεσιακού προπονητή μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Πότερ (Νο 1 υποψήφιος ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν).

TAGS ΤΣΕΛΣΙ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ