ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ

Κλοπ: "Αν δεν πάρουμε το Champions League, δεν θα μας σεβαστούν όπως μας αξίζει"

Ο Γιούργκεν Κλοπ σε ντέρμπι πρωταθλήματος της Λίβερπουλ απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι | 10 Απριλίου 2022
Ο Γιούργκεν Κλοπ σε ντέρμπι πρωταθλήματος της Λίβερπουλ απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι | 10 Απριλίου 2022 © 2022 JON SUPER / AP IMAGES

Ο Γιούργκεν Κλοπ έκανε λόγο για μία εξαιρετική σεζόν, τονίζοντας πως ακόμα κι αν η Λίβερπουλ δεν καταφέρει να κατακτήσει κάποιον άλλον τίτλο φέτος, θα έχει κάνει μία τρομερή πορεία, όμως στην περίπτωση αυτή δεν θα λάβει τον σεβασμό που της αξίζει.

Το κυνήγι της Premier League καλά κρατεί, με τη Λίβερπουλ να υποδέχεται την Κυριακή του Πάσχα (24/4) στο Άνφιλντ την Έβερτον, θέλοντας να μειώσει ξανά τη διαφορά από τη Μάντσεστερ Σίτι στον έναν βαθμό.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τρία ακόμα τρόπαια και να πανηγυρίσει στο τέλος της σεζόν ένα ιστορικό κουαντράμπλ.

Ο Γερμανός τεχνικός τόνισε ωστόσο πως ακόμα κι αν οι κόκκινοι δεν καταφέρουν να κατακτήσουν κάποιον άλλον τίτλο, εκείνος γνωρίζει πως έχουν κάνει μία εξαιρετική σεζόν.

Ωστόσο, σημείωσε πως αν αποτύχουν να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα ή το Champions League τότε δεν θα λάβουν τον σεβασμό που τους αξίζει.

"Αν δεν κερδίσουμε, πιθανότατα δεν θα λάβουμε τον σεβασμό που μας αξίζει, επειδή ο κόσμος έχει εμμονή με την πρώτη θέση. Είναι αστείο. Τις περισσότερες φορές συζητάμε για να κερδίσουμε τα πάντα και τώρα μιλάμε για το ενδεχόμενο να μην κερδίσουμε τίποτα. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να βγάλουμε κάτι από τη σεζόν και μετά βλέπουμε.

Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει μια εξαιρετική σεζόν και θα είναι μια εξαιρετική σεζόν ακόμα κι αν δεν κερδίσουμε τίποτα άλλο. Θα είναι μια εξαιρετική σεζόν αν φτάσουμε στον τελικό του Champions League. Αλλά αν δεν τα καταφέρουμε, δεν θα μας σεβαστούν όπως αν το είχαμε κερδίσει - αλλά αυτή είναι η φύση του πράγματος".

Αν η Μάντσεστερ Σίτι δεν βρισκόταν εκεί, πιθανότατα θα είχαμε κερδίσει έναν ακόμα τίτλο τουλάχιστον. Και αν ο Πεπ δεν ήταν ο προπονητής της Μπάγερν, πιθανότατα θα είχα κερδίσει ένα ή ίσως άλλα δύο με την Ντόρτμουντ, καθώς και κύπελλα.

Δεν με απογοητεύει καθόλου αυτό. Πάντα στη ζωή μου σέβομαι όσους είναι καλύτεροι από μένα. Είναι εύκολο, γιατί είναι τόσοι πολλοί οι άνθρωποι που ήταν καλύτεροι από εμένα, όταν ήμουν στο σχολείο. Ποτέ δεν μισούσα τον τύπο που ήταν ο καλύτερος στην τάξη. Ποτέ.

Στη ζωή είναι απολύτως λογικό να μαθαίνεις να αποδέχεσαι τις δικές σου δυνάμεις και αδυναμίες. Είναι εντάξει. Όταν θα κοιτάξω πίσω στην καριέρα μου, δεν θα σκεφτώ: "Α, ήμασταν μόνο δεύτεροι". Δεν είμαι αυτό το άτομο.

Μου αρέσει πολύ το ταξίδι και αν μπορείς να το κάνεις θα έχεις περισσότερες καλές μέρες παρά κακές. Αν δεν τις εκτιμάς, τότε θα κάνεις τη ζωή σου λιγότερο ευχάριστη».

Δεν σκεφτόμαστε τα τέσσερα τρόπαια. Δεν κάνουμε σχέδια από τώρα για τον τελικό του Champions League, για παράδειγμα. Σκεφτόμαστε την Έβερτον και μετά δεν έχουμε πολύ χρόνο να σκεφτούμε τη Βιγιαρεάλ. Επομένως, δεν κάνουμε το δεύτερο βήμα πριν από το πρώτο.

Εμπιστεύομαι αυτόν την ομάδα περισσότερο από όσο μπορώ να πω. Αλλά δεν ήταν ποτέ εύκολο. Ο μόνος τρόπος που ξέρω είναι να το κάνω βήμα-βήμα και παιχνίδι με παιχνίδι".

TAGS ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ